آفتابنیوز : آفتاب: وی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه سخنرانی های حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی ملل متحد بر روی وی که عمر خود را صرف فعالیت های انسان دوستانه و مقابله با خشونت و افراط گرایی کرده است، اثرات عمیقی گذاشت، افزود: 'این سخنان با توجه به طرحی که وی پارسال در همین مجمع با عنوان چهان علیه خشونت و افراطیگری ارائه داد، نشان دهنده بصیرت فوق العاده اش در پیش بینی تحولات اجتماعی است .
' به همین دلیل و برای جلوگیری از فجایع بیشتر ناشی از خشونت گرایی در جهان آنچه او در سخنان امسال خود به آن اشاره کرد، باید از طرف جامعه جهانی مورد توجه قرار گیرد'.
سرپرست انستیتوی غیر انتفاعی انسان دوستانه متانکسوس آرزو کرد: سخنان رییس جمهوری ایران ابتدا به گوش خداوند برسد و بعد هم در دل همه مردم جهان بنشیند و سیاستمداران جهان با جدیدت بیشتری به آن توجه کنند.
گراسی در باره مذاکرات هسته ای ایران و سرنوشت آن افزود: نکته امیدوار کننده این است که از طرفی اوباما رییس جمهوری آمریکا نشان داده است دلش می خواهد با نتیجه ای مثبت از این مذاکرات، میراث ارزشمندی از دوران ریاست جمهوری خود به جا بگذارد و از طرفی هم رییس جمهوری ایران در مقام نماینده دیدگاه و رویکرد تازه ای از سوی مردم ایران پا به عرصه مسائل سیاسی گذاشته است.
گراسی ادامه داد: این دگرگونی و این چهره جدید نمایندگان دو ملت فرصت تاریخی بزرگی را به وجود آورده است که استفاده نکردن از آن یک اشتباه بزرگ خواهد بود و نتایج پشیمان کننده ای درپی دارد.
این کنشگر اجتماعی و مدافع سرسخت خلع سلاح هسته ای که سال ها عمر خود را صرف مقابله با خشونت گرایی کرده است، گفت: مردم ایران و آمریکا نه تنها دشمن هم نیستند، بلکه ویژگی های مشترک زیادی دارند که می توانند و باید از آنها برای بنای جهانی عاری از خشوت و دشمنی استفاده کنند.
وی افزود: رهبران و سیاستمداران دو کشور در صورتی که در فکر سعادت مردم خود و بهبود حیات اجتماعی آنها باشند، باید همه تلاش خود را برای از میان برداشتن اختلافات و رسیدن به تفاهم، اعتماد متقابل و دوستی و تعاون میان دو کشور به کار بگیرند.
گراسی با تاکید بر این که مسوولان دو دولت ایران و آمریکا چشم انداز وسیعی از امکانات همکاری و تعامل با یکدیگر را پیش رو دارند، گفت: چیزی که امروز آنها نیاز دارند، تلاش برای بنای اعتماد متقابل به منظور ایجاد زمینه های آشتی و همکاری است.
وی یادآور شد با توجه به ناامنی و آشوبی که گرایش به خشونت در جهان به وجود آورده و با در نظر گرفتن توانایی ها و امکاناتی که هر دو کشور برای مقابله با این ناامنی ها دارند، تعلل در رسیدن به یک توافق به معنی چشم پوشی از این آشوب ها و حتی دامن زدن به آنها به حساب می آید.
این پژوهشگر و فعال اجتماعی پیشنهاد کرد: دو دولت حتی می توانند با برقراری روابط دیپلماتیک ولو در سطحی محدود، زمینه همکاری های علمی، فرهنگی، آموزشی، مذهبی و آکادمیک گسترده ای را میان دو ملت خود فراهم کنند.