آفتابنیوز : آفتاب: محسن مرتضوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به مشکلاتی که پیش روی درمانش وجود دارد گفت: مشکلات ما یکی دو تا نیست. یک اسیدپاشی است و هزار درد و درمان. معمولا هر بیماری برای درمانش به یک پزشک احتیاج دارد اما ما همزمان با چند پزشک و بیمارستان درگیریم. باید پیش دندانپزشک و از طرف دیگر نیازمند جراحی پوست هستیم. چشم پزشک ما متفاوت است و پزشکی نیز باید برای گوش و حلق و بینی ویزیتمان کند. اکثر قربانیان اسید نیازمند روانکاوی و روان درمانی هستند و از طرف دیگر به چندین پزشک متخصص دیگر نیز برای ادامه روند درمانشان احتیاج دارد تا شاید وضعیت شان کمی بهتر از چیزی که پس از اسیدپاشی بر سرشان آمده بشود.
او با بیان اینکه هزینهها برای درمان نیز بسیار بالاست گفت: با این قیمت هزینهها به هیچ وجه به سراغ بخش خصوصی نمیتوان رفت. بنابراین مجبوریم از بیمارستانهای دولتی وقت بگیریم که متاسفانه در این بیمارستانها نیز فاصله میان عمل جراحی و درمان بسیار زیاد میشود به طوری که گاه مجبوریم چند ماه برای انجام یک عمل در نوبت بمانیم و حتی ممکن است فاصله طولانی، تاثیر آن عمل جراحی را کم کند.
محسن مرتضوی
مرتضوی از متفاوت بودن تعرفههای درمانی در بیمارستانهای دولتی نیز انتقاد کرد و گفت: به عنوان مثال یکی از بهترین بیمارستانها برای درمان سوختگی بیمارستان شهید چمران است اما این بیمارستان با بیمه تامین اجتماعی قراردادی ندارد و من برای درمانم باید یا دارای یکی از بیمههای طرف قرارداد با این بیمارستان باشم یا رقمهای نجومی را پرداخت کنم. از طرف دیگر برای درمانی دیگر باید به متخصصی دیگر مراجعه کنم که آن تخصص تنها در بیمارستانهای تامین اجتماعی وجود دارد و در آن صورت هم باید حتما بیمه تامین اجتماعی داشته باشیم. این ها از مشکلاتی است که یک قربانی اسیدپاشی با آن روبروست.
او با اشاره به 73 عمل جراحی که تاکنون انجام داده ادامه داد: حدود 30 عمل جراحی دیگر هم باید انجام دهیم. در حال حاضر برای این 73 عمل جراحی که اکثر آنها در بیمارستانهای دولتی انجام شده قریب به 300 میلیون تومان هزینه پرداخت کرده ام که این رقم برای کسی که پس از اسیدپاشی از کار بیکار شده و هیچ حمایت مادی نیز از او صورت نمیگیرد رقم کمی باشد.
ما را بیمه تکمیلی نمیکنند
مرتضوی درباره استفاده از بیمههای تکمیلی از سوی قربانیان اسیدپاشی نیز گفت: افراد دارای مشکلاتی نظیر ما را عمدتا هیچ شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه تکمیلی بیمه نمیکند و اگر بخواهم رک صحبت کنم دلیلش این است که چندان برایشان صرفه ندارد و با توجه به هزینههای بالای درمان ما آنها ضرر میکنند.
وی ادامه داد: مشکل دیگر اینجاست که برخی دیگر از قربانیان اسیدپاشی حتی امکان بیمه شدن معمولی را هم ندارند مثلا همین داود روشنایی چون از اول بیمه نبوده الان هم دیگر امکان بیمه شدنش وجود ندارد و با آن هزینههای سرسامآور چطور میخواهد درمانش را ادامه دهد.
قربانیان اسیدپاشی جزو بیماران خاص قرار گیرند
این قربانی اسیدپاشی با بیان اینکه باید قربانیان اسیدپاشی را جزو بیماران خاص قرار دهند و خدمات ارائه شده به بیماران خاص به این افراد نیز تعلق بگیرد گفت: مگر قربانی اسید چند نفر هستند که چنین خدماتی به آنها داده نمیشود؟ من برای بیمه تکمیلی در چند شرکت اقدام کردم اما در بعضی از آنها زمانی که کارشناس بیمه ظاهرم را میدید امکان بیمه شدنم وجود ندارد. اینها از مشکلاتی است که نه تنها من بلکه بسیاری دیگر از قربانیان اسیدپاشی با آن روبرو هستند در حال حاضر هم جایی که مرا بیمه تکمیلی کرده کمک چندانی در هزینههای درمانم انجام نداده است.
مرتضوی که به گفته خودش با حکم قصاص گوش و چشم راست عامل اسیدپاشی به روی صورتش موافقت شده میگوید: درخواست من درخصوص متهم تنها قصاص است و امیدوارم این حکم به زودی اجرا شود.
