آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، علی لاریجانی شامگاه یکشنبه در جلسه شورای تامین و دیدار با َشماری از مسوولان استان زنجان، افزود:مسئله اقتصادی در کشور در دولت های مختلف همچنان یک اشکالات مزمن داشته است، در دولت قبل قدری عمیق تر شد اما کشور از این مشکلات مزمن رنج می برد.
لاریجانی اذعان کرد: اتکای بودجه جاری کشور به نفت همچنین گستردگی بودجه جاری، یک بلای بزرگ برای کشور است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: همین موضوع منجر به این شده که به علت نبود و یا کمبود اعتبارات با وجود متخصصان بسیار، سرعت اجرای پروژه های مختلف بسیار پایین باشد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید پذیرفت که ساختار بودجه کشور از گذشته اشکال داشته است گفت : در دولت قبل هم مقداری به این امور بی توجهی شد و در نهایت وضعیت موجود بدتر شد.
وی اظهار کرد: الآن باید توجه کرد که ما تمام هم و غم خود را باید متوجه بخش اقتصادی کشور کنیم.
لاریجانی یادآورشد: باید تولید کشور راه بیفتد و پذیرفت که بخش خصوصی و بخش های غیر دولتی تا زمانی که به نحو احس فعال نشود این مشکل حل نمی شود و حتی در مسائل بین المللی تاثیر می گذارد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بحث هسته ای یک موضوع مهم برای کشور است و به هر حال از طریق مذاکرات در یک مسیر روشنی افتاده است و در بسیاری از بخش ها در مذاکرات نگرش ها به یکدیگر نزدیک تر شده است.
وی اضافه کرد: ممکن است به حل نهایی نرسیده باشد ولی نگرش ها به هم نزدیک شده و اگر عقلانیتی در 1+5 باشد می تواند به تفاهم برسند.
لاریجانی تاکید کرد: آن موضوعی که ما باید به آن توجه کنیم، مدیریت اقتصادی درونی کشور است که باید علاج شود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: تولید کشور باید رونق پیدا کند، هنوز ما نواقصی در این زمینه داریم، اصل 44 باید درست اجرا شود، مسائلی که مربوط به سرمایه گذاری است که دالان پر مساله ای دارد در کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی خواستار تصحیح مقررات مربوط به بخش سرمایه گذاری شد و افزود: باید پذیرفت که باید بسترهای سرمایه گذاری را هرچه بیشتر فراهم کرد.
لاریجانی یادآورشد: در بودجه سال گذشته امکانی را برای دولت فراهم کردیم که پروژه ها و طرح های عمرانی موجود را بتوانند به بخش خصوصی واگذار کنند و این برای دولت امکان پذیر بود و به نظر به آن کم توجهی شد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت : ما راهی غیر از این نداریم که طرح ها در اختیار بخش غیر دولتی قرار بگیرد تا بتوانند آنها را راه اندازی کنند و طرح ها به موقع تمام شود.
لاریجانی اظهار کرد: این موضوع را هم می توان در قانون تنظیم مقررات مد نظر قرار داد و هم در قوانین عمومی و در بسیاری از مقررات زمینه حضور بخش خصوصی را ایجاد کرد و این موضوع یک جهشی در کشور ایجاد می کند.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: برای آنکه تعادلی در سرمایه گذاری ها و رفع محرومیت ها رخ بدهد، بودجه ای در اختیار دولت هست، که امسال بودجه دو درصد هر ساله به سه درصد نیز رسید، تا سرمایه گذاری ها در کشور تنظیمی شود که مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و به دولت نیز ابلاغ شد.
وی سهم سه درصدی بودجه مناطق محروم از درآمدهای حاصل از فروش نفت را فرصتی برای استان های دارای محرومیت بالا خواند.
لاریجانی ادامه داد: موضوعی که رییس کل دادگستری استان زنجان نسبت به تفاوت ساعات کاری اداری شهرستان ها و تهران مطرح کردند در تهران مورد بررسی قرار می گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: یقین بدانید که اگر در استان زنجان که ظرفیت خوبی برای تولید دارد، طرح هایی در دست مسوولان باشد که بتوان برای تسریع در اجرای آنها از اعتبارات صندوق توسعه استفاده کرد، حتما حمایت می کنم، این ظرفیت هست و خوشبختانه در صندوق توسعه نیز ظرفیت خوبی وجود دارد.
