آفتابنیوز : آفتاب: این کارشناس ایمنی که نخواست نامش فاش شود در این باره به ایلنا گفت: کارفرمایان اصلی اتاقکهایی را به عنوان استراحتگاه (کمپ) در اختیار پیمانکار قرار میدهند و پیمانکاران باید با مجهز کردن آنها به امکانات رفاهی استاندارد و کافی فضای سالمی برای زندگی کارگران فراهم کنند.
وی با تاکید بر اینکه هر استراحتگاه باید به ۵ یا ۶ نفر اختصاص یابد، اظهار داشت: متاسفانه در این اتاقکها بیش از ۹ نفر جای داده میشوند که با توجه به فضای کم اتاقکها امکان استراحت بعد از کار سخت و طولانی کارگران بسیار نامناسب تلقی میشود.
به گفته این کارشناس ایمنی استاندارد یک استراحتگاه سالم عبارت است از: استقرار تختخواب بهشمار افراد مستقر در اتاق که به منظور جلوگیری از نفوذ حشرات موذی انجام میشود؛ استقرار سیستم استحمام مناسب، تهیه آب نوشیدنی استاندارد و به دلیل گرمای منطقه تهیه یخ؛ نصب دستگاه تهویه مطبوع، یخچال، تلوزیون، چوب لباسی و جاکفشی.
وی با بیان اینکه نحوه «استقرار و اسکان کارگران» توسط کارفرمای اصلی باید کنترل شود، ادامه داد: این موضوع با بیتوجهی کارفرمایان رو به رو بوده و آنان خود را فقط مقید به «تامین اتاقک» میدانند.
وی با اشاره به اینکه پیمانکار برخی وسایل ابتدایی را در اختیار کارگران قرار نمیدهد، گفت: کارگران خود اقدام به تامین وسایلی چون تلوزیون میکنند.
این کارشناس ایمنی با نامناسب خواندن وضعیت سرویسهای بهداشتی و استحمام کارگران در استراحتگاهها گفت: در بازدید از این مراکز مشاهده شده در حمامها شیرآب و دوشها خراب است که استفاده از آنها را با سختی روبهرو میکند؛ سرویسهای بهداشتی نیز از بهداشت کامل برخوردار نیستند.
وی در خاتمه تاکید کرد: در کنار معوقات مزدی که اغلب شرکتهای پیمانکاری منطقه پارس جنوبی گرفتار آن هستند، امکانات رفاهی - آسایشی نامناسب بر روحیه و انگیزه کارگران تاثیر منفی میگذراد.