آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، شهرستان گچساران دومین تولید کننده نفت ایران که لقب قلب تپنده اقتصاد کشور را یدک می کشد،به دلیل داشتن بالاترین شاخص بیکاری کشور و کند بودن عملیات اجرایی طرح های بزرگ اشتغالزایی نیازمند توجه بیش از است.
انتظار بی سرانجام جوانان این شهرستان برای بهره برداری از طرح های اشتغالزایی بزرگ چون پتروشیمی، طرح انتقال آب سد کوثر به زمین های کشاورزی لیشتر، کارخانه سیمان، نیروگاه سیکل ترکیبی برق و بازارچه فروش صنایع دستی چهارده ساله شده است.
بسیاری از جوانان دانش آموخته تحصیلات تکمیلی که با کلنگ زنی این طرح ها امیدها برای ایجاد اشتغال پایدار در دل هایشان زنده شده بود اکنون با حرکت لاک پشتی این طرح ها به تدریج امیدشان به یاس مبدل شده است.
یکی از ساکنان شهر دوگنبدان که با داشتن شش فرزند تحصیل کرده بیکار سخت آزرده خاطر است گفت: سال ها با شغل آزاد و مشقت فراوان برای به ثمر رسیدن فرزندانم تلاش کردم.
حمزه کریمی افزود: اکنون پس از این همه تلاش دیدن گذران عمر فرزندانم به بطالت برایم بسیار تاسف انگیز است.
وی با اشاره به دشواری تامین هزینه های زندگی هشت نفر برای یک انسان 60 ساله گفت: نگرانی از امکان آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد برای جوانان آرامش زندگی را از ما و دیگر پدران دارای چند فرزندگرفته است.
یکی دیگر از ساکنان شهر دوگنبدان در این باره گفت: فراهم کردن شغل پایدار برای جوانانی که در کنار مخازن نفتی به دلیل آلایندگی هوا سلامتی آنها در خطر است مهمترین درخواست مردم گچساران از مسوولان است.
مرتضی کشاورز افزود: در هر خانواده ای حداقل دو یا سه جوان جویای کار وجود دارد، اما به دلیل فقر و پایین بودن سطح زندگی مردم امکان راه اندازی کار آزاد برای مردم وجود ندارد.
فرماندار گچساران با اشاره وجود بیش از 20 هزار جوان بیکار در این شهرستان گفت: نیمی از مکاتبات و مراجعات مردمی با فرمانداری درخواست ایجاد شغل است.
«عبدالرحیم رحیمی» تلاش برای حل مشکل خوراک مجمتع پتروشیمی گچساران، تامین اعتبار برای شتاب بخشی به طرح آبیاری زمین های کشاورزی لیشتر و کارخانه سیمان و برطرف کردن موانع احداث سیکل ترکیبی برق از مهمترین برنامه های مسوولان محلی و کشوری دولت یازدهم برای گرهگشایی از موانع طرح های اشتغالزایی گچساران است.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که عملیات اجرایی طرح پتروشیمی گچساران در سال 83 شروع شده و بیشترین رشد پیشرفت فیزیکی آن(32 درصد) از سال 91 تاکنون بوده است گفت: شتاب بخشی به این طرح مهم از برنامه های جدی دولت تدبیر و امید است.
«داریوش دیودیده» با یادآوری تخصیص بیش از 330 میلیون یورو برای شتاب بخشی به عملیات اجرایی این طرح در اواخر آبان 93 ابرازامیدواری کرد: اجرای این طرح شتاب چشمگیری گیرد.
وی به غیرفعال بودن طرح پالایشگاه بید بلند شهرستان بیدبلند با 10 در صد پیشرفت فیزیکی را به عنوان مصرف کننده اصلی تولیدات پتروشیمی گچساران را یکی از عوامل اصلی کندی عملیات اجرایی این طرح ذکر کرد و خاطرنشان کرد: اتصال به خط پتروشیمی غرب کشور از برنامه های جدی مسوولان برای شتاب بخشی به این طرح است.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موقعیت مناسب گچساران برای جذب سرمایه گذاران به دلیل وجود منابع سرشار طبیعی نفت، گاز، معدن، آب ، خاک و صنعت گردشگری گفت: فراهم کردن زیرساخت های حضور سرمایه گذاران بخش عیردولتی بهترین راهکار برای رونق اشتغال در این خطه زرخیز است.
غلامرضا تاجگردون افزود: در این راستا شتاب بخشی به طرح های عمرانی به ویژه در بخش زیرساخت های ارتباط جاده و هوایی از برنامه های در دست اجراست.
وی تصریح کرد: در شرایطی که عملیات اجرایی بسیاری از واحدهای در حال احداث پتروشیمی در شهرستان های مختلف کشور متوقف یا کند است، با تلاش فراوان برای طرح پتروشیمی گچساران تسهیلات بانکی گرفته شد و روند عملیات اجرایی این طرح از سال گذشته تاکنون هیچ گاه متوقف نشده است.
وی با اشاره به روند مطلوب عملیات اجرایی سد چمشیر و در چرخه تولید ماندن کارخانه ماشین سازی گچساران گفت: تکمیل طرح های بزرگ اقتصادی بهترین راهکار برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار است.
نماینده مردم گچساران و باشت گفت: طرح های انتقال آب کشاورزی امامزاده جعغر و دژسلیمان با چهار هزار هکتار زمین تا پایان سال بهره برداری می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل طرح های بزرگ اشتغالزای گچساران بتوان گام های خوبی برای خلق فرصت های جدید ایجاد کرد.