آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خرداد، المانیتور در ادامه گزارش اشاره میکند که علیرغم مثبتبودن این اقدام دوجانبه "جان کری" وزیر امور خارجه امریکا اظهار داشته که انتظار نمیرود توافق بهزودی حاصل شود. المانیتور در ادامه این گزارش از علی اکبر صالحی به عنوان دیپلماتی باتجربه و تحصیلکرده یاد کرده و مینویسد: "او وزیر امور خارجه پیشین ایران و تحصیلکرده "ام آی تی" است. پیوستن او نشانهای از جدیشدن روند مذاکرات است."
المانیتور در ادامه به حضور "حسین فریدون" برادر رییسجمهوری ایران در مذاکرات ژنو نیز اشاره میکند و این موضوع را کمککننده به روند مذاکرات دانسته است. المانیتور حضور رییس سازمان انرژی اتمی امریکا در این دور از مذاکرات را نشانهای "فنیبودن بیش از اندازه" مسائل مطرح شده میداند.
المانیتور اشاره میکند که تاکنون نیز مسائل فنی مشکل اصلی در عدم توان دستیابی به توافق هستهای جامع و نهایی بوده و در این باره مینویسد: "حضور صالحی در این دور از مذاکرات میتواند به تسهیل روند پیچیده گفتوگو درباره اختلاف موجود پیرامون مسائل فنی کمک کند.
"داریل کیمبال" رییس انجمن کنترل تسلیحات در این باره به المانیتور گفته که حضور صالحی یکی از مثبتترین اقدامات صورت گرفته در این دور از مذاکرات بوده است. او اشاره میکند که چگونگی کاهش ظرفیت پلوتونیوم در راکتور اراک و چگونگی تنظیم فرمولی پیچیده برای کاهش ظرفیت غنیسازی اورانیوم و چگونگی محدودکردن تحقیقات درباره سانتریفیوژها و توسعه آنها از جمله مسائل مطرح هستند."
"علی واعظ" کارشناس گروه بینالمللی بحران اما معتقد است که طرفین مذاکرهکننده در حال نهاییکردن توافق بر سر موضوع غنیسازی اورانیوم هستند.