آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: روز چهارشنبه هفته گذشته طی یک حمله تروریستی به ساختمان شارلی ابدو در پاریس، شریف و سعید کواشی 12 تن را کشتند و 10 تن دیگر را زخمی کردند. در میان این 12 نفر، 4 کارتونیست مطرح فرانسوی نیز حضور داشتند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از ایدیپندنت، به دنبال آن گروه هکری مشهور آنونیموس طی یک پیام ویدیویی با گروههای تروریستی اعلام جنگ کرده است. این پیام که گوینده آن به زبان فرانسوی صحبت کرده است، القاعده، داعش و دیگر گروههای تروریستی را مورد خطاب قرار داده و آنها را تهدید کرده است که بهزودی تمامی شبکههای اجتماعی و حسابهای اینترنتیشان را هک خواهد کرد.
این ویدیو که گویندهاش ماسک گای فاکس برصورت دارد و صدایش مبهم و ناواضح است، تاکنون 177 هزار بار دیده شده است و 2 هزار و 600 بار لایک توسط کاربران لایک شده است.
این گروه بسیار بزرگ هکری پیش از این بارها در جنبشهای اجتماعی و رویدادهای متفاوت اعلام وجود کردهاند و موضع گرفتهاند. این بار نیز به گفته خودشان مصرانه مقابل ناقضان آزادی ایستادهاند و اقدامات تروریستی را نفی کردهاند.
این اقدامات تروریستی در پاسخ به انتشار کاریکاتوری از ابوبکر بغدادی، رهبر گروه داعش، توسط این نشریه است.
استفان شاربونیه، دبیر مجله از آنجا که به قتل تهدید شده بود، تحت محافظت پلیس قرار داشت. او و سه کاریکاتوریست دیگر در بین کشتهشدگان حادثه مرگبار روز چهارشنبه بودند. این مجله هرگز تیراژ زیادی نداشته بهطوری که از سال ۱۹۸۱ به مدت ده سال به دلیل نداشتن منابع مالی منتشر نمیشد. اما کارتونهای پر زرق و برق و تیترهای جنجالیاش طوری است که در کیوسکهای مطبوعاتی و قفسههای کتاب در ایستگاههای قطار کاملا بهچشم میآید.
با توجه به سنت قوی داستانهای مصور در فرانسه، استفاده از کاریکاتور و کارتون ویژگی اصلی شارلی ابدو است.
بیشتر کارکنان مجله، چه کارتونیست و چه نویسندگان، با نام مستعار کار میکنند. قبل از حمله روز چهارشنبه، مجله توسط شاربونیه، که به اسم شارب شناخته میشد و کارتونیست دیگری به نام ریس اداره میشد، هرچند همه نام اصلی آنها را میدانستند.
مجله شارلی ابدو در یک نشریه طنز دیگر به نام هاراکیری ریشه دارد که در دهه ۱۹۶۰ میلادی منتشر میشد.
شارلی ابدو در سال ۱۹۷۰ و در زمانی پا به عرصه وجود گذاشت که دو حادثه همزمان سرخطهای خبری را به خود اختصاص داده بود: یک آتشسوزی مرگبار در یک دیسکوتک که بیش از ۱۰۰ نفر در آن کشته شدند و مرگ ژنرال شارل دوگل، رئیسجمهور پیشین.
نشریه هاراکیری پس از جنجالی که در پوشش این خبر بهپا کرد، توقیف شد و پس از آن هفتهنامه دیگری را تاسیس کردند با نام شارلی ابدو.