کد خبر: ۲۷۰۳۶۱
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۷

خط قرمز رسانه‌یی نداریم اما ترس داریم

رئیس اتحادیه خبرنگاران عراق گفت: ما در عراق خط قرمز رسانه‌یی نداریم اما ترس از کشته شدن در عملیات‌ها داریم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایسنا، ‌موید اعلامی که در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در مصلی تهران، به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه حضور یافته بود، درباره مواضع رسانه‌های غربی نسبت به موضوعات ایران، عراق ، داعش و ... دیدگاه‌هایش را مطرح کرد.

وی در ابتدای این نشست توضیحاتی درباره اتحادیه خبرنگاران عراق و این که چه فعالیتهایی انجام می دهند ارائه داد و گفت: علاوه بر شبکه ها و رسانه های عراق شبکه های اروپایی و عربی نیز جزو سندیکاهای عراقی هستند که علاوه بر فعالیت‌های حرفه‌ای آموزش‌های تخصصی برای آنها برگزار می‌شود .

این فعال رسانه‌ای درباره اهمیت پیشرفت تکنولوژی در رسانه ها سخن گفت و همچنین بر داشتن ابزار رسانه ای قوی و پیشرفته که می تواند به انتقال و سرعت اخبار کمک زیادی کند اشاره کرد.

رئیس اتحادیه خبرنگاران عراق همچنین مطرح کرد:‌ معتقدم با داشتن این تکنولوژی چه ایران و چه عراق می‌توانند تغییرات زیادی را در جریان انتقال اطلاعات داشته باشند چرا که برخی از ابزارهای انتقال رسانه دیگر به اندازه بزرگی ماشین‌های صنعتی نیستند و به دستگاه های کوچکی تبدیل شده اند که به راحتی در جیب جا می‌شوند .

وی در این زمینه و به عنوان نمونه به کمکی که رسانه های آلمانی در جریان جنگ سوریه برای گرفتن اطلاعات خبری انجام داده‌اند اشاره کرد و همچنین گفت که در آن جریان به برخی سوری ها عینک‌های پیشرفته مجهز به فناوری داده شد تا بتوانند از این طریق تصاویر ماهواره‌ای را مشاهده کنند.

رئیس اتحادیه خبرنگاران عراق همچنین در بخشی از صحبت هایش در نشست امروز به فعالیت ها و عملیات روانی که داعش از طریق رسانه ها انجام داده اند پرداخت و گفت: داعش ‌ چهار هزار صفحه در توئیتر به خود اختصاص داده که هر چند اخبار غیر اخلاقی و خبیثانه را دنبال می کنند اما توانسته‌اند از طریق رسانه برد خبری داشته باشند و به آنها وسعت بدهند.

وی همچنین در ادامه به همکاری رسانه ای خوب ایران در انتقال اخبار عراق اشاره کرد و گفت:‌ برادرانمان در جمهوری اسلامی ایران سریعتر از همه نسبت به اخبار عراق وارد عمل شدند و توانستند پوشش رسانه ای خوبی را داشته باشند.

او در ادامه بیان کرد که ایران امکانات رسانه ای زیادی دارد و در عین حال جوانانی دارد که می توانند هم در بخش مطبوعات و هم در بخش رادیو و تلویزیون پیشرفت رسانه ای داشته باشند.

رئیس اتحادیه خبرنگاران عراق همچنین به این نکته اشاره کرد که وجود سندیکاهای روزنامه نگاری می‌تواند به پیشرفت رسانه‌ای کمک کند.

او همچنین تصریح کرد: کار در ایران خیلی سخت و خوب است و روزنامه نگاران آمریکایی بهتر است به ایران بیایند و اخبار ایران را منعکس کنند. رسانه‌ها تمایلات زیادی به سیاست خارجی دارند که این تمایل به همان اندازه که زیاد است به همان اندازه هم موانع زیادی دارد.

این فعال رسانه ای در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا رسانه های عراقی با خطوط قرمز در انعکاس اخبار مواجه هستند گفت:‌ ما خط قرمز رسانه‌یی نداریم اما ترس از کشته شدن در عملیات‌ها داریم؛ چرا که هنوز در عراق خطرهای زیادی برای خبرنگاران وجود دارد و همین مسأله باعث می‌شود گاهی درست اخبار را منعکس کنند و گاهی هم خودشان در معرض خطر قرار بگیرند.

رئیس اتحادیه خبرنگاران عراق درباره خطوط قرمز رسانه‌یی افزود: در این زمینه ترس خبرنگاران از مسوولان نیست بلکه ترس از کشته شدن در عملیات‌هاست . اولین کسانی که در ویترین هستند خبرنگاران بوده و احتمال کشته شدنشان خیلی بالاست؛ به نحوی که در عراق خبرنگاران را با نیروهای ارتش به نقاط مختلف می‌فرستند.

وی در ادامه به قوانین و ماده های قانونی که در کشورش برای آزادی و ابراز رای و نظر وجود دارد اشاره کرد و گفت:‌ما در عراق حتی می توانیم بدون مجوز روزنامه هایی را داشته باشیم چرا که در این زمینه فقط روزنامه نگاران باید جزو سندیکای روزنامه نگاری باشند.

به گزارش ایسنا وی در پاسخ به سوالی که نظر وی را درباره فلسطین و انعکاس اخبار فلسطین جویا می‌شد، به سختی های زندگی در فلسطین و غزه اشاره کرد و گفت:‌در این زمینه نامه نگاری هایی به دادگاه بین‌المللی انجام داده اند تا بتوانند از حقوق قانونی فلسطینی‌ها دفاع کنند. ‌

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین