آفتابنیوز : 
به اعتقاد این تحلیلگر که یادداشت وی همزمان در روزنامه "الغد" اردن هم به چاپ رسید علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور سابق وسیاستمدار چیره دست انقلاب اسلامی که از سال 1979 سابقه حضور در ساختار قدرت ایران دارد ، حمله دیگری را علیه محمود احمدی نژاد سامان داده ووی را به آسیب رساندن به وحدت وهمبستگی ملی متهم کرد.
به نوشته فایننشال تایمز هاشمی بار دیگر در خطبه های نماز جمعه اخیرش هم سربسته به احمدی نژاد حمله کرد ، او این بار از رقیب دوره ی انتخابات خود صریحا نام نبرد اما تاکید کرد " جامعه ما را به دو قطب تقسیم کرده وبا خشونت با مردم رفتار می کند"
نویسنده افزود : آقای رفسنجانی که اکنون ریاست شورای تشخیص مصلحت نظام را به عهده دارد ومسئول رسیدگی به نزاع های صورت گرفته بین سازمان های دولتی است بشدت از دور کردن افراد کار آمد ومدیران قابل وبه انزوا کشاندن آنها انتقاد کرد.
به نوشته این روزنامه انگلیسی از زمان روی ار آمدن آقای احمدی نژاد 40 سفیر از 72 سفیر ایران تغییر کردند که در میان آنها مهمترین وبا تجربه ترین سفرای جمهوری اسلامی ایران به چشم می خورند.
دولت همچنین مدیران 7 بانک دولتی کشور را هم که برخی از آنها از همپینانان هاشمی بودند را از کار برکنار کرد وباعث شد تا هاشمی برای دفاع از بقیه باقی مانده وارد صحنه شود.
آقای هاشمی رفسنجانی همچنین از غیر شفاف بودن احمدی نژاد در نحوه مبارزه با مافیای فساد اقتصادی وبخصوص آنچه که وی آنرا مافیای نفت می نامد انتقاد کرد.
به گفته هاشمی : اینکه کلماتی را مطرح کنیم وهمه را در مضان اتهام قرار دهیم مبارزه با فساد نیست ، اگر شما فرد فاسد اقتصادی را می شناسید نام او را ببرید ووی را به قوه قضائیه معرفی کنید.
این نویسنده با اشاره به فرار سرمایه ها از کشور که از زمان انتخابات ریاست جمهوری به 20 درصد رسیده است به نقل از هاشمی نویشت : به گفته هاشمی برای رسیدن هدفمان ودستیابی به رشدی 8 درصدی ایران نیازمند سرمایه گذاری خارجی وداخلی است ، اما اگر به مسئله توسعه توجه نکنیم به طور حتم به زانو در خواهیم آمد واگر فکر می کنیم که با تسهلیات موجود می توانیم کشور را اداره کنیم اشتباه بزرگی را مرتکب شده ایم.
به اعتقاد این تحلیلگر حمایت محمد تقی مصباح یزدی از احمدی نژاد یکی دیگر از نشان های تنش حاکم بر ایران است ، مصباح یزدی در دیدار خود با فرماندهان سپاه خواستار توقف شک وتردیدهای دشمنان نسبت به کارایی وتوانایی احمدی نژاد شده بود.
تحلیلگر فایننشال تایمز سپس با اشاره به شکست سومین نامزد احراز پست وزارت نفت در دولت احمدی نژاد می نویسد : مطبوعات ایران اعلام کردند احمدی نژاد در مورد محسن تسلطی آخرین نامزدش برای وزارت نفت با پارلمان هماهنگی نکرده بود.
این در حالی است که اکثر تحلیلگران احتمال می دادند که تسلطی از مجلس رای اعتماد بگرید اما همانند دو نامزد دیگر به دلیل وجود شک وتردیدهایی در مورد میزان توانمندی ودانش فنی انها صلاحیت آنها رد شد.
اسمیت در پایان می نویسد : ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت در سازمان اوپک از زمانیکه آقای احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور شد ، فاقد وزیر نفت است !