آفتابنیوز : آفتاب: سید حسین هاشمی در نشست خود با خبرنگاران در رابطه با ورود زنان به استادیومهای ورزشی، گفت: در این حوزه تابع سیاستهای کلی هستیم اما معین شده بود که تعدادی از خبرنگاران و اعضای فدراسیون با سقف مشخصی در استادیوم حضور داشته باشند. چارچوبهایی در کشور داریم که نمیتوانیم آن را زیر پا بگذاریم و باید با سیاستهای هوشمندانهای در این راه قدم بگذاریم.
نشست خبری استاندار تهران
وی در این خصوص افزود: حضور زنان در مسابقات والیبال نمونهای از اجرای این کار بود و امیدواریم با تدابیری که اتخاذ میشود در چارچوب تعریف شدهای این مسیر را به شکلی جلو ببریم که نه فدراسیون جهانی ایجاد مشغله کند و در عین حال با این روش در چارچوبهای خود عمل کنیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با تفاهم 20 هزار میلیاردی شهرداری تهران با سپاه اظهار کرد: این سوال را باید از شهردار بپرسم چرا که در حوزه اختیارات و مصوبات شورای شهر است و باید شورا آن را بررسی کند و در عین حال فرمانداری اجازه دخالت به قراردادهای شهرداری ندارد.
استاندار تهران در رابطه با افتتاح مرکز جذب سرمایهگذاریها ، گفت: پنجاه واحد براساس برنامه پنجم برای تسهیل سرمایهگذاری و کم کردن بوروکراسی ایجاد خواهیم کرد. دولت طبق برنامهها این مرکز را افتتاح میکند و حتی مسئول آن نیز معرفی شده است.
هاشمی همچنین در رابطه با ایجاد شهرکهای صنعتی هایتک ، گفت: یک زمین پانصد هکتاری در جنوب فرودگاه امام را در نظر گرفتهایم که انشاالله در 2100 هکتار آن صنایع هایتک راهاندازی خواهیم کرد. همچنین علاوه بر آن 500 هکتار دیگر نیز از مزایای منطقه ویژه استفاده خواهد کرد که یکی از کارهای بسیار مهم برای استان تهران است.
هاشمی در این خصوص افزود: شهرک صنعتی دیگری نیز در شهریار مصوب شده است که برخی اقدامات مربوط به آن انجام شده و ساماندهی صنایع و صنوف یکی از اقداماتی است که استانداری باید در این خصوص انجام دهد. این کار به نفع صنایع نیز هست چرا که از تکنولوژی 20 سال پیش که صنایع از آن استفاده میکند رها میشوند.
استاندار تهران در رابطه با قطع آب شهری برای برخی از مشترکان تهرانی، گفت: با آبفای تهران توافق کردیم که مکانیزمهای شدیدی برای کنترل مشترک پر مصرف استفاده کنند و طبیعتا این برخوردها عملیاتی میشود. همانگونه که میدانیم امکان تولید آب وجود ندارد و آنچه خدا عنایت کند در اختیار مردم قرار میگیرد. استانداری باید مساله آب را تا پاییز مدیریت کند تا بتوانیم در فصل پاییز با استفاده از نزولات آسمانی سختیها را جبران کنیم.
وی در رابطه با تفکیک جنسیتی در ادارات دولتی، گفت: در این حوزه تابع سیاستهای دولت هستیم و دولت هر تصمیمی بگیرد در ادارات دولتی اجرا خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه کسی مخالف چنین موضوعی نیست، گفت: مشکل در جامعه وجود دارد و زنان، به خصوص زنان سرپرست خانوار در جامعه با مشکلاتی روبرو هستند.
وی همچنین در رابطه با روغن پالم در شیر ،گفت: وزارت بهداشت در این خصوص باید پیگیریها را انجام دهد.
هاشمی با اشاره به اینکه سال گذشته 30 درصد کاهش نزولات آسمانی و 40 درصد کاهش مخازن آب داشتیم، گفت: جمعیت استان تهران در آخرین سرشماری 12.5 میلیون بود و در سال 95 قطعا به 14 میلیون میرسد که تامین آب برای آنها دشوار است، ولی میتوانیم بگوئیم آبی که به مشترکین میرسد به لحاظ بهداشتی مشکل خاصی ندارد و تنها بعضی نقاط مشکلاتی جزئی دارند که با ترکیب مشکل آن را برطرف میکنند.
