آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، جوانان را سرمایههای نظام و کشور خواند و گفت: باید پایههای علمی، اعتقادی امروز جوانان را برای آینده محکم کرد و اقدامات گذشتهی انجمنهای اسلامی نقش سازندهای در مراحل مختلف انقلاب ایفا کرده است.
به گزارش آفتاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: حقیقتاً انقلاب اسلامی در تمام دنیا بیسابقه و بینظیر است که در نتیجه حرکتهای خودجوش مردمی در سراسر ایران پدید آمد.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری اوضاع کشور در آغاز نهضت روحانیت و رهبری امام(ره) گفت: بعضیها براساس یک تفکر غلط و با عنوان «ولایتیون» هرگونه مبارزه علیه رژیم پهلوی را تلاش برای برافراشتن پرچم ضلال در زمان غیبت میدانستند.
وی افزود: این گروه آنقدر در افکار خود پافشاری میکردند که مبارزین را تحقیر و اخبار امام(ره) را سانسور و بایکوت میکردند و حتی میگفتند جواب خون کشتهشدگان در مبارزه را چه کسی خواهد داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره فرصتطلبی این گروه،اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب و مخصوصاً بعد از رحلت امام(ره) به گونهای حرف میزنند و ادعا میکنند که اگر سابقه آنها در تاریخ روشن نبود، چه بسا مردم و مبارزین را متهم به همراهی با رژیم پهلوی میکردند که الان گاهی چنین نیز میکنند.
هاشمی رفسنجانی با تکریم نقش مردم در مراحل مختلف و اهمیت این حضور در شرایط فعلی گفت: مردم ایران با حضور در راهپیمایی 22 بهمن به دنیا ثابت میکنند که انقلاب را تنها نمیگذارند.
وی درباره تأثیر حضور تکتک افراد در راهپیمایی نصریح کرد: قطره قطره حضور مردم دریا و اقیانوسی را در خیابانها خلق میکند که امواج آن دشمنان را نا امید میکند.
هاشمی رفسنجانی با تشکر از احساسات پاک و لطیف جوانان و نقش آفرینیهای آنان در مراحل مختلف انقلاب اسلامی، روح جوان را مبرّا از ویروسهای مخرّب دانست و خاطر نشان کرد: همه ما امیدواریم که این قشر با رشد آگاهی خود، مردم را دلگرم نمایند.
وی با یادآوری آیه «لَوْلاَ یَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ عَن قَوْلِهِمُ الإِثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْتَ»(آیه 63 سوره مائده) گفت: اگر چه همه مردم موظف به پرهیز از گناه و کسب روزی حلال هستند، اما خطاب خداوند در این آیه، علما و روحانیون و احبار هستند که امروز شامل جوانان مستعد، استادان حوزهها و دانشگاهها میباشد.
هاشمی رفسنجانی امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان نظارت عمومی، یکی از مترقیترین درسهای قرآنی دانست وافزود: اگر مردم با احساس وظیفه بر مسایل واقعی جامعه نظارت کنند، جلوی بسیاری از انحرافات احتمالی را میگیرند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سوره نصر را از سورههای امیدوار کننده خداوند در قرآن دانست و اظهار کرد: تفسیر علمی این سوره در زمان ما، موج حضور مردم در راهپیماییها بود که با وعدههای خداوندی به نصرت الهی رسیدهاند.
وی با برشمردن تفاوتهای انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: عدهای از بزرگان با پیشتازی مراجع، انقلاب مشروطه را پیروز و در کشوری که سابقه تاریخی آن سلطنت و حکومتهای موروثی بود، مجلس را پایهگذاری کردهاند.
هاشمی رفسنجانی با تکریم نقش علما و مراجع حوزههای علمیه ایران و نجف در انقلاب مشروطه، گفت: به خاطر عدم حضور مردم و اختلاف بین انقلابیون، آتش حقیقتخواهی مشروطه خاموش شد و جامعه به استبداد رضاخانی رسید که تسمه از گرده مردم میکشید.
