آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام «نیکیملکی» در نشست خبری که در حاشیه گشایش جشنواره نشریات دانشجویی در دانشگاه پیامنور اراک برگزار شد، کیفیت جشنواره را از چند جهت خوب دانست و گفت: اشتراک روحیه و شور و شوق در میان شرکتکنندگان از ویژگیهای بارز این فعالیت فرهنگی است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین محصولاتی که در این نمایشگاه عرضه شدند چه از لحاظ محتوا و چه از لحاظ قالب اکثراً کیفیت خوبی داشتند.
وی با بیان اینکه ویرایش محتوایی، عنوان، تیتر و سایر عوامل روزنامهنگاری رعایت شده بود تصریح کرد: در این مطبوعات حاشیه غالباً دیده نمیشد و بیشتر متن و محتوا مد نظر بود، این جریانسازی رسانهای فرهنگی برای جوانان که آیندهسازان جامعه هستند، قابل تحسین است.
نیکیملکی پیرامون فیلترینگ هوشمند شبکههای اجتماعی و توسعه فضای مجازی گفت: سیاست وزارت ارشاد این است که تا حد امکان فضای مجازی توسعه یابد و بسته نشود.
وی تصریح کرد: رویکرد وزارت ارشاد این بود که صدور مجوز و نظارت، هر دو به ارشاد واگذار شود، اما با کملطفی برخی مسئولان مواجه شد. اگر این امر صورت میگرفت وزارت ارشاد حتماً میتوانست همکاری و همراهی کند و پاسخگوی مسائلی باشد که در فضای مجازی پیش میآید.
این مقام مسئول در خصوص تأخیر در صدور مجوزها اظهار کرد: بعد از انقلاب چند اقدام عمده انجام شد که اولین آنها تسریع در صدور مجوز است. به عنوان مثال، مراحل 16 گانه صدور مجوز برای پخش فیلم حذف شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر در دولت جدید به بیش از 600 نشریه مجوز فعالیت داده شده، ولی خیلی از آنها تعطیل و غیرفعال هستند؛ در هر صورت سیاست وزارت این است که به امر صدور مجوز سرعت داده شود.
نیکیملکی در اشاره به حمایت از مطبوعات از تشکیل کارگروهی جهت رسیدگی به بیمه این قشر خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر در ارشاد موضوع بیمه خبرنگاران مطرح است و تا آخر سال تعیین تکلیف میشود.
وی در اشاره به مهجور ماندن قرآن خاطرنشان کرد: در حوزه قرآن یک بخش به سیاست کلان برمیگردد و وظیفهی حکومت دینی این است که مفاهیم قرآنی را جدیتر در جامعه پیاده کند.
نیکیملکی افزود: از مباحث در حال پیگیری مقام معظم رهبری در راستای همگانی کردن قرآن، تربیت 10 میلیون حافظ قرآن است و وزارت ارشاد به عنوان متولی قرآن در چند بخش فعالیت جدی دارد. اگر قرآن به صورت دقیق و زیبا بیان شود در موفقیت فعالیتهای قرآنی بسیار کمک کننده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: سیاست ما تلاش برای ایجاد یک زندگی و یک جامعه قرآنی است که با کمک به درک و فهماندن آیات به صورت سلیس و روان تسهیل میشود.
وی تأکید کرد: مؤسسات باید برای همراهی در همه مراحل، از صدور مجوز گرفته تا حوزههای دیگر تشویق شوند.
نیکیملکی در بخشی از سخنان خود در خصوص ممیزی نشریات و کتب گفت: ممیزی در همه کشورها وجود دارد، اما ما با ممیزی سلیقهای مخالفیم و نباید طبق سلیقه شخصی کتابی مجوز بگیرد و دیگری نگیرد.
وی مجوز ندادن به 500 جلد کتاب که با رویکرد شخصی صورت گرفته بود را کاری عبث دانست و بر محدود نکردن نشر کتاب تأکید کرد.
نیکیملکی افزود: در حال حاضر زمان صدور مجوز از هشت ماه به یک ماه و حتی کمتر نزول پیدا کرده است چون اینکار جز وقتکشی و در انتظار گذاشتن مولف چیز دیگری در پی ندارد.
به گزارش ایسنا، وی فضای مجازی را هم فرصت دانست و هم تهدید و گفت: نگاه سیاستگذاران کنترل و نظارت بر آنهاست و نه حذف آنها.
مشاور وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: طی تفاهمنامهای که بین وزارت ارشاد و وزارت علوم منعقد شده، میتوان از ظرفیتهای هر دو گروه بهره برد که یکی از آنها همراهی کردن با نشریات دانشجویی است.
فاطمه رضایی - مدیرکل امورفرهنگی و فوقبرنامه دانشگاه پیامنور کشور - نیز در این نشست گفت: باید در فضای قرآنی در قالب جشنوارهها و مسابقات و سرمایهگذاریها تقویت ایجاد کنیم.
وی افزود: دانشگاه پیامنور در عرصه قرآن رتبههای رفیعی دارد اما کافی نیست، دنیال فراخوانی هستیم تا ایدهها را جمعآوری و فضایی ایجاد کنیم که قرآن در همه ابعاد زندگی نقش پررنگی داشته باشد.
رضایی اظهار کرد: از اعتبار فرهنگی درصد کمی به نشریات دانشجویی اختصاص داده شده که نسبت به تعداد دانشجویان هر واحد سرانه کمی است ولی نسبت به تعداد نشریات کم نیست.