وی افزود: مصرف آب در استان تهران بالا و ذخیره آبی پایین است و اگر صرفهجویی نکنیم به مشکل برمیخوریم. برخورد با مشترکان پرمصرف اولین حرکت است و من امروز شنیدم اعلام کردند اگر مصرف آب شهروندان از سقفی افزایش پیدا کند نیاز به سیاست جایگزینی مانند جیرهبندی احساس میشود که ما نیز کاملا موافق کنترل مصرف شهروندان هستیم.
هاشمی در خصوص هدر رفت آب در کشاورزی گفت: سهم آب کشاورزی 50 درصد کاهش پیدا کرده و آبیاری تحت فشار در کشاورزی استان تهران بسیار ضعیف است. در واقع ما 200 هکتار زمین کشاورزی داریم ولی بیش از 30 هزار هکتار آن تحت سیستم مکانیزه آبیاری نیست.
وی افزود: در سال جاری، با هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی 10 هزار هکتار دیگر نیز با استفاده از آبیاری تحت فشار مورد استفاده قرار میگیرد و بدین شکل علاوه بر کاهش مصرف آب بهرهوری نیز افزایش خواهد یافت.
استاندار تهران ادامه داد: اگر 50 تا 60 درصد زمینهای کشاورزی و باغات از سیستم مکانیزه آبیاری استفاده میکردند این مقدار آب برای آنها کفایت میکرد.
استاندار تهران با بیان اینکه برای آینده تهران تصویه فاضلاب را به عنوان راهکار پیشبینی کردیم گفت: در تهران 800 میلیون متر مکعب فاضلاب تولید میشود که فقط 200 میلیون متر مکعب آن تصویه میشود اگر همه این مقدار فاضلاب تحت تصویه قرار بگیرد کمبود آب برای کشاورزی جبران میشود و این جز اولویتهای استانداری است که آبفا و وزارت نیرو با استفاده از فاینانس در حال پیگیری هستند و بخش خصوصی نیز وارد کار شده است. امیدواریم تا 2-3 سال آینده این نگرانیها برطرف شود.
به گزارش ایسنا، هاشمی در رابطه با رایانهای شدن انتخابات آتی مجلس، گفت: این موضوع سیاست وزارت کشور است و باید در این حوزه آمادگی داشته باشیم، جلسات مختلفی برای این موضوع تشکیل شده با این کار بسیاری از حرف و حدیثهایی که در برگزاری انتخابات مطرح میشود از بین میرود. استان تهران کاملا آمادگی اجرای این چنینی را دارد و امیدواریم که این سیاست عملی شود.
وی در رابطه با سیاستهای استانداری برای انتخاب فرماندار اظهار کرد: ما تلاش کردهایم تا از هر دو جناح استفاده کنیم فقط با این رویکرد که افراد 10 سال سابقه کار، رشته مرتبط و خوشنامی داشته باشند و سیاستهای دولت را بپذیرند. همچنین از نیروهایی که کارمند وزارت کشور بودند نیز استفاده کردیم.
هاشمی در رابطه با معضل آلودگی هوا هم گفت: از زمانی که یادمان میآید مسئله آلودگی هوا وجود داشته اما موضوعی که تفاوت کرده این است که مسئولین نسبت به آلودگی هوا دغدغه پیدا کردهاند. موضوع آلودگی هوا در دولت مطرح شده است و استاندار نباید پیش از این ورود کند. اما چون سلامتی مردم از اولویت بالایی برخوردار است، من به عنوان مسئول عالی در استان مسئول مطرح کردن آن هستم.
وی افزود: دکتر ابتکار - رئیس سازمان محیط زیست، شورای شهر، شهرداری تهران، اقدامات بسیار خوبی انجام داده است که منتج به تشکیل کمیسیون خاص در دولت شد. این کمیسیون متشکل از شخص بنده، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر تهران و 10 نفر دیگر از هیئت دولت است و تاکنون سه یا چهار کمیسیون اصلی و شش کمیته فرعی برای پیگیری مسئله آلودگی هوا برگزار شده است.
