کد خبر: ۲۵۹۳۳۴
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵

عصبانیت کیهان از اظهارات رئیس‌جمهور حقوقدان

حسین شریعتمداری از سخنان دیروز رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه "محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد" و "نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کند"، انتقاد کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: شریعتمداری در سرمقاله امروز روزنامه کیهان به اظهارات دیروز رئیس‌جمهور در کنفرانس خبری واکنش نشان داده و نوشته است: «دیروز خبرنگار کیهان در کنفرانس خبری رئیس‌جمهور محترم کشورمان با اشاره به تاکید اخیر رهبر معظم انقلاب که «فتنه را خط قرمز نظام» دانسته و توصیه کرده بودند وزرا با فتنه‌گران فاصله‌گذاری کرده و به تعهدات خود در جریان رأی اعتماد پایبند باشند، از جناب دکتر روحانی پرسیده بود دولت برای تحقق توصیه‌های رهبری چه برنامه‌ای دارد؟ و رئیس‌جمهور محترم در پاسخ، ضمن تاکید بر این که دولت برای عملیاتی کردن تمام نکات مورد نظر رهبر معظم انقلاب برنامه‌ریزی کرده است، اظهار داشتند: «ما در چارچوب قانون عمل می‌کنیم، معیار ما قانون خواهد بود و کسی اگر محکومیتی دارد و محکومیتش برای این است که طرف از حقوق اجتماعی محروم شود، یعنی دادگاه فردی را برای استفاده از حقوق اجتماعی محروم کرده، به قانون عمل می‌کنیم ولی تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، فردی را محکوم کرده یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است. محرومیت از حقوق اجتماعی حکم دادگاه می‌خواهد. ما هم طبق حکم دادگاه عمل می‌کنیم.»

تأکید رئیس‌جمهور محترم که دولت همه توصیه‌های رهبر معظم انقلاب را اجرایی و عملیاتی می‌کند، قابل تقدیر است و از ایشان غیر از این نیز انتظار نمی‌رفت و نمی‌رود اما ظاهرا جناب دکتر روحانی در اظهارات یاد شده، از چند نکته حقوقی غفلت ورزیده و برخی از واقعیات ملموس و محسوس را نادیده گرفته‌اند. از جمله آن که:

1- جرایم به دو نوع «جرم مشهود» و «جرم غیرمشهود» تقسیم می‌شوند. جرم غیرمشهود، جرمی است که انتساب آن به مجرم نیاز به اثبات دارد و تا قبل از تشکیل دادگاه و اعلام رأی و نظر قاضی، صرفا در حد یک اتهام است. در این حالت تشکیل دادگاه با دو هدف مشخص صورت می‌پذیرد. اول؛ اثبات جرم و دوم؛ تعیین مجازات آن. به عنوان مثال، شخصی که از سوی شخص دیگری متهم به سرقت شده است و این سرقت دور از چشم و میدان دید این و آن صورت پذیرفته باشد، قبل از آن که اتهام او در دادگاه به اثبات برسد، «مجرم» تلقی نمی‌شود و نمی‌توان او را به صرف اتهام اثبات نشده مستحق مجازات دانست.

اما، «جرم مشهود» به جرم و جرائمی گفته می‌شود که در مقابل چشم مأموران و یا شماری از مردم اتفاق افتاده است، مانند آن که شخصی در ملاء عام و در حالی که تعدادی از مردم شاهد بوده‌اند با قمه به رهگذری حمله کرده و او را مجروح و یا به قتل رسانده باشد. در این حالت وقوع «جرم» و «جنایت» محرز است و تشکیل دادگاه برای اثبات جرم نیست، بلکه برای تعیین مجازات و میزان کیفر مجرم است.

