آفتابنیوز : 
اين هفتهنامهي آمريكايي ادامه داد: به نظر نميرسد روياروييها موفق الربيعي، مشاور امنيت ملي عراق را آزار بدهد. بعد از اين كه صدام اواخر سال 2003 در سوراخي پيدا شد كه در آن پنهان شده بود، ربيعي اولين مقام عاليرتبهي عراقي بود كه رودررو او را يك بزدل خواند. وي هفتهي گذشته از تهران ديدار كرد. ربيعي و هيات همراهش به صورت بسيار ملايم كمك ايران را خواستار شدند. آنها در سطحي استراتژيك نشان دادهاند كه به اينكه كشورشان پس از ترك آمريكا چه وضعيتي خواهد داشت، فكر ميكنند.
نيوزويك ادامه داد: ربيعي روز جمعه با آنچه آن را جايزهي مهمي دانست، بازگشت و آن يادداشت تفاهمي با تهران بود كه دو دولت را به همكاري در خصوص مشاركت در موضوعات حساس اطلاعاتي، مبارزه با تروريسم و نفوذ مرزي اعضاي القاعده متعهد ميسازد.
اين گزارش حاكي است: ديپلماسي متهورانهي ربيعي حتي زلماي خليلزاد، سفير قدرتمند آمريكا در عراق را متعجب ساخت.
خليل زاد در گفتوگويي تلفني به نيوزويك گفت كه او پس از امضاي اين يادداشت تفاهم، از آن اطلاع يافته است.
اين هفتهنامهي آمريكايي ادامه داد: اين درهم ريختگي ديپلماتيك نشان ميدهد كه عراق هم چنان در موقعيت بيثبات يك برزخ قرار دارد، جايي ميان استقلال و اشغال.
بر اساس اين گزارش، يك مقام عاليرتبهي آمريكايي كه در سياست عراق مشاركت دارد و خواست نامش فاش نشود، گفت: مشخص نيست كه آيا (ربيعي) اختيار مذاكره در اين باره را داشته است يا خير.
اين گزارش ادامه داد: ربيعي كه قصد دارد ماه آينده در انتخابات نخست وزيري عراق شركت كند، اصرار دارد كه با داشتن اختياراز سوي ابراهيم جعفري، نخست وزير عراق كه قرار است به زودي اين يادداشت تفاهم را تصويب كند، اقداماتش را انجام ميدهد.
بر اساس اين گزارش، خليل زاد ضمن انعكاس نظرات ديگر مقامات آمريكايي گفت كه به عقبنشيني چشمگير نيروهاي آمريكايي از عراق در سال آينده اميد دارد، اما دولت بوش نگران است كه عراق متزلزل با داشتن يك رهبري ضعيف به زمين بازي براي تهران تبديل شود؛ جايي كه در آن ضد آمريكاييها بتوانند به تضعيف قدرت آمريكا ادامه دهند و واشنگتن را از تلاش براي رويارويي با برنامهي هستهيي ايران منحرف سازند.
به نوشتهي اين هفتهنامه خليل زاد ميگويد كه هدف كوتاه مدت تهران ممكن است مشغول نگه داشتن نيروهاي اشغالگر آمريكايي در عراق باشد، در حالي كه هدف بلندمدتش براي ايجاد سلطهي منطقهيي را به پيش ميبرد.
نيوزويك با اشاره به يادداشت تفاهم بغداد - تهران كه در سفر ربيعي به تهران تدوين شدهاست، ادامه داد: مقامات عراقي و ايراني اين يادداشت تفاهم را پس از سه روز مذاكرهي شبانهروزي در خصوص موضوعات مختلف به امضا رساندند.
بر اساس اين گزارش، يكي از اين موضوعات اين بود كه آيا عراقيها با تحويل اعضاي مجاهدين خلق (گروهك منافقين) در زبان اين يادداشت تفاهم موافقت ميكنند يا خير (كه ربيعي آن را نپذيرفت) و اين كه آيا ايران نقشاش را در حمايت از فعاليتهاي حزبالله در عراق ميپذيرد يا خير. تهران پس از تكذيبي كه همراه با عصبانيت صورت گرفت، در نهايت به زباني پيوست كه ميگويد هر دو كشور بايد هر گونه حمايت از گروهها، مقامات يا غير مقامات، از جمله "واسطهها"يي را كه دردسرساز هستند، متوقف كنند.
به نوشتهي نيوزويك، ربيعي گفت كه ايرانيها در ابتدا سرسخت بودند.
اين گزارش افزود: اما اين بند براي عراقيها كه يكي از هياتهايشان تا ساعت پنج صبح براي اطمينان يافتن از قرار گرفتن آن در متن نهايي باقي مانده بود، بسيار اهميت داشت.
نيوزويك همچنين نوشت كه مقامات عراقي هم چنين از چگونگي نفوذ عميق ايران در بغداد آگاهند.