آفتابنیوز : آفتاب: این مشکلات در حالی پابرجاست که بیش از 30 سال پیش و با هدف ایجاد هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات شهرکهای صنعتی و ایجاد هرچه بیشتر امکانات زیربنایی و ارائه خدمات ضروری برای متقاضیان، قانون تأسیس شرکت شهرکهای صنعتی تصویب شد و در اوایل دهه 70 این شرکت در لرستان تأسیس شد.
شهرستان خرمآباد دو شهرک صنعتی دارد که واحدهای این شهرکها کجدار و مریز به فعالیت خود ادامه میدهند و این شرایط در سایر شهرستانهای لرستان که دارای شهرک صنعتی هستند نیز وجود دارد.
نبود مرکز درمانی یا درمانگاه، نداشتن سرویس حمل و نقل، وجود آب شرب ناسالم، مطلوب نبودن خطوط ارتباطی و... از جمله مشکلات شهرکهای صنعتی خرمآباد هستند.
شرکت شهرکهای صنعتی به تعهدات پایبند نیست
مدیرعامل شرکت حملونقل بینالمللی لرستان به ایسنا گفت: مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی خرمآباد، شرکت حملونقل ما را زمینگیر کرده است.
مهران سلیمی افزود: فعالیت شرکت حملونقل ما کشوری و بینالمللی است و مجوز آن استانی نیست؛ چنانچه مجوز آن استانی بود تاکنون ورشکست میشدیم.
وی تصریح کرد: یک سالی است که در شهرک صنعتی خرمآباد فعالیت خود را آغاز کردهایم، اما متأسفانه شرکت شهرکهای صنعتی به تعهدات خود پایبند نیست.
سلیمی با تأکید بر اینکه مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی خرمآباد عملاً شرکت را زمینگیر کرده است، اظهار کرد: «متأسفانه برخی از فعالان اقتصادی ادعا کردند که شرکت حملونقل ما توان ارائه خدمات در استان را ندارد، در حالی که این شرکت کمتر از 9 ماه 150 هزار تن کالا را به پنج قاره ترانزیت کرده است.
شهرک در حال تبدیل شدن به گورستان صنعتی است
مدیرعامل یک شرکت فعال در بخش خصوصی که واحدش در شهرک صنعتی خرمآباد قرار دارد نیز گفت: برای رفع مشکلات موجود باید سازمانها و دستگاههای مختلف شهرکهای صنعتی استان را جور دیگری ببینند و حمایت کنند.
محمد ضیایی ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی لرستان به اندازه بضاعتش در بحث زیرساختها خوب عمل کرده اما تا مورد قبول واقع شدن خیلی فاصله داریم و در قیاس با استانهای همجوار عقب هستیم.
وی تصریح کرد: این شهرک مرکز درمانی یا خانه بهداشت ندارد، آب که 100 درصد قابل شرب نیست، در بحث مخابرات و اینترنت مشکل دارد، سیستم حملونقل مناسبی ندارد و...! بهعنوان مثال نبود حملونقل سبب شده که مشکلات زیادی پیش بیاید و کارگری چون پول کرایه آژانس نداشته غیبت کرده است.
ضیایی تأکید کرد: وقتی به صنعت اهمیت بدهیم بخشهای مختلف فعال میشوند. چرا وزارت بهداشت یک درمانگاه در شهرک صنعتی خرمآباد احداث نمیکند، اگر کسی را برق بگیرد تا آن شخص به بیمارستان داخل شهر انتقال داده شود، خیلی دیر میشود.
مدیرعامل یک شرکت بهداشتی و پزشکی خرمآباد افزود: «وظیفه شرکت شهرکها فقط مهیا کردن زیرساختها نیست و وظیفه دارد از صنایع کوچک نیز حمایت کند. دوستان باید به این شرکت کمک کنند تا از فکر زیرساخت بیرون بیاید و به سایر وظایف عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه شهرک صنعتی در حال تبدیل شدن به گورستان صنعتی است، اظهار کرد: بازهم میگویم شرکت شهرکهای صنعتی استان در بحث زیرساخت عملکرد خوبی داشته اما آنگونه که باید نتوانسته از صنایع کوچک حمایت کند و مدیریت این شرکت مقصر نیست.
ضیایی در پایان گفت: دستگاهها و ارگانهای مختلف از واحدهای تولیدی در استان حمایت نمیکنند و محصولات ما را نمیخرند، اما همان محصولات را با کیفیت پایینتر از استانهای دیگر خریداری میکنند و همین سبب میشود بعضی از واحدها ورشکست شوند و شهرک به گورستان تبدیل شود.
شهرکها از روز اول مشکل داشتند
مدیرعامل یک کارخانه روغنکشی و زیتون که واحدش با 20 درصد توان فعالیت میکند، نیز درباره وضعیت شهرک صنعتی خرمآباد گفت: شرکت شهرکهای صنعتی از روز اول مشکل داشته و مقصر این مشکلها هم مدیریت کنونی نیست و حتی در این دوره نسبت به زمانهای قبل عملکرد خوبی داشتهاند.
افشین بهاروند ادامه داد: آقای محمدی مدیرعامل کنونی در این مشکلات غرق شده و گناهی ندارد. از همان ابتدا خیابانها کوچک بوده، مشکل آسفالت، فاضلاب، گاز، آب، برق و... داشته که برخی از این مشکلات تاکنون نیز وجود دارند.
وی تصریح کرد: زمستان سال گذشته یک سرمایهگذار را دعوت کردیم اما وقتی به شهرک صنعتی آمد ماشینش در گِل گیر کرد و بعد از آن رفت و دیگر برنگشت.
بهاروند تأکید کرد: برخی از واحدها نیز در بهوجود آمدن وضعیت نامناسب شهرکهای صنعتی مقصرند و نباید همه مشکلات را گردن مدیریت شرکت شهرکها بیندازیم.
بیش از 30 درصد واحدهای شهرکهای صنعتی استان، تعطیل هستند
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان درباره وضعیت این شرکت به ایسنا گفت: ما متولی زیرساخت هستیم و تمام تلاشمان را برای فراهم کردن این مهم بهکار بستهایم و هماکنون در شهرک شماره "1" سطحبندی خودمان را تکمیل کردهایم.
فرزاد محمدی تصریح کرد: گاز، آب و برق این شهرک تکمیل است و تصفیهخانه نیز در آینده نزدیک تحویل قطعی میشود.
وی یادآور شد: همچنین شهرک شماره "2" سه فاز دارد که فاز نخست تکمیل شده و دیگر مشکلی ندارد. در فاز دوم نیز فقط آسفالت اجرا نشده ولی فاز سوم این شهرک هنوز واحدی ندارد.
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: 290 واحد صنعتی در استان وجود دارد که از این تعداد بیش از 30 درصد غیرفعال هستند و چندین واحد هم بهصورت فصلی کار میکنند. واحدهایی هم که فعال هستند بهطور میانگین با 50 درصد توان کار میکنند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان در ادامه اظهار کرد: مهمترین مشکل ما این است که تطبیق منابع با مصارف نمیخواند. پروژههای عمرانی اعتبار نیاز دارند و منابعی که مصوب میشود، کافی نیست.
وی اضافه کرد: سال گذشته 20 درصد اعتبارات تخصیص داده شد اما در جلسهای که با استاندار داشتیم قرار شد سه برابر سال گذشته به ما اعتبار بدهند.
محمدی افزود: شرکت شهرکهای صنعتی دستگاهی فرابخشی است و در ماده 158 قانون برنامه پنجم توسعه آمده است که دستگاههای خدماتی مثل آب، برق، گاز، مخابرات و... باید تا درب واحد کار را انجام دهند که متأسفانه اینگونه عمل نمیکنند.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان در پایان گفت: با وجود اینکه مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنیم اما شهرداری هیچگونه خدماتی ارائه نمیدهد که البته خدمات شهرداریها در شهرکهای صنعتی در قانون نیامده و امیدواریم این قانون هرچه سریعتر تصویب شود.
به هرحال مشکلاتی که در شهرکهای صنعتی "1 و 2" خرمآباد وجود دارد در سایر شهرستانهای استان نیز به چشم میخورد و در یک نگاه کلی بیشتر این شهرکها در لرستان با مشکلاتی عدیدهای دست به گریبان هستند و نیاز است مسئولان برای رونق صنعت در این استان حمایت بیشتری از آنها داشته باشند.