آفتابنیوز : آفتاب: بویینگ 727، 747، ایرباس 310، 320، 340، 300 - 600 و فوکرهای 100 و 50 اصلیترین هواپیماهایی هستند که در آسمان ایران میپرند.
هر چند طی چند سال گذشته هواپیمای بویینگ MD نیز به ناوگان هوایی ایران متصل شده که البته به احتمال قوی مجوز پرواز آن از نظر زمانی محدود بوده است.
به گفته دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، شرکتهای هواپیمایی در خرید هواپیماهای جدید پیرو سیاستهای سازمان هواپیمایی هستند و پرندههای MD نیز با مجوز این سازمان پرواز می کنند.
پرواز 108 هواپیمای زمینگیری منتظر لغو تحریمها
البته یکی از اصلیترین حوزههایی که طی چند ماهه گذشته امید بسیاری به نتیجه بخش شدن مذاکرات هستهای داشته، صنعت هواپیمایی ایران است؛ صنعتی که برای احیای 108 هواپیمای زمینگیر خود نیاز مبرمی به قطعات جدید دارد.
چراکه محدودیتهای بسیاری که در خرید هواپیمای جدید سر راه شرکتهای هواپیمایی ایران وجود دارد باعث شده شرکتهای ایرانی امید زیادی به نتیجه بخش شدن مذاکرات هستهای ببندند.
در صورت آزاد شدن امکان مبادله قطعات و تعمیر هواپیما در ایران، 108 هواپیما که از مجموع 251 هواپیمای موجود زمینگیر هستند بار دیگر به ناوگان هوایی کشور باز میگردند و این امر به منزله دگرگونی عظیمی در این عرصه خواهد بود.
واردات 25 هواپیما در آینده نزدیک
در حال حاضر کل ظرفیت ناوگان هوایی کشور 21 هزار و 270 صندلی است که البته با سیاست نوسازی ناوگان که در حال اجراست، تعدادش در حال افزایش است.
طبق اعلام رییس سازمان هواپیمایی کشوری برنامه ورود 30 فروند هواپیمای جدید به ناوگان هواپیمایی کشوری به تایید نهایی رسیده که از این تعداد در چند ماه ابتدایی امسال پنج فروند رسما به این چرخه وارد شد و مابقی نیز در آیندهای نزدیک وارد می شوند.
عمر بالای ناوگان فعلی و نیاز بسیاری از آنها به تعمیر قطعات، نشاندهنده اهمیت نتیجه مذاکرات هستهای برای صنعت هواپیمایی ایران است؛ صنعتی که در طول سالهای گذشته از محدودیتهای ارتباطی، ضربههای بسیار خورده است.