آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: "سال گذشته دکترروحانی به تماس تلفنی آقای اوباما پاسخ داد؛ سطح مذاکرات مخفی معاونین وزیر به مذاکرات شفاف وزرای خارجه ارتقاء یافت، تعاملات ایران و آمریکا علنی شد، خبرشدگان نگران شدند، و اعتراضات شروع شد. دکتر روحانی ساعتی دیگر به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی پرواز خواهد کرد. از زمانی که ایشان در مصاحبه اخیرخود گفت در این اجلاس شرکت خواهدکرد حدس و گمانها شروع شد، نامهنگاریها و سخنرانیها و پیشبینیها آغاز گشت، که مبادا ایشان با اوباما روبرو شود. این یک گام به جلو است که دیگر کسی نگران دیدار وزرای خارجه، یا تماس تلفنی رهبران نیست؛ اینان ممکن است سال آینده نگران سفرهای رسمی باشند."
به گزارش آفتاب، حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رییسجمهور، پیش از سفر حسن روحانی به نیویورک در توئیتر خود این مطالب را درباره این سفر منتشر کرده است. نوشتههای ابوطالبی به نکتهای ظریف اشاره دارد و آن سبک خاص روحانی در پیش برد برنامههای دولت تدبیر و امید است.
روحانی بدون آنکه با مخالفان خود اعلام جنگ کند و تمام وقت دولت را صرف ایجاد چالش و پاسخ به منتقدان نماید و هر روز یک بحران خودساخته برای دولتش ایجاد کند -اتفاقی که در دوره محمود احمدینژاد شاهد آن بودیم- به دور از حاشیهها و با تدبیر سیاستهای خود در بخش دیپلماسی و بینالملل را اجرایی میکند.
حسن روحانی برای شرکت در شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شده است. براساس برنامه منتشر شده توسط سازمان ملل، رییسجمهوری اسلامی ایران دومین سخنران نشست صبحگاهی 25 سپتامبر (روز پنجشنبه) خواهد بود.
همزمانی سفر رییسجمهوری با هفتمین دور مذاکرات جامع هستهای ایران و 1+5 در نیویورک که از چهارشنبه هفته گذشته (26 شهریور) با ناهار کاری محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون آغاز شده، بر اهمیت این سفر بیش از پیش افزوده است.
حسن روحانی خود روزگاری به "شیخ دیپلمات" معروف بود و میداند نباید این فرصتها را از دست بدهد. از هماکنون دلواپسان و دلنگرانان ابراز احساسات خود را آغاز کرده و در قالب نامه و تهدید، نسبت به دیدار احتمالی روحانی با اوباما هشدار میدهند.
اعضای کمیته صیانت از منافع ایران که در سفر اول روحانی به نیویورک هنگام بازگشت او در فرودگاه مهرآباد تجمع اعتراضی شکل داده و در آن تجمع به سمت رییسجمهور لنگه کفش و گوجه فرنگی پرتاب کردند، این بار هم دست به کار شدهاند.
این منتقدان سیاست خارجی دولت یازدهم که خودشان را به عنوان «دلواپسان» معرفی میکنند، امروز جلسه برگزار میکنند.
«کمیته صیانت از منافع ایران» اعلام کرده «در آستانه ی سفر رئیس جمهور و هیئت عالی جمهوری اسلامی ایران به نیویورک، و در سالگرد «اقدامات نابجا»ی صورت گرفته در سفر سال گذشته و با هدف تبیین شرایط نمایندگی در شأن ملت ایران، کنفرانس خبری «راه و چاه» با حضور صاحبنظران پیرامون بایدها و نبایدهای سفر نیویورک و هشدار نسبت به اصرار بر اقدامات نابجا برگزار میگردد.»
بر اساس اعلام این تشکل، در این برنامه که توسط کمیته صیانت از منافع ایران و از ساعت 14 روز دوشنبه 31 شهریور ماه برگزار میشود، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی و مدیرمسئول هفتهنامه 9 دی، محمدحسن آصفری نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، دکتر سعید زیباکلام عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دیپلمات سابق وزارت امور خارجه و دکتر محمد علی رامین دبیرکل بنیاد جهانی هولوکاست به تبیین دیدگاههای خود پیرامون باید و نبایدهای مواضع و اقدامات هیئت عالی ایرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، مذاکرات هستهای نیویورک و همچنین تلاش دولت برای عادیسازی رابطه با آمریکا می پردازند.