وی در ادامه با یادآوری اتفاقات جنگ جهانی دوم و اهمیت جغرافیای ایران برای قدرتهای استعماری، خاطر نشان کرد: بردن رضاخان و آوردن محمدرضا شاه برنامه استکباریون بود تا نگذارند مردم نسبت به منافع و مصالح خود تصمیم بگیرند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح فضای جامعه از شهریور 1320 تا 28 مرداد 1332 و فعالیتهای گروههای ملی و مذهبی تصریح کرد: چنان فضای جامعه را با تبلیغات مسموم آلوده کرده بودند که مردم عادی سقوط دولت مصدق را مبارک میپنداشتند!
هاشمی رفسنجانی با اشاره به آغاز نهضت روحانیت در دهه سی و آشکار شدن آن از نخستین سالهای دهه چهل، گفت: امام که عوامل ناکامی حرکتهای قبل را در عدم همراهی مردم میدانستند، از همان آغاز بر نقش مردم تأکید کردند و تا آخرین لحظات حیات مبارکشان عقیده خویش بودند.
وی با یادآوری حوادث پیش و پس از تصویب انجمنهای ایالتی و ولایتی، خاطر نشان کرد: همراهی مردم با امام(ره)، رژیم متکبّر را مجبور به عقب نشینی کرد و پس از آن بود که رژیم تصمیم گرفت با تعابیر مردم فریب، سرمایه همراهی عمومی را از نهضت روحانیت و امام بگیرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیلی از مبارزات مسلحانه و اتفاقات منجر به 15 خرداد 42، گفت: آنچه در همه مراحل مبارزه، انقلابیون را امیدوار و رژیم را نا امید میکرد، همراهی مردم بود.
هاشمی رفسنجانی با تاکید بر نقش مردم در پیروزی انقلاب و تثبیت پایههای نظام در اوج شورشهای کور و تجزیهطلبیها خاطر نشان کرد: وقتی به جنگ تحمیلی رسیدم، آنچه که ارتش تا بن دندان مسلح حزب بعث را زمینگیر و به تدریج مجبور به عقبنشینی کرد، حضور مردم در قالب نیروهای بسیج بود.
وی مردم را سرمایه اصلی و مهمترین علت موجبه و مبقیه انقلاب خواند و گفت: وظیفه دلسوزان است که از مردم حمایت کنند و نگذارند مردم مأیوس شوند.
هاشمی رفسنجانی همچنین یأس از آینده را برای هر جامعهای خطرناک دانست و اضافه کرد: آگاهی مردم شرط اول کار است و در این راه نقش دانشجویان، استادان، طلبهها و علما بسیار کارساز است.
وی با توصیف کردن حضور انبوه دانشجویان در کشور و گسترش وسایل اطلاعرسانی به عنوان سرمایه های مهم انقلاب اسلامی تاکید کرد: وقتی مردم آگاه شوند، کار برای متحجرین و افراطگرایان سختتر میشود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه دانشجویان و طلبهها را هوشیار کردن منطقی جامعه دانست و اظهار کرد: اگر از افراط و تفریط بپرهیزیم و به معنای واقعی کلمه و از سر دلسوزی و با هدف بهتر کردن امور، نقد کنیم، مسیر حرکت جامعه به سوی توسعه و تعالی هموار میشود.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری شرایط قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 که ظاهر امر به نفع جریانهای دیگر بود، گفت: من با اطلاعاتی که از رشد آگاهی مردم داشتم، در دیدارهایی که دیگران نا امید بودند، تأکید میکردم که دیگر با هیچ رسانهای نمیتوانند این مردم را فریب دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عقبنشینی تدریجی استعمار و استبداد در دنیا اظهار کرد: جای شگفتی است که بعضیها فکر میکنند میتوانند آن روشهای مرده را احیا کنند.