آفتابنیوز : آفتاب: چند روز پیش سید ابریشمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران خبر داد که " قرار است 200 هزار شغل در بخش صنعت با استفاده از 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی احیا شود".
به گزارش ایسنا، این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارائه گزارشی به هیات دولت خبر داده بود که حدود 14 هزار واحد صنعتی و تولیدی کوچک و متوسط در سالهای گذشته به دلایل مختلف تعطیل شدهاند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز بعدا در توضیح بیشتر این گزارش به ایسنا گفت که " براساس بررسیهای انجام شده 14 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط در دورانهای مختلف و نه فقط هشت سال اخیر به دلایل فنی و غیرفنی تعطیل شدهاند. حدود 69 درصد از این تعطیلیها نیز مربوط به دوران هشت سال گذشته بوده است".
به گفته وی "واحدهای کوچک و متوسط بسیار حساس هستند و عوامل مختلف مانند واردات بیرویه، عدم توجه به بازار فروش و کمبود نقدینگی باعث تعطیلی این واحدها شده است. در حال حاضر 70 درصد از واحدهای صنایع کوچک و متوسط با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند".
وی همچنین عنوان کرد که از کل تعطیلیهای واحدهای کوچک و متوسط صنعتی بالغ بر 9000 مورد مربوط به هشت سال گذشته بوده است.
احیای 200 هزار شغل صنعتی در کشور میتواند وعده بزرگی از سوی مسئولان دولت یازدهم باشد. با توجه به شرایط رکودی کشور و اینکه هنوز تحریمهای بینالمللی علیه ایران به صورت کامل حذف نشدهاند ایجاد اشتغال آن هم در بخش صنعت و تولید می تواند کار بسیار دشواری باشد.
اگرچه طبق گفته مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت رشد منفی شدید بخش صنعت در سالهای 1391 و 1392 امسال به میزان قابل ملاحظهای کنترل شده اما باز هم نمیتوان مدعی شد که اشتغالزایی صنعتی کار راحتی شده است.
براساس تازه ترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سه ماهه نخست سال جاری تعداد اشتغال ایجاد شده بر اساس پروانههای بهره برداری صنعتی صادره به 10 هزار و 819 شغل رسید.
به صورت تفکیک شده در فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال به ترتیب 2132، 4920 و 3767 شغل صنعتی و تولیدی در کشور ایجاد شد این در حالی است که در سال های 1391 و 1392 به ترتیب معادل 54 هزار و 753 و 51 هزار و 196 شغل صنعتی و تولیدی در کشور ایجاد شده بود.
در همین حال اخیرا انتقاداتی از سوی کارشناسان و فعالان در حوزه صنایع کوچک و متوسط مطرح شده مبنی بر اینکه در بسته ضدرکودی دولت توجه چندانی به حوزه صنایع کوچک و متوسط نشده است.
اما محمدرضا نعمت زاده در واکنش به این انتقادات با تایید این نکته که در بسته ضدرکود دولت ذکر خاصی از صنایع کوچک، متوسط یا حتی بزرگ نشده است، عنوان کرد: به طور طبیعی واحدهایی که نیاز به کمک بیشتر دارند بیشتر مورد توجه قرار میگیرند.
وی در عین حال با اشاره به اینکه دو ماه پیش طرح خاصی برای حمایت از صنایع کوچک به دولت دادیم که دولت نیز آنرا تصویب کرد، افزود: براساس این طرح تسهیلات ویژهای را برای صنایع کوچک زیر 50 نفر در نظر گرفته شده که قرار است به زودی دستور پرداخت آن به نظام بانکی کشور ابلاغ شود.
نعمت زاده همچنین تاکید کرد که حمایت از صنایع کوچک در اولویت دولت قرار دارند چرا این صنایع از توان مالی کمتری برخوردار بوده و مشکلات زیادی نیز دارند. از سوی دیگر قرار است درباره تسویه مطالبات این واحدها نیز با بانکها رایزنیهایی انجام شود.