کد خبر: ۲۸۳۸۹۲
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۹

از تشویق برای برخورد با رسانه‌های اصلاح‌طلب تا اعتراض به احکام قضایی روزنامه‌های اصولگرا

اصولگرایان برای فرار از بار تخلفات خود وارد فاز جدیدی شدند؛ فازی که هر چند خیلی پررنگ و فراگیر نشده اما در همین قدم‏های نخست بار دیگر تناقض‌های رفتاری آنها در قبال احکام قضایی را به رخ می‌‏کشد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: خرداد نوشت: اصولگرایان برای فرار از بار تخلفات خود وارد فاز جدیدی شدند؛ زیر سوال بردن احکام قوه قضائیه. فازی که هر چند خیلی پررنگ و فراگیر نشده اما در همین قدم‏های نخست بار دیگر تناقض‌های رفتاری آنها در قبال احکام قضایی را به رخ می‌‏کشد. پیشتر اما این احمدی‌‏نژاد بود که در این اردوگاه با چنین سیاستی سعی کرد تا دولت خود را «پاک‌دست‏ترین» دولت تاریخ معرفی کند.
 
 این بار سخن از تخلفات محمدرضا رحیمی و یا دادگاه سعید مرتضوی نیست. در اردوگاه اصولگرایان نوبت به حمیدرسایی رسیده است. نه بر سر حکم محرومیت از منصب دولتی بلکه محکومیت برای پرونده نشریه نه دی. جایی که رسایی ابتدا با حکم یک و سال و نیم حبس مواجه شد که گفته می‏‌شود به جزای نقدی کاهش پیدا کرده است. برخورد او و همفکران سیاسی‏‌اش با این حکم جالب توجه است.
 
رسایی خود درباره این حکم چنین اظهارنظر کرده است: «در ادامه دادگاه به اتفاق آرای هیات منصفه من را تبرئه کرد اما قاضی پرونده به دلیل غرض‌ورزی‌هایی که داشت، حکمی بی‌سابقه مبنی بر توقیف نشریه 9 دی و یک و نیم سال حبس برای من تعیین کرد.» شاید تا چندی قبل کسی نمی‌‏توانست فکرش را هم بکند که یک عضو جبهه پایداری به این صراحت قاضی دستگاه قضا را به «غرض‌‏ورزی» متهم کند.
 
جالب‏تر اما واکنش علیرضا زاکانی به این حکم است که همواره خود را مدعی عدالت معرفی کرده است؛ «به نظر می‏‌رسد تناسب جرم و مجازات در این حکم رعایت نشده و قوه قضائیه باید با توجه به ضرورت حفظ آرامش و لزوم حمایت از رسانه‏‌های تحکیم‌کننده جبهه انقلاب، برخورد صورت گرفته در این پرونده را مجددا بررسی نماید. اساسا در حوزه کار مطبوعاتی احتمال بروز خطا و لغزش همواره وجود دارد ولی دستگاه قضایی باید این نکته را در نظر داشته باشد که برخورد مناسب با اصحاب مطبوعات با مصالح انقلاب و ضرورت‏‌های امروز سازگاری بیشتری دارد.»
 
اصولگرایان و از جمله طیف‏‌های تندرویی که امثال علیرضا زاکانی و حمیدرسایی زیر چتر آنها تعریف می‏‌شوند تا پیش از این مهمترین تشویق‏‌کنندگان قوه قضائیه برای برخورد با مطبوعات و رسانه‌‏های اصلاح‏طلب بودند و بارها از دستگاه قضایی درخواست کرده‏اند بدون هیچ اغماضی با رسانه‏‌های رقیب آنها مواجه شود. حالا اما یک حکم نقض شده باعث شده است تا موضع آنها تا حد 180 درجه نسبت به برخورد قضایی با مطبوعات عوض شود.
 
این روزها با صدور حکم محکومیت محمدرضا رحیمی خاطره خط قرمزی که محمود احمدی‏‌نژاد در دولت دهم برای کابینه‏‌اش رسم کرد، پر‌رنگ و پر‌نگ‏تر می‌‏شود. خط قرمزی که البته مشخص شد هم به لحاظ قضایی و هم به لحاظ سیاسی بسیار بی‌اعتبارتر از آن چیزی بوده که تصور می‌‏شد.
 
نکته ظریف در واکنش رسایی و زاکانی به محکومیت هفته‏‌نامه 9 دی این است که به نظر می‌‏رسد آنها هم در حد بضاعت و نفوذ خود بی‌‏تمایل نیستند تا در مواقعی که دامنه برخوردهای قضایی آنها و همفکرانشان را در برمی‏‌گیرد، همان رفتار احمدی‏‌نژاد را بروز دهند.
 
اینکه حمید رسایی در قبال حکمی که بعدا نقض‌شده قاضی دستگاه قضایی را «غرض‌‏ورز» می‏‌داند و در پی او نیز علیرضا زاکانی به قوه قضائیه درس رعایت تناسب جرم و مجازات در صدور احکام را می‌‏دهد، نوع تلطیف شده همان خط قرمزی است که احمدی‏‌نژاد دور اطرافیانش کشید. معنی همه این حرف‏‌ها این است که لطفا با هر کسی می‏خ‌واهید برخورد کنید به جز ما و همفکرانمان.
 
حالا که زاکانی از طبیعی بودن احتمال بروز خطا و لغزش در کار مطبوعاتی سخن گفته باید به این سوال هم پاسخ دهد آیا این لغزش‏‌ها فقط برای همفکران و رفقای سیاسی او طبیعی است؟ آیا تناسب جرم و مجازات تنها باید در قبال رسانه‏‌هایی چون 9 دی رعایت شود؟ یا حمید رسایی که قاضی پرونده‌‏اش را به غرض‌ورزی متهم کرده باید پاسخ دهد که آیا امکان ندارد چنین غرض‏‌ورزی که مد‌نظر اوست در پرونده‏‌های مشابه دیگری در قبال رقبای سیاسی‏‌اش هم وجود داشته باشد؟
 
این وضعیت بار دیگر نمایی از وجوه سیاسی برخورد اصولگرایان با فساد را روشن می‏‌سازد. وجوهی که قبلا در جریان پرونده‏‌های فساد رحیمی، مرتضوی، پول‌‏های گم شده نفت و موارد بسیار دیگری آشکار شده بود. سخن از «غرض‌‏ورزی» قاضی و یا عدم رعایت تناسب جرم و مجازات در قبال حکم نقض شده حمید رسایی در حالی است که تا دیروز اصولگرایان با چشم بسته احکام دادگاه‏‌ها را می‏‌پذیرفتند.
 
نکته اساسی‏‌تر اما این است که سیاست اصولگرایان در قبال مسایلی از این دست از جنس سیاست همان احمدی‏‌نژاد است، هرچند شاید در ظاهر و با ادبیاتی که قدری متفاوت جلوه می‏‌کند، بروز پیدا کرده باشد. روزی احمدی‏‌نژاد در قد و قامت رئیس دولت برای کابینه‌‏اش خط قرمز تعیین کرد و حالا هم امثال زاکانی در حد و اندازه یکی از 290 نماینده مجلس برای همفکرانشان خط قرمز تعیین می‌‏کنند و حکم دادگاه را زیر سوال می‌‏برند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین