کد خبر: ۲۷۱۳۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۱۸
تسلطی وزیر پیشنهادی نفت در مجلس:

نتوانستم به احمدی ‌نژاد بگویم نه

آفتاب‌‌نیوز : تسلطی نفت در ادامه را عامل اعتبار ملی و موتور محرکه ایران خواند و گفت: نفت در صحنه بین المللی سبب شده تا مردم ایران با نهضت حل شدن نفت، پیشتاز مبارزه با استعمار الگویی برای دیگران شوند.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: امروزه صنعت نفت و صنایع پیرامونی آن اعتبار و منزلت ویژه ای برای ایران در خارج از مرزها ارمغان آورده و در داخل نیز نقش مهمی در توسعه اقتصادی، سیاسی و حتی تامین امنیت کشور ایفا می کند که بی تدبیری چنین اعتبار و منزلتی بدون تلاش کارگران و مدیران بدست نخواهد آمد.

تسلطی اظهار داشت: از نظر مناسبات اجتماعی و داخل صنعت نفت می تواند در راستای تولید و اشتغال موثر واقع شود و گاهی در جهت تحقق اهداف کلان دولت باشد.

وی صنعت نفت را یکی از حلقه های اصلی اتصال سایر بخشهای تصمیم گیری نظام دانست و گفت: گرچه نفت یک موضوع داخلی است اما دارای ابعاد منطقه ای و بین المللی است زیرا که نفت منافع کشور منطقه را به هم گره زده است.
وزیر پیشنهادی نفت توسعه و امنیت ایران را مربوط به نفت دانست و خاطر نشان کرد: ما باید از این منابع عظیم و محدود خدادادی در جهت پویایی و عدالت محوری مبتنی بر رقابت بهره جوئیم در عین حال با توجه به جایگاه کلیدی آن در منطقه و جهان توسط دستگاه دیپلماسی هماهنگی لازم را به عمل آوریم.

تسلطی تدوین سند راهبرد درازمدت، بهره‌ برداری صیانتی از منابع نفت و گاز و توجه به الگوی بهینه‌ مصرف انرژی متناسب با رشد جمعیت و رعایت اصل عدم وابستگی به واردات فرآورده‌های نفتی، ارتقاء بین ‌المللی ایران در بازار انرژی جهان، تهیه طرح و نقشه جامع منابع هیدروکربنیک در کل کشور به منظور فعالیت‌های اکتشافی و بر مبنای آن اولویت با بهره‌برداری از منابع مرزی و مشترک، را مورد تاکید قرار داد.

وی تاکید کرد: این تغییرات باید همراه با تدبیر باشد و از این رو تامین سیاست های کلان صنعت نفت و گاز مستلزم هماهنگی، مساعدت و تعامل مستمر میان مجلس شورای اسلامی و دولت صورت گیرد.

وی ادامه داد: مضافا آن که در افق برنامه‌، دستیابی به پنج میلیون بشکه در روز پیش ‌بینی شده است؛ بنابراین کار بزرگی در پیش است که برای نیل به آن باید تلاش زیادی شود و منابع مالی لازم ظرفیت‌ سازی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز بایستی فراهم گردد. به این منظور اقدامات پیشنهادی در بخش بالادستی نفت به این ترتیب است.

وزیر پیشنهادی نفت، در ادامه اجرای پروژه‌های بازیافت از مخازن نفت با استفاده از تکنولوژی ‌های جدید جهت ازدیاد برداشت، تلاش در جهت افزایش ضریب بازیافت، به حداکثر رساندن تولید صیانتی به خصوص در میادین با عمر متوسط را مورد توجه قرار داد.

وی گفت: عمده‌ میادین کشور میادینی هستند که عمر متوسط خود را پشت سر گذاشته‌ اند و تسریع در اجرای پروژه‌ های گازهای همراه نفت، رعایت مسائل زیست محیطی طرح‌ ها و ملاحظات بومی و منطقه‌ ای، بهبود نظام صادرات نفت و فرآورده‌ها، شفاف ‌سازی فرمول ‌های قیمت ‌گذاری بهبود نظام بازاریابی، بازنگری، اصلاح و شفاف‌ سازی قراردادهای نفتی، رعایت بهره ‌برداری صیانتی از مخازن از دیگر اهداف و برنامه‌هاست.

تسلطی ادامه داد: همچنین تدوین روش‌های اشتراک برای سرمایه‌ گذاری با بعضی از همسایگان برای بهره ‌برداری از مخازن مشترک به منظور تامین منافع ملی و حذف رقابت ناسالم، ضایع نشدن حقوق شریک دیگر و بهره‌ برداری صیانتی از مخازن از جمله برنامه‌های مربوط به بخش نفت است.

وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به شبهه‌ مطرح نسبت به خود مبنی بر این ‌که درک و شناخت سیاسی ندارد، به سمت‌ های خود در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: مشاور استاندار بودم، امیدوارم سه ابلاغ که آقای ناطق نوری و یک ابلاغ که آقای محتشمی دادند، قبول بفرمایید که آنها به عنوان بالاترین مرجع سیاسی کشور پذیرفتند که بنده درک و فهم و شعور سیاسی دارم.

وی همچنین به نداشتن تخصص فنی که از سوی مخالفانش مطرح شد، گفت: نمی ‌دانم تخصص فنی چیست؟ آیا اگر دست روغنی باشم و لباسم چرب باشد، این تخصص است. در سال 1350 تحصیل خود را در یکی از بهترین دانشگاههای کشور در مقطع کارشناسی آن را تمام کردم و از طریق کنکور و بدون هر امتیاز و رانتی در سال 1365 به کارشناسی ارشد آمدم و در رشته‌ معماری کارشناسی ارشد را گرفتم و حداقل می‌توانم بگویم در یک کار متخصص هستم.

وزیر پیشنهادی نفت با بیان این‌که در صنعت نفت مشاغل فنی و غیرفنی تقسیم ‌بندی شده، رشته‌ خود را یک رشته‌ فنی خواند و گفت: این یک رویه است. قبل از انقلاب هم این ‌طور بوده که رشته معماری از رشته‌های فنی بوده است.

وی در خصوص شبهات مطرح نسبت به خود مبنی بر این ‌که به مافیای نفت اعتقاد ندارد،‌ گفت: بارها در کمیسیون از من سئوال شد و بنده گفتم که فساد هر کجا هست وظیفه‌ برخورد با آن وجود دارد و پرسیدم آیا وزیر نفت باید انتخاب شود که با فساد مبارزه کند؟ آیا این وظیفه‌ یک نفر است و آیا اگر این وزارتخانه مدت دیگر نیز بدون وزیر بماند آیا باید فساد ادامه داشته باشد؟

تسلطی تأکید کرد: برخورد با فساد باید نهادینه شود، باید عزم جدی داشته باشیم و پای مسأله بایستیم. هرکجا دستی به این بیت‌المالی که در حیطه‌ مسؤولیت من است دراز شود آن را قطع خواهم کرد و زمینه‌ی دست‌درازی را از بین می‌بریم.

وی با بیان این ‌که قراردادها باید شفاف ‌سازی شود، گفت: هم محتوای قراردادها و هم نحوه‌ مذاکرات باید شفاف ‌سازی شود. در شرکت ملی و صنایع پتروشیمی قراردادها در منظر چشم تمام پیمانکارها باز می‌شود و آن را زیر یک صفحه اسکرین بزرگ قرار می ‌دهد لذا همه از آن مطلع می‌شوند. در چنین حالتی چطور می‌شود زد و بند به وجود آید.

وزیر پیشنهادی نفت عدم برخورداری از دیدگاه مستقل و روشن را از دیگر شبهات مطرح نسبت به خود عنوان کرد و گفت: سوابق سیاسی بنده را در وزارت کشور ببینید. من سه ابلاغ از جناب آقای ناطق نوری و یک ابلاغ از آقای محتشمی داشتم.

وی این نکته را نشانه استقلال در مواضع خود دانست و گفت: من وظیفه‌ ام را انجام می‌دهم. اعتقاداتم را برای خودم نگه می‌ دارم. بیت ‌المال مملکت و موقعیت شغلی‌ام را وجه المصالحه اهداف گروهی، باندی و جناحی قرار نداده و انشاءالله نخواهم داد.

تسلطی خطاب به نمایندگان گفت: بودجه سالانه کشور در اینجا به تصویب می ‌رسد، باید مرکز تأمین این هزینه‌ها وجود داشته باشد، اگر مجلس تکلیف کند که مقدار نفت فروشی باید این مقدار باشد مگر وزیر نفت حق دارد که با این مقابله کند.

وی با اشاره به برخی شبهات مبنی بر اعتقاد وی به وابستگی به عملکرد هفده سال گذشته‌ خود و تکمیل کامل بر توانمندی داخل کشور اشاره کرد و گفت: کسی نمی ‌تواند این را نفی کند. استفاده‌ کامل از ظرفیت مهندسی کشور و استفاده‌ کامل از پیمانکاران کشور از ویژگی ‌های سابقه‌ کاری من است که البته سئوال پرسیدن در مورد آن سخت نیست. همانطور که برای خیلی از چیزهایی که در زندگی خصوصی من بود اتفاق افتاد.

وزیر پیشنهادی نفت با طرح این پرسش که آیا خود را شایسته می ‌دانید، گفت: مگر به ما یاد نداده‌ اند وقتی در یک میدانی دعوت به کار می‌شوید، چه کنید؟ به ویژه به تعبیر من که نمی ‌توانم در مقابل این ‌که جناب آقای احمدی ‌نژاد بگویند روی مین برو عافیت ‌طلبی کرده و بگویم نه.

تسلطی با بیان این‌که من هیچ وقت نمی ‌گویم چقدر لیاقت دارم، این کار را نوعی خودبزرگ ‌بینی عنوان کرد و گفت: این خودبزرگ‌ بینی است، تشخیص داده‌اند و من نیز اطاعت کرده ‌ام.

وی افزود: چطور زندگی سراسر مبارزه و افتخار پدر بنده را نمی ‌بینید، چطور شهادت برادر بنده را نمی ‌بینید، حرفی که یک نفر به صورت درگوشی بدون هیچ‌ گونه مدرکی بیان می ‌کند را سند قرار می ‌دهید؟ جواب خدا را چه می‌خواهیم بدهیم؟

تسلطی در پایان گفت: خدایا تو شاهد باش من در محضر حضرت ولی عصر(عج) و در خانه‌ ملت از همه‌ کسانی که برای من سزا یا ناسزا گفته‌اند گذشتم. تقاضای هیچ ترحمی نیز ندارم. قسمت بود علی عینی (به روی چشم می ‌پذیرم) و اگر قسمت نبود چیزی از دست نداده‌ام؛ افتخار می ‌کنم که آماده‌ پذیرش یک مسؤولیت سنگین بوده‌ام و در پیشگاه مردم و خداوند رو سفید خواهم بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین