آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، این جایزه در رده بندی های هنر، اطلاع رسانی، نوآوری و مدیریت سیاسی برای زنان و متعلق به بنیاد غیردولتی 'مامولتی' است که از سال 2009 به نام خانم مامولتی مینروا روزنامه نگار و فعال اجتماعی آن کشور و پس از درگذشت وی ایجاد شده و تحت حمایت رییس جمهور ایتالیا فعالیت می کند.
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم پس از دریافت این جایزه معنوی و غیرنقدی شامل یک پلاک، طی سخنانی گفت: این جایزه را به نمایندگی از همه زنان ایرانی دریافت می کنم که با تلاش ها و فداکاری های خود، دستاوردهای بزرگی را برای کشور ایجاد کرده اند.
وی با اشاره به پیشرفت های زنان ایرانی در عرصه های مختلف علمی، هنری، ورزشی، همچنین در مسوولیت های مختلف در دولت و مجلس گفت: دریافت این جایزه در زمان کنونی بسیار مهم است زیرا ایران دولتی دارد که با سیاست اعتدال، هم در داخل و هم در دنیا تلاش می کند.
ابتکار با تاکید بر اینکه این جایزه نشان پیوندی عمیق میان مردم ایران و ایتالیاست، گفت: با وجود تفاوت ها و تنوع فرهنگی میان ما، دریافت جایزه مینروا نشان می دهد که در عین تکثر، در پیروی از یک سری اصول مشترک مانند عدالت خواهی، کمال طلبی، فداکاری و دوست داشتن طبیعت و محیط زیست دارای نزدیکی و حتی وحدت هستیم.
وی ضمن تشکر از اعطای این جایزه ابراز امیدواری کرد که ایران و ایتالیا بتوانند با یکدیگر برای پیشبرد صلح، تامین امنیت و محیط زیست سالم همکاری داشته باشند.
در این مراسم به غیر از معصومه ابتکار، یک بانوی تونسی نیز به خاطر مقابله با خشونت علیه زنان با ایجاد یک مرکز خیریه آموزشی بزرگ در تونس، جایزه مینروا را دریافت کرد.
این جایزه که عالی ترین جایزه کشور ایتالیا برای زنان است در سال های پیش از جمله به افرادی مانند لبنا خلد القاسیمی وزیر روابط خارجی و تجارت و وزیر سابق اقتصاد و برنامه ریزی امارات متحده عربی، نوژا اسکالی وزیر همبستگی زنان، خانواده و توسعه اجتماعی مراکش، لوسیا آنونزیاتا روزنامه نگار و فعال اجتماعی ایتالیایی، هاله بریدی بانوی ایرانی الاصل و یکی از مدیران بانک جهانی، ایرینا بوکووا دبیرکل یونسکو به خاطر فعالیت در زمینه صلح و همبستگی و فوزیه کوفی از افغانستان به خاطر فعالیت در زمینه حقوق زنان و نیز رییس فعلی پارلمان ایتالیا اعطاء شده است. جایزه اعطاء شده به معصومه ابتکار 'بانوی دانش' نام دارد.