آفتابنیوز : آفتاب: سیدرضا صالحی امیری صبح امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه در چهارشنبه هفته جاری این همایش برگزارمیشود، اظهار کرد: حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی سخنران افتتاحیه این همایش خواهد بود.
وی در ادامه افزود: در این همایش یک مجموعه هفت جلدی با موضوع تدوین گفتمان عدالت رونمایی میشود.
همچنین علی یونسی، نهاوندیان، شهیندخت ملاوردی، سعید جوادی آملی و دکتر ناصر مهدوی در این همایش سخنرانی خواهند کرد.
صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دبیرخانه همایش چهار کمیته اجرایی، علمی، رسانهای و شورای راهبردی و سیاستگذاری تشکیل داده که این کمیتهها جلسات متعددی را تاکنون برگزار کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 30 دستگاه برگزار کننده این همایش هستند، خاطرنشان کرد: از دانشگاههای مختلف کشور مقالات متعددی به این همایش ارسال شده. 126 عنوان چکیده مقاله و 57 مقاله کامل به این همایش رسیده که تعدادی از این مقالات به تأیید هیأت داوری رسیده است.
وی درباره هزینه این همایشها نیز گفت: ما درباره هزینه همایش به جمعبندی نرسیدیم اما عمده هزینه ما هزینه چاپ و انتشار مقاله و کتاب است. این همایش تشریفاتی نیست. برای برگزاری این همایش یک ریال هم هزینه دولتی نداشتهایم.
صالحی امیری با بیان اینکه اعتدال یک فضیلت بزرگ است، خاطرنشان کرد: جامعه معتدل به سمت توسعه حرکت میکند. اعتدال نیاز جامعه خسته امروز ماست. جامعهای که در هشت سال گذشته هزینههای زیادی برای افراط و تفریط داده است. دولت مصمم است که با گفتمان اعتدال بتواند مسیر توسعه و پیشرفت را به پیش ببرد.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی همچنین با اشاره به اینکه در نظام اسلامی ما با روی کار آمدن دولتها گفتمانهای جدیدی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: گفتمان ارزشها، گفتمان سازندگی، گفتمان اصلاحات، گفتمان عدالتخواهی و گفتمان اعتدالگرایی گفتمانهایی بودند که با روی کار آمدن دولتها به وجود آمدند. با این وجود متأسفانه ما امروز به چارچوب گفتمان عدالت دسترسی نداریم تا بتوانیم آن را تحلیل کنیم.
وی با بیان اینکه گفتمان اعتدال نیازهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه را پاسخ میدهد، اظهار کرد: اعتدال با مفاهیمی همچون عقلانیت، انسجام، وحدت ملی، مصالح ملی و قانونمندی رابطه وثیقی دارد. اینها مولفههای اعتدال هستند. عقلانیت در عرصه ملی و بینالمللی یعنی تأمین منافع ملی. وحدت و انسجام نیز ضرورتی برای بقای کشور است و مسأله جدی در این حوزه پذیرش اصل تنوع و تکثر سلایق است. با اعتدال همه ملت را با عینک واحد میبینید و به تجزیه ملی اعتقادی ندارد. اعتدال معتقد است همه انسانها دارای حقوق برابر هستند. اعتدال به نفی تحجر و سکولاریسم اعتقاد دارد و بر اندیشههای امام خمینی (ره) و رهبری استوار است.
به گزارش ایسنا، صالحی امیری در ادامه خاطرنشان کرد: اعتدال به مشارکت عمومی و سرمایه اجتماعی توجه دارد و پاسخی به تخریبها و انگ زنیها و نفی دیگران است. اعتدال تداوم اندیشه نوین اسلامی است که در آثار شهید مطهری، شهید بهشتی و رهبری تبلور دارد. رئیس جمهور برنامه گفتمان اعتدال خود را در راستای نواندیشی دینی تألیف کرده است.
رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی در ادامه خاطرنشان کرد: انگیزه اصلی برگزاری این همایش که در سالن همایشهای مرکز اسناد و کتابخانه ملی برگزار میشود، این است که گفتمان اعتدال به صورت علمی تبیین شود. در این راستا اساتید مختلفی در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اتقصادی، زنان و جامعه شناسی مقالات علمی مختلفی را ارائه کردهاند. ما انتظار داریم صاحبنظران گفتمان اعتدال را نقد و تحلیل کنند. زیرا در فضای نقد سازنده است که میتوان به تعریف دقیقی از گفتمان اعتدال رسیدم.
صالحی امیری در پایان خاطرنشان کرد: اعتدال یک تبار دینی و تاریخی در جامعه ایران دارد و جنبش مشروطیت، انقلاب اسلامی، جنبش ملی شدن صنعت نفت و جنبش 15 خرداد در جریان اعتدالی قرار دارد. جامعه ایران اهل مدارا است و ما شاهدیم که انقلابها و جنبشهای قرن اخیر در ایران با حداقل خشونت همراه بوده است.