آفتابنیوز : 
رضا طلايينيك گفت: تصويب پروتكل الحاقي توسط مجلس قبل از شروع غني سازي معنا ندارد.
وي افزود: طبق قوانين حقوق بينالملل پيوستن كشورها به معاهده NPT به طور داوطلبانه از سوي هر كشوري صورت ميگيرد كه حتي مفاد خود معاهده نيز به اين مسئله اذعان دارد.
نماينده بهار و كبودر آهنگ، درخواست آژانس مبني بر ملزم كردن ايران به پيوستن ايران به پروتكل الحاقي در جمعبندي اخير آژانس را داراي وجاهت قانوني ندانست و تصريح كرد: مجلس ميتواند بر مبناي تشخيص مصالح ملي و فراملي ايران، در مورد تصويب پروتكل الحاقي در زمان مقتضي به طور داوطلبانه اقدام كند.
وي بهترين زمان را براي بررسي تصويب پروتكل الحاقي در مجلس پس از سرگيري غني سازي در ايران دانست و افزود: در صورت فعال شدن چرخه سوخت هستهاي صلح آميز در واحدهاي نطنز و اراك، ميتوان در مورد پيوستن به پروتكل الحاقي در مجلس تصميمگيري و نسبت به اجراي داوطلبانه پروتكل اقدام كرد. در غير اين صورت تصويب پروتكل شبهه غيرقانوني بودن فعاليتها را به ذهن متبادر ميكند.
طلايينيك با اشاره به اين كه تاكنون دولت لايحه پيوستن ايران به پروتكل الحاقي را به مجلس ارائه نكرده است، تاكيد كرد: به طور منطقي نيز چنين مسئلهاي صحيح است كه تا قبل از شروع فرآيند غنيسازي در نطنز و اراك هيچ زمينهاي براي بررسي لايحه و پيوستن به پروتكل الحاقي بوجود نيايد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس عدم موفقيت غرب در جلسه اخير آژانس را مجموعهاي از علل و عوامل ملي و فراملي در ايجاد شكاف و ترديد براي عدم صدور قطعنامه در اين جلسه دانست و بيان داشت: اتخاذ موضع صريح و منطقي از سوي ايران توام با تشديد و تنوع چالشهاي جهاني براي غرب و همچنين تحرك اخير روسيه و غير متعهدها در تعديل فضاي آژانس براي عدم اجماع عليه ايران تاثير گذار بود.
طلايي نيك مجموع اقدامات ملي و فراملي را در شكسته شدن اجماع عليه ايران موثر دانست و افزود: تحول در ديپلماسي هستهاي در تيم جديد، مصوبه اخير مجلس مبني بر توقف اقدامات داوطلبانه در صورت استمرار مواضع طرفهاي اروپايي، چالشهاي متنوع آمريكا در عراق سوريه، افغانستان، لبنان و آمريكاي لاتين و همينطور بحران تجاري غرب با چين و نيز مخالفت افكار عمومي غرب با سياستهاي جنگ طلبانه و بالاخره تحول رويكردهاي سياسي برخي كشورها مانند مصر، در تعديل فضاي شوراي حكام نسبت به پرونده هستهاي موثر بود.