سخنرانان مراسم اکثراً حامیان محمود احمدینژاد و دولت نهم و دهم هستند. احمدینژاد در دوران ریاستجمهوری خود بارها به بوش و اوباما، روسایجمهور آمریکا نامه نوشت و آنها را به مناظره دعوت کرد. او همچنین تلاش داشت در زمان ریاستجمهوریش باب مذاکره با آمریکا را بگشاید که به دلیل مخالفت های سران نظام موفق نشد. جوانفکر مشاور مطبوعاتی او در مصاحبه هایی نسبت به این موضوع که چرا چنین فرصتی به دولت احمدی نژاد داده نشد، اعلام نارضایتی کرده است.
روحانی براى سخنرانى در مجمع عمومى سازمان ملل و ديدار با سران و مسئولين كشورهاى غربى، آسيايى و... عازم نيويورک است و ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رییسجمهور در توئیتر خود نوشته که "چندین سال پیش که در مرکز تحقیقات استراتژیک در بحث سیاست خارجی در اسناد بالادستی شرکت میکردم دوگرایش مطرح بود: یکی تقابل و دیگری تعامل سازنده. سرانجام سیاست تعامل سازنده به تصویب مجمع رسید و ابلاغ شد. در انتخابات سال گذشته، مردم ایران به شعار "تعامل سازنده، نجات اقتصاد، احیاء اخلاق" رای دادند و روحانی با تعهد در برابر ملت ایران به ریاستجمهوری رسید."
روحانی مرد سیاست است و دیپلماتی کار کشته است. او به خوبی سال گذشته توانست موضوع ارتباط با آمریکا را در گفتوگوی تلفنی با اوباما کنترل کند؛ او نه خود را مشتاق این دیدار نشان داد و نه با رد تماس تلفنی راه را برای دیپلماسی و تلاش برای منافع کشور از طریق مذاکره بست. روحانی در سفر سال گذشته خود به نیویورک یه گام در راه دیپلماسی برداشت. همانطور که ابوطالب نوشته امروز دلواپسان از تماس تلفنی و یا دیدار غیر رسمی او با اوباما سخن نمیگویند آنها از دیدار رسمی روسایجمهور دو کشور نگران شدهاند و این یعنی حرکت گام به گام روحانی در سیاست خارجی؛ همان موضوعی که امروز برای گرهگشایی از پرونده هستهای نیازمندش هستیم.
چقدر خود باخته اید شما ها ؟
راستی شما که نگران عزت خودتون هستید و نه عشق امریکا !چرا زمانی که احمدی نژاد به رئیس جمهورهای امریکا نامه مینوشت و التماس (شما بگودرخواست)برای مذاکره میکرد و انها حتی برایش (و البته برای ایران) ارزش پاسخ دادن هم قایل نمیشدند شما نگران عزت نمیشدید.
آقای احمدینژاد هرسال به نیویورک سفر میکرد تا فرصتی برای دیدار با مقامات آمریکایی داشته باشد اما عملا این آمریکاییها بودند که درخواستهای متعدد رئیس دولت نهم و دهم را برای دیدار و ملاقات نمیپذیرفتند. بنابراین ابراز دلواپسی این افراد، به دلیل منافع ملی نیست و آنها تنها به دنبال منافع جناحی و حزبی خود هستند.
مردم عزير ايران ،حالا چون چنين فرصتي در اختيار دولت احمدي نژاد نبوده بايستي ايشان و افراد وابسته به وي دلواپس باشند و با زور و افراطي گيري ذهن مردم را نسبت به اين گفتگو مخدوش كنند نه آقايان، مردم هوشيدار و آگاهيهاي لازم را در كشور دارند، مايل نيستند يه شبه دلار 3800 تومان بشه و يا طلا گرمي 150 هزار تومان ، و جاي نفس كشيدن اقتصادي بر ملت نباشد خدا را شكر اوضاع مملكت با سياست دولت تدبير و اميد روز به روز بهتر ميشود به اميد روزهاي بهترو برتر ، ايراني ها بايد بهترين امكانات رفاهي داشته باشند و مسائل اقتصادي موضوعي باشد كه بدان فكر نكنيم و با آرامش به مسائل فرهنگي و اجتماعي و كشور بپردازيم . انشاالله
چرا نظر را بنده را نمايش نداديد .