کد خبر: ۲۶۱۴۵۱
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳

نوبخت: دولت از ظرفیت های اصناف برای تحقق توسعه بهره گیری خواهد کرد

معاونت نظارت و راهبردی رییس جمهوری از آغاز تهیه و تدوین برنامه اجرایی توسعه برای سال های 1395 تا 1399 خبر داد و گفت: ما می خواهیم از ظرفیت و پتانسیل های بزرگ اصناف کشور برای تحقق توسعه بهره گیری کنیم.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدباقر نوبخت روز شنبه در نخستین اجلاسیه دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران، تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که برنامه توسعه بدون حضور بخش خصوصی و تشکلات بخش خصوصی امکان اجرا ندارد.

وی سپس خطاب به نمایندگان اصناف کشور، تصریح کرد: دولت یازدهم برای نظام برنامه ریزی و در تمام کمیسیون های تخصصی از تمام اصناف دعوت می کند و قرار است این را در شورای اقتصاد مطرح کنیم که در صورت تصویب عملیات تدوین برنامه توسعه ای آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، اظهار داشت: در تهیه این برنامه اصناف کشور باید نقش فعالی داشته باشند ضمن اینکه دولت نیاز به همکاری اصناف در این خصوص دارد.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف باید به عنوان یک نهاد مدنی در کنار دولت برای اجرای برنامه های توسعه ای باشد، گفت: در این جلسه نخستین توافق دولت با بخش غیردولتی این است که از شما دعوت می کنیم در فرآیند تصمیم گیری ها و تهیه و تنظیم برنامه ششم حضور فعالی داشته باشید.

نوبخت تصریح کرد: انتظارات و خواسته های اصناف کشور می تواند به عنوان بندهای الحاقی به برنامه ششم توسعه اضافه شود.

وی سپس خطاب به رییس اتاق اصناف ایران اظهار داشت که در اسرع وقت نمایندگان اصناف به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری معرفی شوند تا با یک تعامل فیمابین به کار تهیه و تدوین برنامه ششم بپردازیم.

معاون رییس جمهوری در این اجلاس با تشریح نگاه به بخش خصوصی در فرآیند توسعه طی سالیان اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: تحقق هر ایده و نظر نیاز به برنامه دارد و دولت یازدهم نیز هر آنچه را که تاکنون بیان داشته در قالب یک برنامه ریزی عملیاتی و اجرایی کرده و همکاران من در معاونت برنامه ریزی هم اکنون در حال تهیه برنامه ای هستند که باید طی سال های 1395 تا 1399 در کشور اجرایی شود.

وی با اشاره به رابطه پرچالش بخش خصوصی و دولت، اظهار داشت: تفکری که هم اکنون در جهان حاکم است بر این اساس است که بخش خصوصی می تواند تعادل بخش اقتصاد باشد مشروط بر اینکه رقابت در عرصه بازار وجود داشته باشد.

نوبخت با اشاره به ظرفیت بسیار بزرگ بخش خصوصی و اصناف، افزود: اگر این ظرفیت ها یکپارچه شوند، قدرت بزرگی را ایجاد خواهند کرد که می تواند تاثیرات بسیار بزرگی را در عرصه اقتصاد ایجاد کند.

معاون رییس جمهوری سپس تصریح کرد: ما به نظام بازار به معنی نظام سرمایه داری اعتقاد نداریم چرا که آن را یک تفکر ناموفق می دانیم کمااینکه اقتصادی که دولتی و همه مسوولیت ها در اختیار بخش دولتی باشد را نیز ناموفق می دانیم.

وی سپس با بیان اینکه ترکیب دولت و بازار یک ترکیب موفقی است، گفت: این ترکیب یک نوع نگاه اعتدالی است و اینکه در این نگاه چه سهمی دولت و چه سهمی بخش خصوصی باید داشته باشد بسته به شرایط هر کشوری دارد ما نمی توانیم الگوی دقیق وارداتی را در این خصوص اجرا کنیم.

نوبخت همچنین تصریح کرد: در کشور ما هم اکنون بیش از 80 درصد تولید ناخالص داخلی در اختیار بخش دولتی است لذا باید در این سهم بازنگری کرد و با واسپاری و نقش دادن بخش خصوصی به ترکیب دولت و بازار نزدیک شویم.

نوبخت با بیان اینکه دولت باید در جایگاه سیاست گذاری نظارت و هدایت قرار گیرد، اضافه کرد: مالکیت و مدیریت متعلق به بخش خصوصی است و ما به عنوان دولت بر این اعتقادیم که باید زمینه های اجرایی این نگاه فراهم شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین