آفتابنیوز : 
دكتر فروتن افزود: ديابت كه 7 درصد افراد جامعه را مبتلا كرده، داراي برنامهريزي ملي و كشوري و تحت نظر نهادهاي دولتي و غيردولتي است، در حالي كه براي ناتواني جنسي كه 8/9 درصد مردان جامعه از آن در رنجند، برنامهاي ديده نشده است.
وي خاطرنشان كرد: 30 تا 50 درصد افراد مبتلا به ديابت، 60 درصد بيماران سكته قلبي، 55 تا 65 درصد مردان داراي نارسايي قلبي و 30 تا 40 درصد زنان در روابط زناشويي خود از اختلالات جنسي در رنجند.
دبير علمي همايش خانواده و مشكلات جنسي در ادامه تصريح كرد: اسلام دين كاملي براي هدايت انسان است، بنابراين بايد از خودمان بپرسيم كه چرا در رهايي انسان از برخي مشكلات كوتاهي و غفلت كرديم و به موضوع مشكلات جنسي در ميان زوجين كه اولين خطر آن متوجه خانواده ميشود، توجه لازم را نداشتهايم.
در ادامه دكتر سيد عليرضا مرندي، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ضمن قرائت پيام رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام به اين كنگره، به آموزش مسايل جنسي قبل از ازدواج اشاره و بيان كرد: با وجود اين آموزشها، ازدواج جوانان لذتبخشتر و كم تنشتر و مدت آن طولانيتر خواهد شد؛ در غير اين صورت بيشترين آسيب بيتوجهي به آن، متوجه زنان خواهد بود.
دكتر احمدوند، رييس دانشگاه شاهد نیز غريزه جنسي را يكي از نيازهاي اساسي افراد، جوامع و تمدنها و موجب بقاي نسل، طهارت نسل و حفظ هويت انسانها دانست و گفت: مشكل امروز ما از گذشته است، اما فقط شكل آن فرق ميكرد؛ بنابراين اگر امروز حل مساله را نپذيريم اين مشكل ادامه خواهد يافت.
در پیام رئیس مجمع تشخيص مصلحت نظام نه اين كنگره نیز آمده است : بايد از تعصبات غير منطبق با تعاليم اسلام دوري گزيد. مسخ فرهنگي از دردهاي لاعلاجي است كه اگر عارض ملتي شود. تبعات منفي آن روح ملي را مخدوش مينمايد. توصيه عميق اينجانب به عنوان كارشناس اسلام و با تجربه طولاني مشاهده تحولات اجتماعي از جايگاه مسئوليت ، اين است كه با زبان علمي و شرعي نظر اسلام عزيز را در مورد تشكيل خانواده سالم، تداوم آن و حفظ شئونات اسلامي و راههاي حفاظت و حراست عقلايي از آن باز شكافي نماييد.
در ادامه اين پيام آمده است: انتقال آموزههاي صحيح ارتباطات عاطفي، در تحكيم بنيان خانواده بسيار مهم و موثر بوده و بايد از عادات و تعصبات غير منطبق با تعاليم اسلام دوري گزينيم و با افراط و تفريط و برخوردهاي سليقهاي و مقطعي به سراغ حل مشكلات جامعه نرويم و بدانيم عدم ارائه راهكارهاي مناسب و متناسب با مخاطبان مختلف از سوي متخصصان پزشكي و روانشناسي و كارشناسان ديني، جامعه را به سوي استفاده غير مجاز و غير اصولي رهنمون ميسازد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزوده است :جا دارد كه مراكز علمي و پژوهشي حوزه و دانشگاهها و نهادهاي سياستگزاري همچون شوراي عالي انقلاب فرهنگي با درك درست از اوضاع اجتماعي و آينده اين مرز و بوم ، اهتمام ويژهاي به نيازهاي طبيعي، ضابطه مند و منطبق با ارزشهاي اخلاقي و اجتماع داشته باشند.
معقتدم تبيين خط مشيهاي لازم و منطبق با معارف اسلامي متعلق به كانون خانواده و جامعه از طريق شناسايي عوامل آسيب رسان به سلامت جامعه بسيار موثر خواهد بود.
درخاتمه پيام هاشمي رفسنجاني آمده است: جامعه ما به دلايل متعدد و متفاوت تاكنون رويكردي عالمانه به اين موضوع نداشته است كه لازم است با راهاندازي مراكز تخصصي مشاوره و درمان اختلالات و نابساماني ها، تحت نظارت ارگانهاي ذيربط به اين مهم اهتمام شايسته داشته باشند و از ارزيابي و كنترل دائم اين مراكز غفلت نورزند.