آقای دکتر روحانی یک حقوقدان است و به یقین از تفاوت میان «جرم مشهود» و «جرم غیرمشهود» باخبرند، بنابراین، تعجب‌آور است که برای جرایم و جنایات مشهود اصحاب فتنه، منتظر تشکیل دادگاه مانده‌اند! آیا ده‌ها و بلکه صدها نمونه مشهود و ملموس از جنایات شرم‌آور فتنه‌گران نظیر، ادعای تقلب در انتخابات، آشوب‌های خیابانی، آتش زدن مسجد، هتک حرمت عاشورای حسینی(ع) و سنگباران نمازگزاران ظهر‌ عاشورا، عربده کشیدن به دفاع از اسرائیل و آمریکا، قتل مردم کوچه و بازار، پاره کردن تصویر مبارک حضرت امام(ره) و لگدمال کردن آن با شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»! پادوئی آشکار برای مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس و صدها نمونه دیگر از این دست قابل انکار است؟ به یقین جناب روحانی می‌دانند، تشکیل دادگاه این جماعت برای تعیین مجازات آنهاست و نه اثبات جرم؟!

2- آقای روحانی می‌فرمایند «تخیل این که آقایی در عکس بوده، حالا این که مال کی است؟ و به چه منظور بوده؟ و رفته تماشا کند یا چه جور شعاری بدهد را نمی‌پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات، کسی را محکوم کند و به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است»!

درباره این بخش از اظهارات رئیس‌جمهور محترم - با عرض‌پوزش - باید گفت که ایشان صورت مسئله را تغییر داده‌اند! و این سوال را بی‌پاسخ گذارده‌اند که چه کسی گفته است به صرف «تخیل» و یا مشاهده «تصویر» می‌توان افرادی را به فتنه‌گری متهم کرد؟! سخن درباره افراد فریب خورده‌ای نیست که با برداشت غلط و یا توهم نسبت به وقوع تقلب و یا حتی با تحریک و ترغیب و دریافت مزد از عوامل اصلی فتنه به میدان آمده بودند. منظور از فتنه‌گرانی که نباید در دولت به کار گرفته شوند و آقای روحانی و کابینه ایشان ملزم به فاصله‌گذاری با آنان شده‌اند، افراد و اصحاب نشان‌دار فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 هستند که بسیار بعید است برای جناب روحانی و یا مشاوران ایشان، ناشناخته مانده باشند. این طیف از فتنه‌گران شامل افراد نشان‌داری است که در جریان فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 آشکارا حضور داشته و مواضع وطن‌فروشانه خود را به صراحت اعلام کرده‌اند و نه، آن عده از فریب‌خوردگان که در فتنه یاد‌شده به بازی گرفته شده بودند و به قول جناب روحانی تصویر آنها در فلان صحنه دیده می‌شود و معلوم نیست تماشاچی بوده‌اند و یا...؟!...

