آفتابنیوز : آفتاب: خودرو سازان تأکید بر بی صرفه بودن تولیدات خود دارند و بهای تمام شده خودرو ها را گران تر از آنچه هست، اعلام می نمایند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر پایه مستندات خود، گفته خودرو سازان را رد می کنند.
به رغم افزایش چند باره بهای خودرو در سال جدید، بار دیگر در ماه گذشته، تغیراتی در قیمت خودرو ها پدید آمد؛ اما این بار نه از سوی خودرو سازیها که این کار از سوی شورای رقابت انجام گرفت.
در این باره باید گفت، با اینکه در آغاز شورای رقابت، دم از طرفداری از حقوق مصرف کننده می زد، در این مورد از خودرو ساز ها جانبداری کرد و به بهانه افزایش برخی آپشن ها، قیمت ها را افزایش داد و تأکید کرد که قیمت خودرو عادلانه است و دیگر پرونده خودرو بسته شده است.
اما نکته جالب اینکه اظهارات ضد و نقیض دولت در این باره به این موضوع دامن می زند؛ گاه وزیر اعلام می کند که قیمت بالاست، ولی در مصاحبه بعدی خلاف آن را می گوید.
برای نمونه، در آخرین سخنان وزیر صنعت گفته شد که شورای رقابت، مستقل از دولت است و عملیات انجام گرفته، ارتباطی به دولت ندارد.
به هر حال شورای رقابت در تازه ترین تصمیم خود، 2 تا 3 درصدی بهای خودرو را کاهش داد تا شاید بتواند نظر بازار و مجلس را به خود جلب کند، حال آنکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قیمت گذاری های سال 93 را کامل نمی پذیرند و حتی بر این باورند که کاهش ها باید 15 تا 30 درصد نسبت به قیمت های سال 92 باشد.
در این باره، نادر قاضی پور یکی از اعضای شورای حل اختلاف بین مجلس و شورای رقابت راجع به این کار خودرو سازی ها و شورای رقابت گفت: مجلس شورای اسلامی بر رأی خود استوار است و تا هنگامی که قیمت های قبلی بین 14 تا 30 درصد کاهش نیابد، از موضع خود کوتاه نخواهد آمد.
وی گفت: این 3 درصدی که آقا یان گفته اند، کاهش داده اند بنا به درخواست خودشان در محضر وزیر و یکی از اعضای شورای رقابت بوده تا بگویند ما به نظر مجلس لبیک گفته ایم و مقداری از قیمت های اعمال شده را کاهش داده ایم؛ این ها نمی توانند سر نمایندگان کلاه بگذارند.
این نماینده مجلس گفت: نخست اینکه این کاهش قیمت شامل همه خودرو ها نبوده و شمار محدود و ناچیزی کاهش قیمت یافته اند. البته درست است که این یک عقب نشینی در مقابل مجلس است، ولی کامل نیست. این یک عقب نشینی تاکتیکی است. این کاهش قیمت به هیچ وجه عملیاتی نیست، دوم آنکه خودرو سازان باید هزینه های بیهوده خود را کم کرده و کیفیت را بالا ببرند و قیمت ها را متعادل نگاه دارند.
وی گفت: خودرو سازی ها باید هر گونه شده، هزینه های خود را کم کنند. هم اکنون در یک شهر، لاستیک و در شهر دیگر رینگ تولید و همه این ها به تهران آورده می شود و پس از بادگیری آن ها در تهران، دوباره به همان شهرستان ها فرستاده می شود؛ ناگفته نماند که در این چرخه، هزینه بسیاری می شود که می توان آن را به سادگی کنترل کرد.
باید یادآور شد که حتی این ها باید هزینه های ورزشی خو د را نیز کم کنند. این هزینه دو میلیاردی که به یک فوتبالیست می دهند، از جیب مردم داده اند؛ بنابراین، باید انتظار ما برآورده و سیستم حمل و نقل و ریخت و پاش ها کم شود. در این صورت، قیمت 15 تا 30 درصد کاهش می یابد.
این نماینده مجلس می افزاید: کاهش 15 تا 30 درصدی باید نسبت به قیمت قبلی، یعنی قیمت های قبل از گرانی محاسبه و این افزایش اخیر به کلی حذف شود. کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، اصولی حرف می زند و تأکید بر کاهش قیمت دارد.