کد خبر: ۲۶۳۴۱۵
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۶
در دیدار روحانی و رییس جمهوری عراق مطرح شد؛

روحانی: خواست ایران حفظ یکپارچگی و وحدت عراق است

رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه «عراق قدرتمند، عراق واحد است»، گفت: خواست همه مردم و مسوولان ایران حفظ یکپارچگی و وحدت عراق است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» روز پنجشنبه به وقت نیویورک درحاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار «فواد معصوم» رییس جمهوری عراق، گفت: تفرقه و تجزیه عراق به نفع ملت عراق و منطقه نیست و همه اقوام و مذاهب اعم از شیعه، سنی و کرد باید در حکومت این کشور سهم داشته باشند.

دکتر روحانی ضمن اظهار امیدواری نسبت به اینکه ملت عراق با تلاش خود و کمک کشورهای دوست به برقراری امنیت در کل عراق دست یابند، گفت: موفقیت، رفاه و امنیت عراق خواسته جمهوری اسلامی ایران است.

روحانی با ابراز خرسندی نسبت به تحولات سیاسی عراق و تشکیل دولت جدید و پارلمان این کشور، گفت: در ایران، همه در مساعدت به عراق اتفاق نظر دارند و امیدواریم عراق با ثبات در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گیرد. 

رییس شورای عالی امنیت ملی، موفقیت های مردم و ارتش عراق در برابر تروریست ها در روزهای اخیر را قابل توجه خواند و با اشاره به همکاری ایران در این زمینه، گفت: برای مردم ایران قابل تحمل نیست که شهرهای اصلی و مذهبی عراق مورد تعرض تروریست ها قرار گیرد. 

روحانی افزود: میان امنیت ایران و عراق تفاوتی نیست، دو ملت، تاریخ و منافع و دین مشترک دارند و بر همین اساس باید در مسایل مختلف در کنار یکدیگر باشند. 

رییس جمهوری با بیان اینکه اراده ایران بر توسعه روابط با کشورهای همسایه در همه زمینه ها است، گفت: عراق جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی ایران دارد و ایران با توجه به ظرفیت های بزرگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی می تواند شریک خوبی برای عراق باشد. 

«فواد معصوم» رییس جمهوری عراق نیز در این دیدار، علایق مشترک تاریخی و فرهنگی دو کشور را دیرینه و محکم ارزیابی کرد و گفت: به نظر ما این مناسبات باید همواره توسعه و گسترش یابد. 

وی با یادآوری نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از معارضان علیه صدام، گفت: امروز نیز فراموش نمی کنیم که بخاطر حمایت های مستمر ایران، خطر گروه های تروریستی نظیر داعش مرتفع شده است. 

رییس جمهوری عراق با تجلیل از موضع برادرانه و صادقانه ایران تاکید کرد: عراق اکنون به سمت ثبات سیاسی پیش می رود به طوری که نمایندگان سلیقه های سیاسی در خصوص مسایل ملی نظیر مبارزه با داعش متحد شده اند.

در دیدار روحانی و رییس جمهوری سوییس /

روحانی: مقررات بین المللی، مکانیزم اصلی اعتمادسازی در موضوع هسته ای است
نیویورک - ایرنا - رییس جمهوری ایران آمادگی تهران را برای رفع مشکلات از طریق تفاهم، اعلام کرد و گفت: مقررات بین المللی و معاهدات آژانس بین المللی انرژی هسته ای، مکانیزم اصلی برای اعتمادسازی در موضوع هسته ای است.
روحانی: مقررات بین المللی، مکانیزم اصلی اعتمادسازی در موضوع هسته ای است
حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در دیدار با «دیدیه بورکهالتر» رییس جمهوری سوییس، گفت: ایران تمام نظارت های بین المللی بر فعالیت های صلح آمیز هسته ای را پذیرفته است و باید از حقوق آن نیز بهره مند شود.

رییس جمهوری، تبعیض نسبت به بهره مندی کشورها از فناوری صلح آمیز هسته ای را غیرقابل پذیرش عنوان کرد و گفت: معتقدم عبور از این موضوع در چارچوب مقررات بین المللی، پله ای برای همکاری و مشارکت در مسایل مهم منطقه ای و جهانی است.

روحانی با اشاره به هشداری که سال گذشته نسبت به گسترش خشونت و افراطی گری خطاب به برخی رهبران اروپا مطرح کرده است، گفت: در آن زمان کسی باور نمی کرد که افراطی گری تا به این حد بروز و ظهور پیدا کند اما امروز شاهد هستیم که وقتی به تروریست ها کمک شد و قدرت پیدا کردند، خشونت خود را گسترش دادند. 

رییس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: دولت هایی که بخواهند از این گروه ها استفاده ابزاری کنند پشیمان خواهند شد؛ اگر روزی همه رهبران جهان به این نقطه اشتراک برسند که امنیت و توسعه یک فرآیند جمعی است و به اراده جمعی نیاز دارد، شرایط عمومی جهان هم تحول خواهد یافت.

رییس جمهوری اضافه کرد: توسعه یک کشور در حالی که همسایگان فقیر و عقب مانده باشند، پایدار و مطلوب نیست؛ تحریم هم به دلیل ماهیت تبعیض آمیز و غیر انسانی، باعث بدبینی مردم نسبت به کشورهایی است که اعمال تحریم کرده اند.

روحانی با اشاره به روحیه صلح جویی ملت سوئیس، گفت: باید از زیربنای فرهنگی خوبی که وجود دارد در جهت توسعه روابط استفاده کرد.

رییس جمهوری، علاقمندی برای توسعه مناسبات دو کشور در حوزه های اقتصادی و فرهنگی را یادآور شد و افزود: بسیاری شرکت ها در حوزه انرژی باید بتوانند آزادتر فعالیت کنند و مشکلی در خصوص همکاری های انسان دوستانه و دارو نیز نباید وجود داشته باشد.

«دیدیه بورکهالتر» رییس جمهوری سوییس نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه اعتماد میان کشورها بر اساس مکانیزهای بین المللی ایجاد و با گفت وگو تعمیق پیدا می کند، گفت: ما از تلاش های ایران برای ایجاد اعتماد متقابل قدردانی می کنیم.

وی درباره تحولات خاورمیانه گفت: جمهوری اسلامی ایران از بازیگران مهم منطقه است و از نظر دولت سوییس، باید در هر نشست و فرآیندی که درباره تحولات خاورمیانه برگزار می شود ،حضور پیدا کند.

رییس جمهوری سوییس با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران با 1+5، اظهار امیدواری کرد راه حلی برای دستیابی هر چه سریعتر به توافق نهایی حاصل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین