آفتابنیوز : آفتاب-سرویس سیاسی: هوشنگ پوربابایی، وکیل دادگستری دربارهی ایجاد تشکلهای خودجوش امر به معروف و نهی از منکر گفت: اگر دامنه آمران به معروف و ناهیان از منکر به قدری گسترش یابد که حتی تحت نظارت نهاد متولی نباشند و به آن ها آموزش داده نشود، فاجعهی بزرگی به بار خواهد آمد.
به گزارش آفتاب، وزیر کشور روز شنبه در گفتوگو با خبرگزاری «ایسنا» دربارهی ایجاد تشکلهای مردمنهاد برای اجرای طرح امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: «ظرفیت های مردمی در این حوزه نباید فراموش شود؛ چرا که مردم ما خود معتقد به این مهم هستند. در حوزههای اجرایی اگر مواردی رعایت شد، باید در نظر داشت که امر به معروف و نهی از منکر باید لسانی صورت گیرد.» وی در ادامه بر ضرورت همکاری مردم در اجرای امر به معروف و نهی از منکر، تاکید کرد و گفت: «پیشنهاد ما به مجلس نیز این بود که مردم در قالب تشکل های مردم نهاد به صورت خود جوش اقدام به فرهنگ سازی در این خصوص کنند.»
در همین خصوص،هوشنگ پوربابایی حقوقدان، به تبعات سنگین ناشی از اعطای اختیارات گسترده به ماموران غیرآموزش دیده ناهیان از منکر و آمران به معروف اشاره کرد و به خبرنگار «آفتاب» گفت: چرا که این در قانون فرد ناهی ازمنکر و آمر به معروف، خود می تواند موضوع مورد نظر را با قانون مطابقت دهد و تشخیص عنوان مجرمانه و اجرای حکم نیز با خود اوست.این امر نافی اقداماتی است که قانون اساسی برای قوه قضائیه پیش بینی کرده است.
وی در ادامه افزود: این نقد بر مامورانی وارد است که توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر در غالب ضابط دادگستری مبادرت به این کار می کردند. در چنین وضعیتی ما مخالفت خود را با اعطای اختیارات فوق العاده به این افراد اعلام نمودیم به این دلیل که ممکن بود جامعه دچار هرج و مرج شود و نتوان از آن جلوگیری کرد. اینکه یک شخص به تنهایی همه اقدامات از بدو شروع جرم تا اجرای حکم را خودش به تنهایی انجام دهد، برای جامعه مساله ساز خواد بود و امنیت خصوصی و اجتماعی افراد در جامعه را زیر سوال خواهد برد.
پوربابایی درخصوص سخنان اخیر وزیر کشور مبنی بر ایجاد تشکل های مردم نهاد امربه معروف و نهی از منکر، اضافه کرد: این درست است که مردم وظیفه ی ارشادی در برابر عقاید دینی و ارزشهای اخلاقی دارند اما اینکه به عنوان ضابط و تحت اختیاراتی که قانون گذار برای آنها تعیین کرده است،قطعا هر کسی می تواند به عنوان یک تشکل امر به معروف،خواسته ها و نیازهای ناهنجار درون خود را به اشخاص دیگر تسری دهد.درعین حال که تشکیل ستاد امر به معروف و نهی از منکر مخالف قوانین حقوقی است، اما بالاخره یک نهادی براین کارنظارت می کند بنابراین نباید چنین طریحی پذیرفته شود.