کد خبر: ۲۷۳۲۹۳
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۹
نتایج یک تحقیق اپیدمیولوژیک نشان داد؛

افزایش ۳۵ درصدی شیوع دیابت در ایران

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به افزایش 35 درصدی شیوع دیابت در فاصله های سال های 2005 تا 2011 در ایران گفت: شمار مبتلایان این بیماری بر اساس آخرین آمارها بالغ بر 4.5میلیون نفر است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایرنا، منوچهر نخجوانی در همایش معرفی روش های نوین درمان دیابت اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده شمار مبتلایان به دیابت در دنیا از 285 میلیون نفر در سال 2010 با 54 درصد رشد به 439 میلیون نفر در سال 2030 افزایش می یابد.

وی افزود: البته نرخ افزایش شیوع دیابت در مناطق مختلف دنیا یکسان نیست و در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شمار مبتلایان با 94 درصد افزایش از 26.6 درصد در سال 2010 به 51.7 درصد در سال 2030 خواهد رسید.

وی با بیان اینکه نرخ ابتلا به دیابت در تمامی کشورهای جهان رو به افزایش است، ادامه داد: البته در کشورهای توسعه یافته اغلب در سنین بالای 65 سال به این بیماری مبتلا می شوند اما در کشورهای توسعه نیافته افراد درسنین فعالیت به دیابت دچار می شوند.

نخجوانی شیوه زندگی و رژیم غذایی نامناسب، چاقی، فعالیت فیزیکی کم، مصرف سیگار و فشار خون را از جمله ریسک فاکتورهای قابل کنترل به منظور پیشگیری از بروز دیابت عنوان کرد و گفت: در کنار این عوامل فاکتورهای غیر قابل کنترلی مثل سن و جنس هم در بروز دیابت موثرند.

وی افزود: در 10 سال اخیر سه مطالعه اپیدمیولوژیک در زمینه دریابت در کشور انجام شده که براساس نخستین مطالعه در سال 2005 شیوع IFG (مرحله پیش دیابت) در جمعیت بزرگسال کشور 16.8درصد، شمار دیابتی ها شناخته شده حدود 4 درصد و شمار بیماران دیابتی شناسایی نشده حدود 3.8 درصد برآورد شده است، یعنی در مجموع 7.8 درصد جمعیت بالغ کشور که حدود 2 میلیون نفر بوده دچار دیابت بوده اند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بر اساس مطالعه ای در سال 2007، شیوع دیابت در جمعیت بزرگسال کشور حدود8.7 درصد برآورد شد، یعنی شمار مبتلایان حدود 700 هزار نفر افزایش داشته است. 

وی ادامه داد: در مطالعه سوم نیز که سال 2011 انجام شد ضمن مقایسه شیوع دیابت در فاصله سال های 2005 تا 2011، ارتباط دیابت و چاقی بررسی شد. 

نتایج این مطالعه حاکی از افزایش 35.1 درصدی شیوع دیابت در کشور و افزایش مبتلایان به 11.37 درصد جمعیت بزرگسال ایران بود.

نخجوانی با بیان اینکه اپیدمی چاقی در سال های اخیر به افزایش شمار مبتلایان دیابت در کشور تا 4.5میلیون نفر منجر شده است، اظهار کرد: مقایسه روند شیوع دیابت در فاصله سال های 2005 تا 2011 حاکی از 2 برابر شدن درصد موارد شناخته شده دیابت است، چرا که آگاهی و کنترل به موقع دیابت می تواند در کاهش عوارض و مشکلات ناشی از این بیماری مزمن که فرد را در تمام عمر گرفتار می کند موثر باشد.

نخجوانی در پایان با اشاره به ضرورت ورود نسل جدید داروهای ضد دیابت به کشور که مزایای متعددی نسبت به داروهای مرسوم دارند، تاخیر در شروع مصرف انسولین به دلیل متفاوت برخی بیماران به این داروی تزریقی و ضعف آموزش در پزشکان و بیماران را از چالش های درمان دیابت در کشور عنوان کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین