آفتابنیوز : آفتاب: «خلیل ساعی»، مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی در جلسه کارگروه تخصصی بلاهای جوی و طوفان با بیان اینکه پارسال در مجموع 72 روز آلوده در کلانشهر تبریز گزارش شد، گفت: در این میان 70 روز در وضعیت هشدار و ناسالم و دو روز در شرایط اضطرار قرار داشت.
وی وارونگی هوا، فعالیت شهرکهای صنعتی، استفاده از وسایل گرمایشی در فصول سرد، موقعیت جغرافیایی تبریز، وضعیت وزش بادها و ذرات شیمیایی موجود در جو را از عوامل موثر در آلودگی هوای کلانشهر تبریز دانست و گفت: در نیمهی نخست سال 2 روز و در مهر امسال نیز 3 روز وضعیت هوای شهر، ناسالم گزارش شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی یادآور شد: طرح تعطیلی پنجشنبهها در نیمهی دوم سال بحث و بررسی میشود.
رکورد بارش 24 ساعته در 44 سال گذشته شکسته شد
براساس این گزارش، «فرخ مطلبیفر»، مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی نیز در این جلسه گفت: با بیش از 45 میلیمتر بارندگی در 24 ساعت، رکورد بارش 24 ساعته در 44 سال گذشته شکسته شد.
وی گفت: در بررسی روند بارشها در 60 سال اخیر، پائیز امسال با بارش 98.2 میلیمتر، دومین ماه پربارش مهرماه (در سال چهل و چهارم بیش از 120 میلیمتر بارندگی) در این مدت بود.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی یادآور شد: طبیعی است که این میزان بارندگی نیازمند اصلاح ساختار آبرفتهاست،چون این بارشها، امکان ایجاد سیلاب را مهیا میکند.
مطلبیفر با اشاره به متدهای پیشبینی بارش برای 30 سال آینده گفت: در 30 سال آینده به جزء افزایش 14 درصدی بارش در فصل پائیز، در بقیه فصول سال با کاهش بارندگی مواجه هستیم و بهلحاظ دمایی 1.9 درجه سانتیگراد افزایش داریم.
وی یادآور شد: در سال زراعی پیش، 60 درصد استان به خشکسالی دچار شده بودند.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی از برنامهریزی برای طراحی سامانهای تحتعنوان «تهک»( سامانهی ترویج هواشناسی کشاورزی) با توجه به اهمیت امنیت غذایی خبر داد و گفت: میکوشیم با طراحی و راهاندازی آن سامانهی اطلاعات در کوتاهترین زمان ممکن توسط تشکلهای مردمی یا جهاد کشاورزی موارد به کاربران گزارش شود و ضمناً پیامدهای آن سنجیده شود.
به گزارش ایسنا، مطلبیفر خاطرنشان کرد: طبق بررسیها، حدود 40 میلیارد تومان دادههای هواشناسی از باب ارزش افزوده در بخش کشاورزی مفید واقع شده است.