آفتابنیوز : آفتاب: مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق آمارها ایران با ثبت 27 هزار کشته در سال و با توجه به جمعیت 77 میلیون نفری خود به لحاظ سرانه قربانیان حوادث رانندگی، رتبه اول را در دنیا دارد.
به گزارش وزارت بهداشت، مریم غفاری افزود: در ایران به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه، 120 سانحه رانندگی اتفاق می افتد؛ در حالی که این رقم در فرانسه و ژاپن 12 تصادف است.
وی اضافه کرد: همیشه شنیدن اخباری که از ثبت رکوردی جدید حکایت دارد، شیرین و افتخار آفرین نیست، چرا که گاهی آمارهایی در بین آنها خودنمایی می کند که نه تنها مایه غرور نیست بلکه کام هر شنونده ای را تلخ می کند.
**نبود پایگاه اورژانس هوایی از علل مهم مرگ و میر تصادفات مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، ادامه داد: این اخبار ناخوشایند گاهی مربوط به آمار تصادفات و رکوردزنی میزان مرگ و میر در سوانح جاده ای در کشور است که عمدتا به دلیل نبود پایگاه های اورژانس هوایی رخ می دهد.
غفاری افزود: از آنجا که انتقال زمینی بیماران دارای محدودیت های ویژه ای مانند زمان، محدودیت ظرفیت کابین آمبولانس ها، تغییرات مکرر سرعت و به ویژه ترافیک است، انتقال هوایی بیماران روش مناسبی به نظر می رسد.
وی خاطر نشان کرد: از سویی دیگر صعود و فرود عمودی بالگردها و امکان نشست و برخاست در سطوح ناهموار از مزایای بسیار بزرگ امداد هوایی است ضمن این که امکان حمل تعداد بیشتری از بیماران به روش انتقال هوایی وجود دارد.
مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، یادآور شد: بخشی از طرح تحول نظام سلامت، افتتاح پایگاه های اورژانس هوایی است که بنا دارد با خرید خدمت 14 پایگاه اورژانس هوایی را در کشور ایجاد کند.
غفاری گفت: راه اندازی این پایگاه ها برای پوشش امدادی 150 هزار کیلومتر راه روستایی و فرعی و مناطق صعب العبور است که به صورت رسمی طی روزهای آینده افتتاح می شوند.
وی افزود: استفاده از آمبولانس هوایی به منظور کمک های پزشکی فوری برای دسترسی به نقاط دور افتاده، سخت گذر و یا حائز اهمیت زمانی، بسیار ضروری است و می تواند با ارائه خدمات پیش بیمارستانی به بیماران و مصدومین نقش موثری را در کاهش آمار کشته شدگان تصادفات و سوانح به عنوان دومین عامل مرگ و میر در کشور داشته باشد.
مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار داشت : با اجرای طرح امداد اورژانس هوایی در شرایطی که آمبولانس به علت عدم سرعت کافی و یا دور بودن مسافت نمی تواند به کمک بیمار بشتابد، تکنسین های آمبولانس هوایی می توانند معالجه اولیه بیمار و فرد مجروح را تا رسیدن به بیمارستان به عهده بگیرند و با مراقبت های پیش بیمارستانی پیشرفته نقش مهمی در بهبود میزان بقای بیماران و کاهش چشمگیر آمار کشته شدگان داشته باشند.
قرار است روز سه شنبه با حضور مسوولان وزارت بهداشت پایگاه های امداد هوایی طی مراسمی در قم افتتاح شود.