لاریجانی افزود: برخی از پروژه های مهم که می تواند در استان اشتغال بیشتری ایجاد کند، مثل پتروشیمی و پالایشگاه و صنعت فولاد و صنایعی که نیروهای کاری خوب را به کار بگیرد، از سوی صندوق توسعه می توان به آنها کمک کرد تا فرصت برای اشتغالزایی در استان زنجان باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در زمینه مهاجرت روستاییان به شهرها گفت: باید زمینه فعال سازی چرخه اقتصادی روستاها را فراهم کرد و راهکاری برای رفع مشکل بی آبی و در نهایت گسترش کشاورزی در آن یافت.
لاریجانی افزود: همدلی و همراهی که میان مسوولان این استان وجود دارد، یک ظرفیت خوب برای زنجان محسوب می شود و این موضوع برای پیشرفت این استان بسیار مفید است.
لاریجانی اظهار کرد: نخستین ویژگی یک حکومت خوب، وجود همگرایی و همسویی میان بخش های مختلف است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وحدت و همسویی نیازمند لوازمی است که باید به آن مقید بود، گفت: در صورتی که ریشه این همدلی و همسویی قصد تداوم داشته باشد باید آرای مختلف را به رسمیت شناخت و به آن احترام گذاشت.
وی با اشاره به اینکه همین که اختلاف نظر ها در یک مسیر مشخص باشد و مانع پیشرفت نشود، موجب موفقیت خواهد بود، خاطر نشان کرد: در حکومتی که دموکراسی در آن حاکم است، اختلاف نظر میان افراد متفاوت ممکن است در امور کارشناسی وجود داشته باشد.
لاریجانی ادامه داد: همین که اختلاف نظر تبدیل به یک مسیر مشخص شود و ایجاد سایش نکند، دستآورد بزرگی است و برای آن وجود نظرات مختلف را باید پذیرفت.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در چنین زمانی اختلاف نظرها شیرین می شود و باید پذیرفت که کشورهایی که پیشرفت کرده اند از این آموزه درست استفاده کرده اند و برخی کشورها نیز به آن توجه نکرده اند و اختلاف نظر ها تبدیل به یک کشمکش های داخلی شده است.
وی افزود: به این نکته باید توجه کرد که در ایران، ما در یک شرایط مهمی قرار داریم که خیلی از مولفه های آن به نفع یک جهش در کشور است.
لاریجانی اضافه کرد: ما دارای فرهنگ غنی و خوبی هستیم که عقلانیت، معنویت و عدالت را توامان دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی از کژنگری ها را در سطح منطقه داریم که می توان ضایعات آن را مشاهده کرد، اینان خود را در دامان اسلامی می بینند و این کج فهمی در مسائل اسلامی است.
لاریجانی افزود: اما همواره ایران اسلامی از یک متانت و عقلانیت و رفتار دورنگرانه برخوردار بوده است و این بر می گردد به همان ریشه های فرهنگ اسلامی که ظرفیت بسیار مهمی برای کشور است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: منابع بسیار غنی در ایران است که با ورود حدود 150 میلیارد دلار پول نفت به شبکه مالی کشور، این پمپاژ اگر درست انجام شود، می تواند بسیاری از مشکلات کشور را برطرف کند، اما اگر صرف بودجه های جاری شود به ضرر کشور خواهد بود.
وی به وجود نیروی انسانی خوب در کشور اشاره کرد و یادآورشد: موضوع بیکاری در کشور وجود دارد، اما خودمان می دانیم که طی سالهای گذشته افراد متخصص بسیاری را آموزش و در دانشگاه ها گسترش داده ایم که یک ظرفیت بسیار خوب برای جهش است.
لاریجانی اظهار کرد: از سوی دیگر داشتن یک امنیت پایدار فوق العاده برای ایران اهمیت دارد، الآن در منطقه شاید جزو مسائل استثنایی کشور ماست که در غوغای موجود در خاورمیانه ایران دارای یک ثبات و امنیت است و یک رفتار سنجیده ای را دنبال کرده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به اینکه نکته توجه کرد که در این کشمکش های بسیار بدی که در منطقه ایجاد شده است، گفت: یک دوره هایی توجه کافی به ایران نمی شد.
وی افزود: اما امروز کشورهای مختلف اذعان می کنند که ایران یک رفتار مسوولیت پذیری برای ایجاد ثبات در منطقه از خود نشان داده است.
وی اضافه کرد: ایران هم ظرفیت ایجاد ثبات را در داخل داشته و هم ظرفیت سازی برای کشورهای مختلف در منطقه کرده و این جایگاه بسیار خوب و مناسبی در منطقه است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نقطه ای که ما به راستی در آن نقص داریم، در بخش اقتصادی است، نخست باید درد را فهمید و سپس برای درمان آن دنبال چاره بود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: گاه در دوره هایی می خواستند این مشکلات را بفهمند و لذا از این ستون به آن ستون می رفتند و مشکل حل نمی شد.