آفتابنیوز : آفتاب: دکتر سیدحمیدرضا مرتضوی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، با بیان اینکه ذرات گرد و غبار بر اساس اندازهشان تقسیم بندی میشوند، اظهار کرد: هر چه قطر این ذرات کمتر باشد عمق نفوذ آنها به راههای هوایی بیشتر شده و خطرات آنها نیز بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: قطعا درشت بودن ذرات به گرفتار شدن آنها در پرزهای بینی و نیز راههای هوایی بزرگتر کمک خواهد کرد و مانع از نفوذ آنها به عمق راه های تنفسی خواهد شد.
مرتضوی تخریب راههای هوایی، تشدید بیماری و مشکلات تنفسی و بروز آسم و برونشیت را از جمله عوارض گرد و خاک و غبار موجود در هوا عنوان کرد.
این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمنولوژی بالینی اختلال در سیستم تنفسی را موجب اختلال در دیگر ارگانهای بدن از جمله قلب دانست و اظهار کرد: در بیماران قلبی به دنبال اختلال در سیستم تنفسی خونرسانی به قلب مختل شده و احتمال سکته قلبی افزایش مییابد.
مرتضوی با بیان اینکه ذرات گرد و خاک یکسری آلودگیها و آلرژنها را همراه خود حمل می کنند، گفت: برخی از این آلرژنها میتوانند موجب تشدید علائم بیماران مبتلا به آسم شده و در افراد مستعد ایجاد آسم و یا آلرژی کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در همین راستا از گروههای در معرض خطر از جمله کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی خواست تا به محض ورود گرد و غبار به داخل کشور حتی المقدور از خانه خارج نشده و در صورت خروج از منزل حتما از ماسک فیلتردار استفاده کنند.
مرتضوی توصیه کرد: افراد به هنگام روشن کردن کولر در روزهای پر گرد و غبار اجازه دهند تا پوشال کولر حسابی خیس شده و سپس آن را روشن کنند.
وی در خصوص انجام ورزش در محیط های باز در هوای غبارآلود نیز هشدار داد و اظهار کرد: ورزش موجب عمیق تر شدن تنفس شده و زمینه نفوذ عمیقتر ذرات گرد و غبار به راههای هوایی را فراهم میکند.