کد خبر: ۲۷۹۲۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵

کلاهبرداری میلیونی از کسبه بازار آهن

رییس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری فردی که با عنوان خرید و فروش آهن‌آلات اقدام به کلاهبرداری‌های میلیونی از کسبه بازارهای آهن کرده بود خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، در پی وقوع کلاهبرداری های مشابه از خریداران آهن آلات سایر شهرها و استان های کشور که قصد خرید از بازار آهن تهران را داشتند ، پرونده ای با موضوع "کلاهبرداری" تشکیل شد و به دستور شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه 5 تهران ، پرونده برای رسیدگی در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .

بررسی اظهارات شکات و مالباختگان نشان داد شخصی ناشناس طی تماس تلفنی به آنها عنوان کرده که فروشنده آهن آلات به قیمت مناسب است و به این شیوه و شگرد ، خریداران آهن را به خرید ترغیب کرده است. مالباختگان که تنها طی تماس های تلفنی فروشنده در روند خرید قرار گرفته بودند ، در اظهاراتشان عنوان کردند : فروشنده اطلاعات کامل و دقیقی از اصطلاحات فنی مربوط به انواع آهن آلات در اختیار داشت و همین موضوع زمینه اعتماد ما را ایجاد می کرد ؛ این شخص تأکید کرده بود که تنها در صورت بارگیری بار آهن و تأیید آن از سوی راننده مورد تأیید خودمان ، پول به حسابش واریز شود و همین موضوع باعث شده بود تا بدون هرگونه ملاقات حضوری با فروشنده ، اطمینان کاملی به این شخص پیدا کنیم .

مالباختگان در خصوص نحوه اطلاع از کلاهبرداری نیز عنوان کردند : زمانی که راننده های کامیون با ما تماس گرفته و عنوان می کردند که بارگیری کرده اند ، ما نیز نسبت به واریز پول به حساب فروشنده اقدام می کردیم اما دقایقی پس از آن ، مجددا راننده ها با ما تماس می گرفتند و عنوان می کردند که محموله های آهن متعلق به افراد دیگری در داخل بازار آهن است! بلافاصله با فروشنده تماس می‌گرفتیم اما تلفن همراهش دیگر خاموش بود .

در تحقیقات از صاحبان اصلی محموله های آهن ، آنها در اظهاراتشان عنوان کردند : فردی تحت عنوان خریدار به بازار آهن مراجعه و نسبت به خرید آهن آلات به مقصد سایر شهرهای کشور اقدام می کرد ؛ این شخص در زمان خرید عنوان می کرد که پول آهن آلات را در زمان بارگیری محموله پرداخت خواهد کرد ؛ زمانیکه بار آهن زده می شد ، ما منتظر تسویه حساب از سوی خریدار می شدیم اما زمانیکه از خریدار خبری نمی شد ما نیز مانع از خروج کامیون از داخل بازار آهن می شدیم .

بررسی پرونده شکات و مالباختگان نشان داد که همگی آنها از فروشندگان آهن آلات در سایر شهرها و استان های کشور بویژه در شهرهای مشهد ، کرمان ، اصفهان ، تبریز و خرم آباد هستند که با توجه به دوری مسافت صرفا نسبت به اعزام راننده از طریق باربری های مورد اعتماد خود در سطح شهر تهران جهت بارگیری آهن آلات به مقصد شهرهای خود اقدام کرده و فروشنده ناشناس با اطمینان از این موضوع که مکالباختگان خودشان شخصا به تهران و بازار آهن مراجعه نخواهند کرد ، نسبت به طراحی کلاهبرداری های خود اقدام کرده است .

یکی از مالباختگان پس از حضور در پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : شخصی با بنده تماس گرفت و خود را فروشنده آهن معرفی کرد ؛ زمانیکه بر سر نوع آهن آلات و قیمت خرید ، به توافق رسیدیم این شخص عنوان کرد که حتما از راننده و یا باربری مورد اعتماد جهت انتقال بار آهن استفاده کنم ؛ این شخص عنوان کرد که تنها زمانی پول آهن را به حسابش واریز کنم که راننده کامیون ، بارگیری محموله آهن را به من اطلاع دهد و همین موضوع باعث شد تا بنده بدون آنکه حتی یک بار با این شخص ملاقات کرده باشم ، به وی اطمینان پیدا کنم . زمانیکه راننده به محل بارگیری مراجعه کرد با ایشان تماس گرفتم و ایشان تأیید کرد که محموله را بارگیری کرده ؛ بنا بر قراری که با فروشنده گذاشته بودم ، مبلغ 46 میلیون تومان را به حساب ایشان واریز کرده اما دقایقی پس از واریز پول ، مجددا راننده با من تماس گرفت و در کمال تعجب عنوان کرد که صاحب محموله آهن فرد دیگری است که مانع از خروج کامیون از داخل بازار آهن شده ؛ بلافاصله با شماره تماس فروشنده چندین بار تماس گرفتم اما او پاسخگوی تماس های من نبود .

