کد خبر: ۲۸۱۱۱۸
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۳

یک میلیون و 400 هزار کودک نابینا در کشور

کارخانه اضافه کرد: در حال حاضر طرح غربالگری نوزادان نارس در بیمارستان های تهران و شهرستان ها آغاز و دستورالعمل غربالگری اجباری از سوی وزارت بهداشت از سال گذشته به تمام مراکز درمانی ابلاغ شده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس گفت: یک میلیون و 400 هزار کودک زیر 13 سال در کشور نابینا هستند که 50 هزار نفر از این کودکان به دلیل نارس بودن در هنگام تولد و ابتلا به بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس، دچار نابینایی شده اند.

به گزارش ایرنا از دبیر خانه این همایش، دکتر رضا کارخانه افزود: تعداد کودکان نارسی که به دلیل نقص شبکیه دچار نابینایی شده اند، بیش از آمار رسمی است و تعداد زیادی از این کودکان به دلیل ارجاع نشدن به مراکز درمانی در آمار رسمی جایی ندارند.

به گفته وی بیمارستان فارابی در سال 1374 خورشیدی برای نخستین بار در کشور طرح غربالگری نوزادان نارس و بررسی وضعیت چشمی آنان را با هدف جلوگیری از نابینایی این نوزادان آغاز کرد.

کارخانه اظهارکرد : طی 21 سال گذشته در زمینه آگاهی رسانی به پزشکان و کارکنان بخش های مراقبت های ویژه نوازادن ( NICU ) تلاش های زیادی در زمینه این بیماری در کشور صورت گرفته تا جایی که در انتهای سال 1392 برنامه غربالگری کشوری شامل زمان مناسب معاینه این نوزادان، نحوه درمان و پیگیری این بیماران تدوین و از طریق کمیته کشوری مستقر در وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی به کلیه دانشگاه های کشور اعلام شد.

دبیر اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس گفت: اکنون در کشور نوزادانی که کمتر از 34 هفته بارداری متولد می شوند و وزن آنان کمتر از 2000 گرم(2کیلو گرم ) است، باید مورد غربالگری وضعیت چشم قرار گیرند که تا حدود زیادی با معیارهای کشورهای پیشرفته متفاوت است.

وی افزود: در صورتی که نوزاد نارس به موقع مورد معاینه چشمی قرار گیرد و بیماری به موقع تشخیص و درمان شود ، می توان از نابینایی وی در آینده جلوگیری کرد.

کارخانه اضافه کرد : در حال حاضر طرح غربالگری نوزادان نارس در بیمارستان های تهران و شهرستان ها آغاز و دستورالعمل غربالگری اجباری از سوی وزارت بهداشت از سال گذشته به تمام مراکز درمانی ابلاغ شده است.

وی با تاکید بر شعار سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اینکه تا سال 2020 میلادی نبایستی هیچ فرد نابینایی به دلیل مشکلات قابل پیشگیری داشته باشیم،ابراز امیدواری کرد: نابینایی در کودکان نارس با اطلاع رسانی صحیح و به موقع در سطح کشور مانند آبله و تراخم ریشه کن شود.

کارخانه گفت : طرح تله مدیسین (معاینه از راه دور) از جمله طرح های در دست اجرا با هدف بررسی وضعیت چشمی نوزادان نارس در نقاط مختلف کشور بوده که طی آن قرار است، تصاویر شبکیه از نوزادان نارس در مناطقی که چشم پزشک متخصص در دسترس نیست تهیه و در اختیار چشم پزشکان با تجربه در مرکز بزرگ تر قرار گیرد تا بر اساس تفسیر این تصاویر برای بیمار ، تصمیم لازم در مورد درمان اتخاذ شود.

وی افزود :اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس با هدف ارایه جدیدترین دستاوردها در زمینه آسیب شبکیه نوزادان نارس با پیشنهاد کمیته کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در روز هفتم اسفند امسال ماه در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین