آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: در حالی که در سراسر فرانسه به احترام قربانیان حادثه تروریستی هفته گذشته، یک دقیقه سکوت ملی اعلام شد، سه پسر در دبیرستانی در منطقه ای مسلماننشین در فرانسه طی اقدامی اعتراض آمیز این 60 ثانیه سکوت را به اعتراض گذراندند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از واشنگتن پست، این سه پسربچه در فرانسه تنها نیستند. در مدرسهای در نرماندی برخی دانش آموزان مسلمان یک دقیقه سکوت را با فریادهای "الله اکبر" خود شکستند. در پاریس نیز در یک مدرسه گروهی از دانش آموزان مسلمان مودبانه از معلم خود خواستند تا با مراسم یک دقیقه سکوت همراهی نکنند.
حمید عبدالهی پسر 17 سالهی مسلمانی است که به گفته خود تنها به این دلیل به مراسم یک دقیقه سکوت احترام گذاشته است تا نشان بدهد که مخالف این است که زیر سایه مذهب نمیتوان جنایت کرد. از طرف دیگر حمید میگوید که از نشریهای که کاریکاتور پیامبر اسلام را بر روی جلد خود قرار میدهد و پس از اتفاقات غم انگیز هفته گذشته باز هم همان عمل را تکرار می کند نیز بیزار است. او می گوید: «من می دانم که برخی از دوستانم با حملات هفته گذشته موافق هستند البته من موافق حملات تروریستی نیستم اما نمی توانم بگویم که با آنچا شارلی ابدو انجام می دهد موافقم.»
در کشور فرانسه بیش از 5 میلیون مسلمان زندگی می کند، جامعه مسلمان های فرانسه بزرگترین جامعه در میان کشورهای اروپایی هستند. پس از حملات تروریستی به پاریس، شعار "من شارلی هستم" صدای غالب فرانسه است اما مسلمانان این شعار را نوعی توهین به خود میدانند. آنها معتقدند که هرگز شارلی نیستند.
بسیاری از مسلمانهای فرانسه مانند حمید از خشونتی که پاریس در هفته گذشته شاهدش بود، اعلام انزجار کردهاند. اما از طرف دیگر آنها معتقدند که باید از دین خود دفاع کنند. محمد بینادین یک مسلمان 32 ساله است که میگوید: «شارلی ابدو تبدیل به یک نماد شده است. این مانند یک توهین هر روزه به مسلمانان است.» آنها معتقدند که فرانسه بار دیگر جامعه مسمانان را به حاشیه رانده است و این رفتار تبعیضآمیز بار دیگر میتواند رادیکالها را به جایگاه بالا برساند.
فقر و بیکاری در میان مسلمانان بیشتر از سایر فرانسویها است. کمبود شغل و تسهیلات زندگی در مناطق مسلمان نشین حومه پاریس بیش از دیگر نقاط این شهر به چشم میآید.
او میگوید: «تبعیض به اندازهای است که اجازه ورود به مسلمانان به برخی مکانها داده نمیشود. هنگامی که وارد جمعی میشوی به ریشهایت نگاه میکنند و میگویند که کی به سوریه میروی و به جهادیستها میپیوندی؟»
او درباره نشریه شارلی ابدو میگوید: «شارلی ابدو نیز در کنار کسانی است که از ما قویتر هستند و ما را تمسخر میکنند. ما معضلات بسیار بزرگ بیکاری و فقر داریم، مذهب تنها راه نجاتی است که ما داریم.»