استاندار تهران با بیان اینکه عامل عمده آلودگی هوا خودروست گفت: بنزین یکی از بحثهای جدی بود که با جایگزینی بنزین سوپر در تهران مسئله آلودگی هوا تا حدی حل شد. در ماههای اخیر اغلب روزها سالم و حتی چند روز پاک داشتیم که در مقایسه با سال گذشته قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه خودروهای فرسوده عامل دیگر در آلودگی هواست گفت: 8600 تاکسی فرسوده پیکان در تهران کار میکند و 22 هزار تاکسی فرسوده سمند و پراید نیز در تهران فعالیت میکند.
به گزارش ایسنا، استاندار در رابطه با نوسازی ناوگان تاکسیرانی، گفت: با وزیر نفت تفاهم کردیم تا خودروهای هیبریدی را جایگزین خودروهای فرسوده کنیم که در صورت این کار 100 هزار دستگاه برای تهران، 200 هزار برای سایر کلانشهرها و 200 هزار دستگاه دیگر برای بقیه شهرها به صورت اورژانسی نیاز است ولی این مخالف سیاست اقتصاد مقاومتی است، اما اگر در خودروسازی تولید شود، ارزش افزوده با اشتغال برای کشور ما ایجاد میشود که اقتصادیتر نیز خواهد بود و علاوه بر آن در مصرف بنزین صرفهجویی میشود.
استاندار تهران با بیان اینکه دشت اخترآباد بزرگترین دهستان در کشور است، گفت: این دشت شامل 70 هزار هکتار است که میتوان با تأمین آب برای پرورش پسته و انار اقدام کرد ولی گردباد اخیر تهران به کل سد این دشت آسیب وارد کرده است.
وی ادامه داد: 10 میلیارد برای فاز یک احیای این دشت از طرف سازمان جنگل و استانداری هزینه شده است و احیای بقیه این دشت جزو اولویتهای ملی ماست که باید با کمک شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران انجام شود.
استاندار تهران در رابطه با نوسازی ناوگان اتوبوسرانی گفت: در چند سال گذشته هیچ اتوبوسی تزریق نشده است و ناوگان اتوبوسرانی بسیار فرسوده است. این نیاز، نیاز کل شهرداریها در استانهای مختلف کشور است و براساس آن باید اتوبوسهای درونشهری جایگزین شود.
هاشمی با بیان اینکه اتوبوسهای فرسوده یکی از عوامل آلودگی شهرهاست، گفت: نوسازی ناوگان اتوبوسرانی جزو اولویتهای معاونت عمرانی وزارت کشور است که با جایگزین شدن اتوبوسهای جدید میتوان به کاهش آلودگی شهرها کمک کرد.
وی در رابطه با تأمین مدرسه برای دانشآموزان ساکن مسکنهای مهر گفت: مشکلات مسکن مهر در تهران جدی است چرا بزرگترین شهرکهای مسکن مهر در تهران قرار دارد. برای تأمین مدارس این مسکنها، تمهیدات لازم در شهرکهای پردیس و پرند انجام شده و این دو شهرک مشکل آموزشی نخواهند داشت ولی برای آینده نگرانیم. تحویل بیش از یک میلیون مسکن مهر باقی مانده که اگر هر واحد مسکونی یک دانشآموز داشته باشد، حدود 40 هزار کلاس درس تا دو سال آینده نیاز داریم که تأمین مبلغ آن از توان دولت خارج و تهیه آن هزینهبر است.
به گزارش ایسنا، هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر لزوم بازرسی دستگاههای اجرایی در سالهای اخیر گفت: با بازرسی در گذشته هیچ سابقهای به دست نیاوردم که اصلا چنین اتفاقی افتاده است. در مجموعه استانداری تغییرات نیروی انسانی انجام شده که با تخصص افراد همسو باشد. همچنین سیاست پیشبینی و پیشگیری در نظر گرفته و قصد مچگیری نداریم.