آفتابنیوز : آفتاب: طبق یک مطالعه جدید علمی که در آمریکا انجام شده، تنها دو سوم مواد خالکوبیها زیر پوست باقی میمانند و یک سوم دیگر در بدن پخش میشوند. این مواد وارد غدد لنفاوی و اندامها شده و در جایی در بدن ذخیره میشوند که البته تاکنون به درستی مشخص نشده که این مواد در چه قسمتی از بدن باقی میمانند. این در حالی است که مواد خالکوبی موادی شیمیایی هستند که در رنگ خودرو استفاده میشود یا از پودر سیاهرنگی که از سوزاندن نفت یا قیر به دست میآید، ساخته میشوند.
پزشکان در بررسیهای خود دریافته اند که مواد شیمیایی که در تهیه رنگهای قرمز، نارنجی و زرد خالکوبی به کار میروند، موجب بروز آلرژی در بدن میشوند.
پزشکان بخش درماتولوژی دانشگاه رگنزبورگ در آلمان، میگویند که رنگهایی که برای خالکوبیهای طولانیمدت استفاده میشوند، در واقع برای پرینترها و خودروها و نه برای تزریق زیر پوست انسان طراحی شدهاند. همین امر برای خالکوبیهای رنگی هم صادق است.
کارخانههای شیمیایی بزرگ چندین تن از این رنگها با کاربرد صنعتی تولید میکنند و شرکتهای کوچک با خرید این رنگها، از آنها رنگهای مخصوص خالکوبی درست میکنند. به گفته کارشناسان، تاکنون هیچ آزمایشی روی این رنگها به منظور استفاده زیر پوست انسان، انجام نشده است.
برخی از این مواد میتوانند در مجاورت نور خورشید تجزیه شده و حاصل آن، برای بدن سمی و سرطانزا خواهد بود. تتوهایی که رنگ آبی یا سبز براق دارند، غالبا حاوی مس یا نیکل هستند. نیکل که فلزی مقاوم به شمار میرود میتواند در بسیاری از انسانها تولید حساسیت کند و برای همین استفاده از آن در مواد آرایشی و بهداشتی ممنوع است.
رنگ سیاه خالکوبی از مادهای به نام کربن سیاه تولید میشود که چیزی نیست به جز قیر صنعتی. در صنایع شیمیایی از قیر صنعتی برای سوزاندن نفت خام، قیر یا پلاستیک استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از DailyMail، کارشناسان هشدار میدهند که تنها مواد شیمیایی به کار رفته در رنگهای خالکوبی نیستند که تهدید برای سلامتی به شمار میروند. به گفته آنها، مواد خالکوبی میتوانند همچنین حاوی حلال، مواد نگهدارنده یا ناخالصیهای مختلف باشند.