این قربانی اسید پاشی با اشاره به سختیهایی که برای درمان قربانیان اسید وجود دارد یک درخواست را نیز مطرح کرد و افزود: اگر از مسئولان کسی این خبر را میخواند یک درخواست دارم و آن این است که به ما اجازه دهند تا با دکترهاشمی وزیر بهداشت دیدار داشته باشیم. در این دیدار مشکلات بسیاری وجود دارد که به نظرم اگر شخصا به گوش ایشان برسد هم راحتتر حل شده و هم ایشان از بسیاری از مشکلات موجود برای درمان قربانیان اسید مطلع خواهند شد.
داوود روشنایی
داود روشنایی: پس از اسیدپاشی چندین بار دیگر هم قربانی میشویم
داود روشنایی که در سال 84 مورد اسیدپاشی قرار گرفت در ادامه این گفتوگو به خبرنگار ایسنا گفت: حدود 10 سال از حادثه می گذرد. دو سال اول حدود 15 عمل جراحی ترمیمی روی صورتم انجام دادم که در آن سالها حدود 50 میلیون تومان هزینه داشت اما الان هشت سالی میشود که هیچ درمانی انجام ندادهام.
او ادامه داد: متاسفانه بیمه ما را قبول نمیکند و شرایط خاص خودشان را دارند. در حال حاضر من دفترچه بیمه سازمانی به نام سلامت ایران را از سال 89 گرفتم اما متاسفانه امکان چندانی برای درمانم وجود ندارد. من اگر بخواهم به شکل خویش فرما خودم را در تامین اجتماعی بیمه کنم باید ماهانه رقم قابل توجهی را به عنوان حق بیمه پرداخت کنم که در این شرایط با توجه به اینکه هیچ درآمدی ندارم پرداخت چنین رقمی برایم ممکن نیست. درواقع اگر میتوانستم مبلغی را پرداخت کنم حتما پیش چند پزشک رفته و درمانم را شروع میکردم.
روشنایی معتقد است پس از آنکه قربانی اسیدپاشی شده است چندین بار دیگر نیز احساس قربانی شدن را تجربه کرده، او در توضیح بیشتر برای این حسش افزود: وقتی یک جوان که آماده ورود به زندگی آینده و شغلش است قربانی اسید میشود نه تنها ظاهرش را از دست میدهد بلکه روحیاتش نیز شکننده و لطیف میشود من حتی در خانواده هم منزوی هم شدهام حالا تصور کنید با این روحیات بارها برای درمان و مواردی نظیر آن با در بسته روبرو شدهام که این خودش به نوعی احساس قربانی شدن دوباره را برایم ایجاد میکند.
این قربانی اسیدپاشی با بیان اینکه باید قربانیان اسیدپاشی را جزو بیماران خاص قرار دهند و خدمات ارائه شده به بیماران خاص به این افراد نیز تعلق بگیرد گفت: مگر قربانی اسید چند نفر هستند که چنین خدماتی به آنها داده نمیشود؟ من برای بیمه تکمیلی در چند شرکت اقدام کردم اما در بعضی از آنها زمانی که کارشناس بیمه ظاهرم را میدید امکان بیمه شدنم وجود ندارد. اینها از مشکلاتی است که نه تنها من بلکه بسیاری دیگر از قربانیان اسیدپاشی با آن روبرو هستند در حال حاضر هم جایی که مرا بیمه تکمیلی کرده کمک چندانی در هزینههای درمانم انجام نداده است.
این قربانی اسیدپاشی پیشنهادی که محسن مرتضوی برای دیدار با وزیر بهداشت مطرح کرده است را پیشنهاد خوبی دانست و گفت: امیدوارم همچنین دیداری با وزیر بهداشت انجام شود. من در دولت قبل پیگیری های زیادی را از طریق برخی نزدیکان وزیر وقت بهداشت آقای طریقت منفرد انجام دادم اما متاسفانه به در بسته خوردم و موفق نشدم به نتیجهای برسم تا اینکه دولت عوض شد.
اجرای سریع حکم در روند درمان موثر است
روشنایی با بیان اینکه مدتهاست به دلایلی که برای خودش نیز نامعلوم است اجرای حکمش در دستگاه قضایی به تاخیر افتاده است گفت: یکی از مواردی که واقعا میتواند به بحث درمان قربانیان اسید کمک کند اجرای به موقع حکم قصاص عاملان اسید پاشی و پرداخت دیه است. خود من اگر حکم قصاص فردی که به صورتم اسید پاشید زودتر اجرا شود و دیهام را نیز دریافت کنم مراحل مربوط به درمانم را آغاز خواهم کرد اما واقعا نمیدانم حکم چه زمانی اجرا خواهد شد. تنها چیزی که میدانم این است که آقای اژهای در یکی از نشستهای خبری اش از تایید شدن حکم قصاص من خبر داده بود.
روشنایی از مسئولان میخواهد که بیشتر به قربانیان توجه کنند او از این موضوع که احتمال دارد بیمارستان حضرت فاطمه با یک بیمارستان خصوصی ادغام شود ابراز نگرانی کرد و افزود : این بیمارستان تنها بیمارستان دولتی است که بسیاری از قربانیان اسیدپاشی عملیات ترمیمی و درمانی خود را در آن انجام میدهند حالا اگر قرار باشد این بیمارستان نیز به بخش خصوصی واگذار شود قطعا شرایط درمان برای قربانیان اسید سختتر خواهد شد.