کد خبر: ۲۷۱۹۳
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۱۳

متکی شرايط اجلاس شورای حکام را سازنده تر ارزیابی کرد

آفتاب‌‌نیوز :

متکی در ارتباط با اجلاس شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه فردا در وين برگزار مي‌شود گفت: از جمله دستورهايي كه اين اجلاس دارد بحث فعاليت‌هاي صلح‌آميز ايران و پرونده‌ هسته ای ما در شوراي حكام مي‌باشد.

وزير امور خارجه‌ كشورمان در ادامه اظهار داشت: پس از اجلاس سپتامبر گذشته جمهوري اسلامي همان گونه كه در مواضع اعلامي‌اش ذكر كرده همكاري با آژانس را ادامه داد.

متكي افزود: در طول دو ماه و اندي گذشته هيات‌هاي مختلفي از آژانس به ايران سفر داشتند، گفتگوها ادامه پيدا كرد، بازرسي‌ها وجود داشته، معاون آقاي البرادعي نيز دو سفر به ايران داشت و ما در چارچوب توافقات گذشته به همكاري‌هايمان با آژانس ادامه داديم.

وي ادامه داد: همچنين گزارش آقاي دبيركل اگرچه حتي بعدها تقريبا به طور كامل روشن شده را هم باز گذاشته و ما نيز برخي از انتقادهاي ديگر را از آن داريم، در مجموع گزارشي است كه كشورهاي مي‌توانند تصميم واقع‌بينانه‌اي را بر مبناي آن بگيرند و ما مجموعا شرايط اين اجلاس را سازنده‌تر و مثبت‌تر در مقايسه با شرايط قبلي مي‌دانيم.

وزير امور خارجه كشورمان در ارتباط با اخباري مبني بر پيشنهاد سه كشور اروپايي براي ازسرگيري مذاكرات هسته اب با جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: در خصوص انجام مذاكرات بين ايران و اتحاديه‌ اروپا و سه كشور اروپايي براساس اطلاعي كه ما داريم نامه دكتر لاريجاني به وزراي اروپايي با نگاهي مثبت مورد بررسي قرار گرفته است.

وي با بيان اينكه هنوز پيشنهاد رسمي از سوي اروپايي‌ها براي انجام مذاكره با كشورمان ارايه نشده است افزود، شب گذشته مذاكره تلفني بين بنده و آقاي جك استرا، وزير امور خارجه‌ي انگليس صورت گرفت كه در خصوص كليت اين گفتگوها مذاكره و درباره چگونگي آغاز آن، سطح، تاريخ و محل مذاكرات صحبت شد و اين‌ها موضوعاتي است كه قرار است همكاران ما در ارتباطات ديپلماتيك آن‌ها را نهايي كرده و كليت اين فضا وجود دارد كه اين مذاكرات پس از اجلاس وين برگزار خواهد شد.

متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا ايران پيشنهادي از روسيه دريافت كرده است يا خير، ادامه داد: از سوي روسيه پيشنهادي مبني بر انجام غني‌سازي همان گونه كه آقاي ايوانف نيز در سفرشان به تهران گفته‌اند واصل نشده است.

وزير امور خارجه‌ كشورمان تاكيد كرد: در مورد مساله غني‌سازي و برخورداري از فناوري هسته‌ ای و چرخه‌ سوخت جمهوري اسلامي به عنوان حق طبيعي و قانوني برآمده از عضويتش در «ان پی تی» بر آن تاكيد دارد و طبيعي است كه ما در پي اين حق در قلمرو سرزميني جمهوري اسلامي ايران هستيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري در ارتباط با تاسيسات فراوري اورانيوم در اصفهان اظهار داشت: اصفهان به فعاليتش ادامه مي‌دهد و تعليقي هم در اصفهان وجود ندارد.

متكي در پاسخ به سوال ديگري تصريح كرد: تكنولوژي اطلاعات و ايجاد ارتباطات امروزي در جهان زمينه‌ تسريع در اطلاع‌رساني را فراهم آورده است. امروز به راحتي افكار و مواضع و ديدگاه‌ها در حوزه‌هاي مختلف در كوتاه‌ترين زمان به اقصي نقاط جهان منتقل مي‌شود.

وزير امور خارجه‌ كشورمان افزود: در واقع امروز اين تكنولوژي اطلاعات جهان را پيچيده‌تر كرده و ارتباطات را سخت‌تر نموده و طبيعي است كه وزارت امور خارجه از ايجاد هر چه بيشتر تسهيلات ارتباطاتي از جمله مسايل مربوط به اينترنت و ساير گام‌ها در اين زمينه استقبال و حمايت مي‌كند.

وي ادامه داد: همچنين در كشورهاي مختلف جهان چه در برنامه‌هاي اينترنتي و چه اطلاعاتي كه منتشر مي‌شود ضوابط خاصي تدوين شده و يا در حال تدوين است، بنابراين همان گونه كه در زمينه‌هاي اخلاقي و حوزه‌هاي ديگر اين موضوع در كشورهاي مختلف مورد بررسي است كشور ما نيز در اين زمينه مستثني نيست.

متكي گفت: به هر صورت اگر به مواردي بربخوريم كه بر خلاف مقررات و قوانين مطروحه برخورد شود وزارت امور خارجه از منظر مناسبات خارجي موضوع مذكور را بررسي خواهد كرد.

وزير امور خارجه‌ كشورمان در پاسخ به سوال ديگري در ارتباط با اخبار منتشر شده مبني بر خواسته اروپايي‌ها از كشورمان براي بازگشت به مذاكرات هسته‌ ای درباره‌ اين كه آيا اين مذاكرات مذاكره براي مذاكره است يا خير اظهار داشت: همان گونه كه ما قبلا هم اعلام كرده‌ايم مذاكره را براي مذاكره نمي‌خواهيم .

وي تصريح كرد: مذاكرات بايد هدفمند، مفيد و زمان‌دار و يا زمان‌مند باشد و بنابراين اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي انجام مذاكره با توجه به اينكه قطع‌كننده مذاكرات جمهوري اسلامي ايران نبود اعلام موضع اصولي ماست.

متكي ادامه داد: ما با همه طرف‌ها ، همه كشورها و تمامي اعضاي شوراي حكام به ويژه با كشورهاي اتحاديه‌ اروپا براي مذاكره اعلام آمادگي كرده‌ايم و همان گونه كه گفته‌ام ما هنوز به صورت رسمي پاسخي دريافت نكرده‌ايم و شب گذشته يك رايزني و تبادل نظر تلفني صورت گرفت و در خصوص طرح ، دستور كار ، تاريخ و محل اين مذاكرات هنوز صحبتي نشده، ولي طبيعي است كه ما موضع اصوليمان را در مورد چگونگي نگاه به مذاكرات به آن‌ها اعلام كرده‌ايم.

وزير امور خارجه‌ كشورمان در ارتباط با اخبار منتشر شده مبني بر اظهارنظر مقامات روسي درباره آماده نبودن نيروگاه‌ هسته ای بوشهر براي انتقال سوخت هسته ای گفت: در گذشته روند امور در اين خصوص با كندي مواجه بود و در حال حاضر تقريبا نيروگاه بوشهر به لحاظ اجرايي تمام شده است .

متكي افزود: در سفري كه من به مسكو داشتم با مقامات روسيه مذاكراتي صورت گرفت و همچنين در سفر اخير مقامات روسيه به تهران و سفر جداگانه‌ جناب آقاي آقازاده به روسيه تاكيدهاي جدي بر اجراي توافقات طبق زمان‌بندي تعريف شده براي شروع به كار نيروگاه بوشهر انجام گرفت.

متكي افزود: ما به لحاظ تصميم سازي و عزم جدي دوستان روسيه براي انتقال سوخت به بوشهر مشكلي نمي‌بينيم و اميدواريم كه در تعاملي كه وجود دارد هرچه زودتر شاهد افتتاح اين نيروگاه به عنوان سمبلي از همكاري‌هاي خوب بين دو كشور باشيم.

وزير امور خارجه كشورمان در ارتباط با اظهارات اخير نخست وزير انگليس مبني بر اينكه چنانچه ايران قصد توسعه سلاح‌هاي هسته‌اي را داشته باشد تهديدي عليه صلح جهاني خواهد بود گفت: موضع اصولي ما در خصوص سلاح‌هاي هسته‌ ای به طور شفاف از سوي رييس جمهوري اسلامي ايران در نشست اخير مجمع عمومي سازمان ملل به صورت صريح بيان شد‌.

وي ادامه داد: البته نقد و انتقاد‌هايي به طور جدي از مواضع يك سويه‌ برخي از كشور‌ها در مسايلي از اين دست داريم، ضمن آنكه منطقه از زرادخانه‌ها و كلاهك‌هاي هسته‌اي كه گاه، شمار آنها از ‌٢٠٠ نيز فراتر مي‌رود رنج مي‌برد كه اين موضوع به اذعان و اعتراف دانشمندان اسرائيلي در سرزمين‌هاي اشغالي وجود دارد.

متكي ضمن اظهار تاسف از سكوت جوامع غربي در خصوص اين موارد اظهار داشت: اگر اين بحث جدي است ما در نشست جاري سازمان ملل در نيويورك پيشنهادي را در كميته اول مجمع عمومي مطرح كرديم كه بر اساس آن يك كميته ديگري براي بررسي اين سوال اساسي كه چرا تصميمات مربوط به كاهش سلاح‌هاي هسته‌اي در جهان پيگيري و اجرايي نمي‌شود تشكيل شود.

وزير امور خارجه كشورمان افزود: بسيار جالب است كه كشور‌هاي دارنده سلاح هسته‌اي و برخي از كشور‌هاي ديگر غربي با اين پيشنهاد مخالفت كرده‌اند و در تعاملي كه صورت گرفت اين قطعنامه از تشكيل كميته به ترغيب كشور‌ها براي اجرايي شدن مصوبات تعديل شد و بنابراين موضع ما در اين زمينه كاملا روشن است.

وي با بيان اينكه نشست مشترك با همتاي افغانش مفيد و سازنده بوده است ادامه داد: ما و عزيزان افغاني ما روح و جاني واحد در پيكر‌هاي متفاوت هستيم. مذاكرات امروزمان مفيد و سازنده بود كه ما در آن مروري بر روابط دو جانبه و همكاري هاي منطقه‌اي و بين‌المللي بين دو كشور داشتيم.





بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین