کد خبر: ۲۶۳۶۱۹
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴

زنانی که همگام با مردان جنگیدند/ بانویی با 20 کیلو گلِ محمدی در جبهه

در طول هشت سال جنگ تحمیلی زنان نیز در کنار مردان جنگیده‌اند و فیلمسازان هم از پرداختن به این موضوع غافل نشده‌اند و فیلم‌های بلند، کوتاه و مستند در این‌باره ساخته شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه جشنواره فیلم عمار در هفته دفاع مقدس بسته فیلمی را آماده کرده است که در آن 90 فیلم در قالب های مستند، داستانی، انیمیشن و نماهنگ در طرحی با نام «خیبر» به اکران می رسند.

در این بسته 12 فیلم و مستند وجود دارد که به شکلی ویژه به موضوع زنان و دفاع مقدس می‌پردازد. این فیلم‌‌ها هرکدام از زاویه‌ای به موضوع زن و رابطه آنها با 8 سال جنگ تحمیلی پرداخته است و از خاطرات آنها در پشت جبهه‌ها و همسر و فرزندانشان و کمک‌هایشان به مردان جنگ گرفته تا شیرزنانی که خود به جبهه رفته‌اند و با عراقی ها به جنگ پرداخته‌اند، پرده بر می‌دارد.

«این سه زن»

این فیلم توسط علی خسروی کارگردانی شده است و سازمان سینمایی سوره تهیه کنندگی آن را بر عهده داشته است.

این مستند در مدت زمان 22 دقیقه روایت 3 دختر 18 ساله خرمشهری است که در روزهای مقاومت خرمشهر از شهر خود دفاع می‌کردند. سه دختری که لحظات سقوط خرمشهر را تجربه کرده‌اند. در حال حاضر این 3 خانم 50 ساله هستند و در این مستند از خاطره‌های روزهای مقاومت و حوادث خرمشهر تعریف می‌کنند.

«بانوی مهر»

این فیلم به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه کنندگی محمد عبداللهی در مدت زمان 24 دقیقه ساخته شده است.

این مستند که به زندگی شهیدان نیکفرد پرداخته است دوربین خود را مقابل مادر این شهیدان گرفته است و این مادر از فرزندان شهیدش و کمک های زنان در پشت جبهه‌ها می گوید.

«شیرزنی به نام مادر جبهه‌ها»

مستند «شیرزنی به نام مادر جبهه‌ها» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود طاهری به سراغ اولین زن اعزامی به جبهه رفته است.

این مستند در 30 دقیقه ساخته شده است و روایت زهرا محمودی از زمان جنگ و کمک های او و مردم را در آن زمان نشان می‌دهد. «شیرزنی به نام مادر جبهه‌ها» همچنین تصاویر مربوط به کمک ها و مصاحبه هایی از نزدیکان راوی را به نمایش می‌گذارد.

زنده یاد زهرا محمودی در این مستند به روزهای آغازین جنگ و اشتیاق خود برای رفتن به خط مقدم جبهه اشاره کرده است و این که در آن زمان به مجلسی رفته و درخواست خود را برای رفتن به خط مقدم جبهه اعلام کرده است که نهایتا مرتضی رضایی و محسن رضایی هرکدام یک کارت برای تردد او در جبهه صادر کردند.

وی همچنین با اشاره به خاطراتی از حضور خود در جبهه ها بیان کرده است: بار اول به اهواز رفتم، فرمانده سپاه علت آمدن به جبهه را پرسید و من هم در جواب گفتم که آمده‌ام با رزمنده‌ها صحبت کنم، کمک کنم و به آنها روحیه بدهم.

زنی که به گفته خودش از تبریز 20 کیلو گل ‌محمدی می‌خریده، مربا درست می‌کرده و برای رزمنده‌ها به خط مقدم می‌برده است.

«ننه قربرون»

این مستند در مدت زمان 46 دقیقه به کارگردانی یاسر عرب و تهیه کنندگی سلیم غفوری ساخته شده است و در آن خواهران و مادرانی که در هنگام جنگ خدمات و تدارکات پشت جبهه را فراهم می کردند به تصویر کشیده می شوند.

«ریحانه»

«ریحانه» مستند دیگری است که به کارگردانی رشید حاجتمند و در مدت زمان 30 دقیقه به خاطرات یکی از همسران شهدا می‌پردازد.

این مستند زندگی همسر سردار شهید حصاری را نشان می دهد که چگونه این همسر شهید پس از شهادت همسرش ده فرزندش را بزرگ کرده و به عنوان افرادی موفق به جامعه معرفی کرده است.

«حماسه تبر»

این مستند به تهیه کنندگی و کارگردانی سید مجتبی سیادت در مدت زمان 29 دقیقه ساخته شده است.

«حماسه تبر» مستندی درباره زندگی فرنگیس حیدرپور، شیرزن قهرمان گیلانغرب است که با شجاعت خود توانسته جان فرزندش را نجات دهد و با تبر دو عراقی را به هلاکت برساند.

«مسافر ایران»

«مسافر ایران» مستندی است که به کارگردانی محسن یزدی در مدت زمان 28 دقیقه ساخته شده است.

این اثر روایت مادری لبنانی است که تنها فرزندش را در جنگ ایران و عراق تقدیم اسلام کرده است، این مستند روایت حضور این مادر برای اولین بار بر سر مزار فرزند خود است و دیدار این مادر با تعدادی دیگر از مادران شهید.

«پاکدشت»

این مستند به تهیه کنندگی آزاده نامداری و کارگردانی علی ملاقلی پور ساخته شده است.

«پاکدشت» روایت خانم مظفر است که سه فرزندش در جنگ به شهادت می‌رسند اما او همچنان با فرزندانش زندگی و حضور آنها در لحظه لحظه زندگی خود احساس می کند.

«قاب عکس»

این فیلم به کارگردانی هانیه پورسلیمانی و تهیه کنندگی انجمن سینمای جوانان کرمان در مدت زمان 18 دقیقه ساخته شده است

این اثر درباره مادری است که فرزندانش به جبهه رفته اند و هنوز خبری از آن ها ندارد، این مادر تصاویر شهدای محل را در اتاقی جمع می کند و ....

«مادر»

«مادر» به کارگردانی سیاوش سرمدی در مدت زمان 30 دقیقه ساخته شده است و روایتی از زندگی یک هسر و مادر شهید است.

این شخص مادر 4 شهید است که به تنهایی و با مشکلات فراوان زندگی می کند اما خم به ابروی خود نمی آورد و فقط از خدا می خواهد که ایمانش را از او نگیرد.

«رسید»

این فیلم داستانی به کارگردانی سید محمدهادی آقاجانی در سه دقیقه ساخته شده است و داستان آن درباره مادر شهیدی است که برای کمک به جبهه طلاهایش را می دهد ولی حاضر نیست برایش رسید دریافت کند.

«سلام مادر»

«سلام مادر» به کارگردانی امین طرفی جلالی و تهیه کنندگی انجمن سینمای جوان اهواز یک فیلم کوتاه هفت دقیقه‌ای است.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: مادری که مدت‌ها چشم به راه پسر خود است اما او در دفاع مقدس مفقود شده و معلوم نیست که چه بلایی به سرش آمده است. مادر آنقدر چشم به راه است که حتی وقتی مامور آمار می آید به او می گوید که فردا بیا شاید از پسرم خبری شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین