آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در دهمین سفر استانی خود چهارشنبه به استان گلستان می رود.
در این سفر که جنبه بین المللی دارد قرار است خط ترانزیتی شرق دریای خزر (گرگان - اینچهبرون - ترکمنستان) افتتاح شود.
خط آهن گرگان – اینچهبرون سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان را به یکدیگر متصل میکند؛ طول راهآهن گرگان - اینچه برون - اترک - برکت در ۳ کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران حدود ۹۰۸ کیلومتر است و در شرق دریای خزر ساخته شده که ۱۲۰ کیلومتر آن در قزاقستان، ۷۰۰ کیلومتر در ترکمنستان و ۸۸ کیلومتر در ایران قرار دارد و این خط ریلی کشورهای (CIS) را به خلیج فارس و کشورهای جنوب شرق آسیا متصل میکند.
راه آهن اینچه برون- گرگان نیز بخشی از این پروژه ریلی است که از ناحیه "اوزن" قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و پس از عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به گرگان ادامه پیدا می کند.
فاز اول ايستگاه راه آهن اينچهبرون به مساحت ۳ هزار متر به اتمام رسيده و در فاز بعدي ۹ هزار متر به اين فضا اضافه ميشود.
ساختمان فعلي شامل فضاهاي مسافري، گمرکي، ايستگاه پياده و سوار مسافر، پليس و نمازخانه است و در حدفاصل گرگان تا اينچهبرون چهار ايستگاه احداث شده که عمليات ساخت اين ايستگاهها در مراحل پاياني قرار دارد.
علاوه بر كشورهای مذكور، این خط ريلی جديد برای كل منطقه حائز اهميت است و حمل و ترانزيت بار را ميان كشورهای منطقه تسهيل نموده و ضمن كوتاهتر شدن مسير شمال- جنوب در حدود ۶۰۰ كيلومتر، زمان و هزينه های حمل بار را كاهش می دهد. با توجه به اتصال خطوط ريلی ايران به تركيه در غرب و امتداد خطوط ريلی كشور تا بندر عباس در خليج فارس و همچنين اتصال به پاكستان در جنوب شرق و اتصال به عراق در جنوب غرب و اتصال خطوط ريلی قزاقستان به روسيه در شمال، اتصال خطوط ريلی تركمنستان به ازبكستان در شمال شرق (و كشورهاي قرقيزستان و تاجيكستان)، می توان پيش بينی نمود كه خط ريلی جديد تاثير قابل توجهی در ترانزيت و رشد حجم تجارت دركشورهای منطقه خواهد داشت.
این خط ریلی قرار است با حضور رؤسای جمهور سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان به بهرهبرداری برسد.