با توجه به شیوه و شگرد کلاهبرداری ، کارآگاهان به بررسی تراکنش بانکی حساب های بانکی پرداختند که پول توسط مالباختگان به آنها واریز شده بود ؛ بررسی ها نشان داد که تمامی حساب ها متعلق به شخصی به نام محمد . ن (35 ساله) است که در تمامی حساب ها اقدام به ارائه آدرس و نشانی های واهی کرده بود .

با توجه به اینکه "محمد . ن" با مراجعه به بازار آهن نسبت به خرید آهن و بارگیری آنها اقدام کرده بود ، کارآگاهان به تحقیق از داخل بازار آهن پرداخته و در تحقیقات خود اطلاع پیدا کردند که محمد . ن تا چندی پیش و به مدت چندین سال در بازار آهن مشغول به کار بوده و به همین علت ، اطلاعات کاملی از اصطلاحات فنی مخصوص به انواع آهن آلات داشته و با استفاده از همین اطلاعات فنی ، زمینه اعتماد مالباختگان به خود را ایجاد کرده است .

سرانجام و در شرایطی که در تحقیقات اولیه هیچگونه آدرس و نشانی مشخصی از مخفیگاه متهم پرونده وجود نداشت ، اما با انجام اقدامات دقیق پلیسی کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه در خیابان مرزداران شده و با اطمینان از حضور متهم ، اقدام به دستگیری محمد . ن در داخل مخفیگاهش کردند .

متهم که به هیچ عنوان تصور نمی کرد پلیس موفق به دستگیری وی خواهد شد ، پس از انتقال به پایگاه دوم صراحتا به ده ها فقره کلاهبرداری اعتراف کرد و در خصوص نحوه شناسایی مالباختگان نیز گفت : با استفاده از اطلاعات درج شده در کتاب آبی ویژه آهن فروشان کشور نسبت به شناسایی مالباختگان در سطح کشور اقدام می کردم ؛ تمامی افراد را از شهرهایی انتخاب می کردم که بعد مسافت زیادی با تهران داشته باشند و به این شیوه و شگرد اطمینان پیدا می کردم که آنها خودشان به تهران نمی آیند ؛ پس از آن ، با توجه به اینکه از نوجوانی در بازار آهن کار کرده بودم و اطلاعات کامل و دقیقی از شیوه و شگرد خرید و فروش و همچنین اصطلاحات رایج در خصوص خرید و فروش آهن در اختیار داشتم ، از طریق پیامک نسبت به ارسال پیامک "فروش ویژه آهن" برای مالباختگان اقدام می کردم ؛ زمانیکه مالباختگان برای خرید آهن تماس می گرفتند ، با آنها در خصوص شرایط فروش آهن صحبت می‌کردم و قرار معامله را با آنها می گذاشتم ؛ پس از قطعی شدن معامله و اطلاع از زمان حضور کامیون در بازار آهن ، به بازار آهن مراجعه و این بار به عنوان خریدار اقدام به خرید آهن - دقیقا به همان میزان وزن و نوع آهن آلات مورد درخواست مالباختگان – کرده و به فروشندگان آهن قید می کردم که پول را در زمان پایان بارگیری پرداخت خواهم کرد ؛ پس از توافق بر سر خرید آهن ، زمانیکه کامیون وارد بازار آهن می شد به راننده مراجعه ، خود را به عنوان فروشنده معرفی و بلافاصله نسبت به بارگیری بار آهن اقدام می کردیم . پس از بارگیری از راننده می خواستم تا با مالباختگان تماس گرفته و موضوع بارگیری را اطلاع دهند ؛ زمانیکه مالباختگان از طریق رانندگان مورد اعتماد خودشان از بارگیری اطمینان پیدا می کردند ، بنا بر قرار قبلی که با آنها گذاشته بودم نسبت به واریز پول به حساب بنده اقدام می کردند ؛ من نیز پس از دریافت پیامک بانک و اطمینان از واریز پول به حساب ، بدون آنکه کسی متوجه شود از بازار آهن خارج می شدم و راننده کامیون می ماند با صاحب اصلی بار آهن که منتظر تسویه حساب توسط بنده بود .

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس آگاهی تهران بزرگ، سرهنگ کارآگاه داوود مرادی ، رییس پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعتراف صریح متهم به دهها فقره کلاهبرداری و احتمال افزایش جرایم ارتکابی از سوی متهم، قرار قانونی از سوی مقام قضایی صادر شده و متهم برای انجام تحقیقات و شناسایی دیگر مالباختگان در اختیار پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.

وی از کلیه مالباختگان بویژه در سایر شهرها و استان های کشور که بدین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفته اندخواست تا قبل از مراجعه به پایگاه دوم پلیس آگاهی نسبت به تماس با شماره 63957760 – 021 اقدام و ضمن انجام هماهنگی به نشانی پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان آزادی – خیابان زنجان شمالی مراجعه کنند .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین