آفتابنیوز : آفتاب: نشست مطبوعاتی محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دقایقی قبل در ساختمان مرکزی این وزارتخانه آغاز شد.
به گزارش فارس، محمدرضا نعمت زاده در این نشست خبری که قرار است مباحث مختلف از جمله عملکرد یک ساله دولت در بخش صنعت، معدن و تجارت، مسائل و مشکلات مربوط به این حوزه مطرح شود، اظهار داشت: وزیر صنعت,معدن و تجارت گفت: 150 فقره پروانه بهره برداری از معادن که قبلا به ناحق صادر شده بود, لغو کردیم و البته یکی، دو مورد از صاحبان پروانههای لغو شده علیه ما شکایت کرده اند.
به گفته نعمت زاده برخی از صاحبان پروانه های بهره برداری از معادن به مدت پنج سال بهره برداری از معدن را معطل کرده بودند که با آنها برخورد کردیم.
وی ادامه داد: در این راستا یک معدن در سال 81 به زن یکی از مدیران واگذار شده بود که پروانه بهره برداری آن را لغو کردیم ولی آنها علیه ما شکایت کردند و در نهایت قرار شد ایمیدرو از آنها شکایت کند.
وزیر صنعت در ادامه با ارایه آماری از رشد بخش صنعت در سال 91 گفت: طبق گزارش مرکز آمار, بخش اشتغال در این سال با رشد منفی 36 درصد همراه بود که تا آن زمان هیچگاه چنین رشدی در بخش اشتغال اتفاق نیفتاده بود.
وی افزود: در سال 91 بخش صنعت رشد منفی 10 درصد را تجربه کرد و میزان رشد برای بخش صنعت و معدن با احتساب آب،برق و ساختمان منفی 12،6 درصد بود.
نعمت زاده اظهار داشت: در سال 91 رشد سرمایه گذاری منفی 22 درصد و تولید اغلب محصولات کاهشی بود.
*ورود بخش خصوصی به اکتشاف معادنوی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در چنین شرایطی کار خود را آغاز کرد، افزود: در بحث صدور جواز تأسیس نیز موانعی وجود داشت که دولت جدید کار اصلاح مقررات و دستورالعمل های دریافت جواز تأسیس را انجام داد و دستورالعملی که در حد یک کلاسور بود به یک دستورالعمل پنج صفحه ای تبدیل شد.
نعمت زاده در مورد انجام فعالیت های اکتشافی در بخش معدن نیز گفت: در گذشته قرار گذاشته بودند که اکتشاف پهنه های معدنی واگذار نشوند و این کار به سازمان زمین شناسی واگذار شود که با توجه به روند کند موجود این کار حدود 50 سال طول میکشد که ما 80 درصد این پهنه ها را آزاد کردیم تا توسط بخش خصوصی انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به تأمین 2200 میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد ایران خودرو و سایپا گفت: این اموال به صنعت قطعه سازی و خودروسازی وارد شده و از سایر تولیدکنندگان نیز خواسته ایم تا اموال مازاد خود را عرضه و به چرخه تولید وارد کنند.
*ارز سال آینده تک نرخی میشود/ مرکز مبادلات امسال جمع نمیشودوزیر صنعت در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت:ارز سال آینده تک نرخی میشود. چند نرخی بودن ارز مشکلاتی را برای مصرف کننده و واردکننده به همراه دارد که در حال سبک و سنگین کردن موضوع هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بحثهایی در مورد جمع آوری مرکز مبادلات ارزی مطرح است،برنامه دولت در این مورد چیست؟ گفت: این موضوع در اختیار بانک مرکزی است و ما از جمع آوری این مرکز بی خبریم.
وی تأکید کرد: امسال قطعا مرکز مبادلات ارزی دست نمی خورد تا اینکه این موضوع بررسی شود.
نعمت زاده در خصوص معضلات ارز چند نرخی تصریح کرد: به عنوان مثال بیش از صد نامه به ما نوشته شده که عنوان کردهاند تولید محصول مانند میلگرد در کشور قابل رقابت با میلگرد وارداتی با ارز مبادله ای نیست.
وی اظهار داشت: قصد داریم تولید داخل را تشویق کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد مذاکرات بانک مرکزی با چینی ها برای فاینانس طرح های اقتصادی نیز گفت:این مذاکرات ادامه دارد و منتظر اعلام نتیجه هستیم.
وی افزود: مسولان بانک مرکزی قول داده اند که طی یکی دو هفته آینده این موضوع حل شود.
نعمت زاده تصریح کرد: پیش بردن ال سی مقداری متوقف است که امیدوارم زودتر رفع شود.
* تخفیف خودروسازان به مردم در پی درخواست رئیس جمهوروزیر صنعت در پاسخ به سوالی در مورد قیمت خودرو اظهار داشت: طبق مصوبه شورای اقتصاد خودرو سواری جز کالاهای انحصاری محسوب می شود و بر این اساس شورای رقابت قیمت خودرو را تعیین می کند.
وی افزود:افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده، رشد 25 درصدی هزینه بیمه, تبدیل استاندارد یورو 2 به یورو 4 و نصب ایربگ باعث افزایش قیمت خودرو شده است.
وی اظهار داشت: در جلسه ای که با رییس جمهور داشتیم از ما خواستند که هرچقدر امکان دارد در قیمت خودرو تخفیف بدهیم و ما نیز این موضوع را با خودروسازان در میان گذاشتیم.
نعمت زاده افزود: در نهایت خودروسازان از محل صرفه جویی های حاصل از افزایش تیراژ تولید, بابت ایربگ و یورو 4 به خریداران تخفیف دادند.
*جلسه با معاون اول رئیس جمهور و بررسی روغن پالم در شیروی در مورد استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی نیز گفت: ادعاهای مطرح شده از سوی وزارت بهداشت مربوط به زمانی بود که مشخص نشده بود روغن گیاهی مصرف شده در محصولات لبنی,پالم است یا خیر.
وزیر صنعت افزود: در جلسه ای با حضور معاون اول رییس جمهور و مسولان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد قرار شد در مورد تشخیص اینکه روغن گیاهی مصرف شده, پالم است یا خیر، بررسی شود.
وی تاکید کرد: بخشی از بحثهای مطرح شده در دنیا در مورد روغن پالم,سیاسی است و از سوی آمریکا مطرح می شود زیرا این کشور رقیب مالزی در تولید روغن است.
به گفته وی سالانه 62 میلیون تن از 170 میلیون تن روغن خام تولیدی در جهان به پالم اختصاص دارد.
وی ادامه داد: طی سه ماهه اول امسال 29 درصد از روغن خام وارداتی به کشور به پالم اختصاص داشت و طبق مصوبه دولت, در هر سال نباید بیشتر از 30 درصد روغن وارداتی, پالم باشد.