طیف مورد اشاره از فتنه‌گران نشان‌دار را به آسانی از مواضع اعلام شده و عملکرد مشهود و خیانت‌بار آنها می‌توان شناخت و بدیهی است که هیچ‌یک از آنان به اعتراف قبلی جناب روحانی - که به آن اشاره خواهیم کرد - شایستگی حضور در هیچ مسئولیتی را ندارند...»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۰
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
26
332
اقای شریعتمداری باید بگویم فرق اینکه ظابط دادگستری (به طور مطلق )جرم را مشاهد کند تا یک رئیس جمهور آن را مشاهده کند فرق وجود دارد زیرا قانون گذار ما فقط برای ظابط دادگستری این حق را قائل شده ا ست نه کس دیگر !!!!!!!!!!!!!!!!!!
محمد حقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
20
279
سلام - جناب آقای شریعتمداری صرفنظر از ماهیت موضوع مورد بحث فوق، برخلاف تصور جنابعالی هر دادگاهی ابتدااً برای اثبات و سپس مجازات جرم تشکیل می شود برای اثبات و استدلال این ادعا به مثالی رجوع میکنم. همان مثالی که فرموده اید، حال تصور کنید همان شخص قمه بدست شخصی دیوانه یا محجور باشد که با اثبات این امر بر دادگاه همان شخصی که شما جرمش را محرز دانسته اید برخلاف تصور شما نه تنها او اصلاً مجرم نیست بلکه مجازات هم نمیشود. لذا حتی جرمی که به نظر شما مشهود قلمداد میشود باز هم نیاز به ثبوت جرم و وجود دلائل (قانونی - مادی - معنوی) دارد. البته حضرتعالی در ادامه خود بر این اصول صحه گذاشته اید و افرادی که علیرغم آنکه به زعم شما جرم مشهود کرده اند ناشی از فریب و غیره فرض کرده اید یعنی عنصر معنوی را بر آنها قرار نداده اید. فلذا با عرض پوزش از جنابعال باید گفت که فرمایشات خودتان نیز دارای تناقض است. با تقدیم احترام
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
13
311
دوست كيهاني نويسنده مطلب كه ژست حقوقداني گرفته مگردرجرم مشهود قاضي حكم نميدهد؟تشخيص برعهده كيهاني هاست؟
هدايت موضوع باشما كيهاني ها بود وشما جوانها را به خيابان كشانديد... مردمان مذهبي معتقدند در روز عاشورا پايكوبي نميكنند شما كه كارناوال راه مياندازيد حاضريد عاشورا راهم به نفع خودتان به بازي بگيريد...
رحیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
17
258
کیهان ،قانون ،منطق واستدلال!!! عزیزان چرا خودتون راخسته ، وقتتون ر ا ، عمرتون را هدر میکنید ؟
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
20
232
واقعا این سوال پیش می اید که چرا کیهان فقط به دنبال بازی با الفاظ است و درک کلی خود را از گفته های ریس جمهور نا دیده میگیرد
وکیل دادگستری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
19
263
آقای شریعتمداری لطفا" راجع به موضوعی که علم و تخصصش را نداری صحبت نکن.... یک دانشجوی سال اول حقوق هم مطالب شما را بخواند تاسف میخورد وای به حال حقوقدانان. ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
19
254
جناب شریعتمداری سلام
براساس همه این مطالبی که در مورد جرم مشهود وغیره فرمودید چنانچه بخواهند براساس آن عمل نمایند در هیچ کجای جمهوری اسلامی نباید پستی به شما بدهند
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
15
277
یکی از این آقای شریعتمداری بپرسه وقتی که احمدی نژاد در قضیه انتصاب های مشایی و خانه نشینی 11روزه و ... با رهبر علنا مخالفت کرد و کشور رو بارها به مرز بحران رسوند ، شما کجا بودید و چرا احساس مسولیت نکردید؟
و این که نظرشون در مورد مرگ بدون محاکمه و مظلومانه چند جوان در کهریزک چیه؟ آیا جرم اونها هم مشهود بوده که بدون محاکه کشته شدن ...
احمد
|
Japan
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
11
211
منظور جوانان دانشجوئی است که با عنوان ستاره دار از حق تحصیل محروم مانده اند یا ممنوع التحصیل ، ممنوع الاستخدام ، ممنوع الخروج و ... شده اند. اینها حقوق اجتماعی است که دولت باید به حق از انها دفاع کند.
مهدی شفایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
11
231
تفسیر به رای کردن قانون در این دهه اخیر رواج پیدا کرده است و این هم از میراث تلخ معجزه,هاله نور دیده هزاره سوم است که به فرزندان ناخلف بعد از خود منتقل نموده است جالب اینکه ایشان دلواپس بورسیه های غیر قانونی به عنوان جرم مشهود و مستمر که هزینه آن از جیب ملت تامین می شود نیستند دلواپس به سخره گرفتن مجلس به عنوان قانونگذار و الزام تمامی قوا به اجرای آن توسط قانون اساسی نیستند دلواپس میلیاردها تومان اختلاس توسط نیاکان خود نیستند نمی خواهیم چشم دل باز کنید, چشم سر باز کنید که ...صم بکم عمی و هم لا یعقلون.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین