آفتابنیوز : آفتاب: قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از کشف و ضبط 175 تن مواد مخدر طی سال جاری در سطح کشور خبر داد و گفت: 75 درصد از کل زندانیان کشور را مجرمان مواد مخدر تشکیل می دهد.
ˈعلیرضا جزینیˈ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ارومیه افزود: در 12 ماه سال گذشته در مجموع 240 تن مواد مخدر در کشور کشف شده بود.
وی اضافه کرد: در سال جاری همچنین 91 هزار نفر به جرم مربوط با مواد مخدر در کشور دستگیر شده اند.
وی به سهم زیاد مواد مخدر در جمعیت زندانیان اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان زندان های کشور، جدا سازی 38 هزار زندانی مواد مخدر از سایر زندانیان است که در این راستا، 86 درصد ساخت زندان های مرتبط با موضوع مواد مخدر به اتمام رسیده است و با تامین اعتبار هیات وزیران تا یک سال آینده این زندانها آماده بهره برداری می شوند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بر اجرای سیاست های مصوب رهبری در حوزه کاری این ستاد تاکید کرد و ادامه داد: علاوه بر آن، اعضای این ستاد اجرای قانون مبارزه با مواد مخدر و همچنین مصوبات ستاد را که به تصویب هیات وزیران رسیده، در دستور کار جدی خود دارند.
جزینی اضافه کرد: برای پیگیری و اجرای این فرآیندها، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور چهار همایش را پیش بینی کرده که دومین همایش سراسری دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در شهرستان ارومیه برگزار شده است.
وی ادامه داد: از مهمترین راهبردهای این ستاد، پیگیری روند پیشگیری، درمان، توانمندسازی، کاهش آسیب و مقابله با این بلای خانمان سوز در سطح کشور است.
وی اظهار کرد: در ارتباط با پیشگیری در این حوزه، اقدامات موثری انجام شده است که نمونه آن امضای تفاهمنامه بین وزارت علوم و آموزش پرورش، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
جزینی گفت: در ارتباط با رویکرد اجتماعی نیز با همکاری هنرمندان، مداحان، ورزشکاران، مددکاران اجتماعی و دیگر اقشار دارای جایگاه اجتماعی در جامعه برنامه های خوبی تدوین شده است که امسال به اجرا در می آیند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین حوزه های پیشگیری از ترویج مواد مخدر در کشور، حوزه دانشجویی و دانش آموزی است، افزود : طبق آمار سال گذشته مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان کشور به یک درصد رسیده است و در حوزه دانشجویی نیز 1.6 درصد دانشجویان، مواد مخدر مصرف می کنند که باید جلوی این روند گرفته شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از برنامه ریزی برای اجرای طرح های شیوع شناسی مواد مخدر در کشور خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر حوزه دانش آموزی و دانشجویی، شیوع شناسی در حوزه کارگری نیز در کشور در حال اجراست.
وی در خصوص بخش درمان معتادان در کشور نیز اظهار کرد: یک هزار و 851 مرکز درمانی مردم نهاد در راستای درمان و پیشگیری و کاهش آسیب با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری دارند که 92 درصد این مراکز غیردولتی و بقیه دولتی هستند.
جزینی گفت: با مراکز درمانی غیرمجاز با جدیت برخورد می کنیم که در این رابطه 500 مرکز درمانی غیرمجاز در کشور پلمپ شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور افزود: در مراکز درمانی بخش دولتی، 20 هزار نفر معتاد تابلو و کارتن خواب را تاکنون جمع آوری کرده ایم که این افراد به مدت یک تا شش ماه در این مراکز تحت درمان قرار می گیرند.
وی با تاکید بر توجه بیشتر به افراد رها شده از بند اعتیاد پس از چرخه درمان معتادان، افزود : مقرر شده است پنج درصد اعتبارات اشتغالزایی در اشتغال معتادان استفاده شود ولی تاکنون این اعتبار پرداخت نشده است.
جزینی اضافه کرد: در خصوص بیمه درمان معتادان نیز 300 میلیارد ریال اعتبار در سال جاری اختصاص داده شده که در این راستا و برای کاهش آسیب معتادان، سرنگ و اقلام بهداشتی از سوی مراکز درمانی در اختیار آنان قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای سرایت بیماری مهلک ایدز استفاده مشترک سرنگ توسط معتادان تزریقی است، گفت: دو سوم 27 هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور، از این راه مبتلا شده اند.
وی با ابراز نگرانی از اعتیاد بانوان در جامعه گفت: در حال حاضر، 9.7 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا، اعتیاد و موضوع مواد مخدر در حال حاضر از مهمترین چالش های اجتماعی در کشور به شمار می رود که با توجه به اهمیت آن، ستاد مبارزه با مواد مخدر با مشارکت 17 سازمان دولتی و دستگاه اجرایی در راستای مقابله با این بلای خانمان سوز تلاش می کند.