کد خبر: ۲۸۶۶۰۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۰
فاصله زیاد بین نظام بانکی و فعالان اتاق

پرویزیان: اتاق بازرگانی هنوز تا جایگاه مطلوب فاصله دارد

جایگاه اتاق بازرگانی باید به حدی ارتقا یابد تا به عنوان مرجع و یک مرکز تخصصی داوری نیز مد‌نظر قرار گیرد. حتی می‌تواند رای مشورتی بدهد که این آرا در مراجع تخصصی کشور مانند بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، نهادهای نظارتی و ... قابلیت استناد داشته باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس اقتصادی: "تشکیل کمیته تخصصی بانکی در اتاق بازرگانی می تواند یک بازوی تخصصی برای نظام بانکی شود." دکتر کورش پرویزیان، در گفتگو با «آفتاب» با بیان این مطلب معتقد است: در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات خاصی که در حوزه تولید و صنعت و سیستم بانکی ایجاد شده، فاصله زیادی بین نظام بانکی و فعالان اتاق بوجود آمده است. مدیرعامل بانک پارسیان اعتقاد دارد: اتاق بازرگانی هنوز با تا جایگاه مطلوب فاصله دارد.

وی می‌گوید: جایگاه اتاق بازرگانی باید به حدی ارتقا یابد تا به عنوان مرجع و یک مرکز تخصصی داوری نیز مد‌نظر قرار گیرد. حتی می‌تواند رای مشورتی بدهد که این آرا در مراجع تخصصی کشور مانند بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، نهادهای نظارتی و ... قابلیت استناد داشته باشد. 

در ادامه متن گفت‌وگوی کوتاه خبرنگار آفتاب را با پرویزیان می‌خوانید:

شما با سابقه بانکی قصد دارید در انتخابات اتاق شرکت کنید. برای تعامل بیشتر اتاق بازرگانی با سیستم بانکی چه پیشنهادی دارید؟

 اگر امکان‌پذیر باشد، کمیسیون تخصصی نهادهای پولی، بانکی و موسسات اعتباری شکل گیرد و این کمیسیون بتواند مسائل مربوط به این حوزه‌ها را رصد کند و درمورد موارد خاص بحث و بررسی شود. همچنین، برای فعالیت‌هایی که نیاز است در رابطه بخش خصوصی در حوزه شبکه بانکی و مقررات آن مروری صورت گیرد، این کمیسیون می‌تواند به‌عنوان یک بازوی تخصصی عمل کند. البته اتاق بازرگانی، کمیته ICC و... دارد اما در حال حاضر موضوعات زیادی پیش آمده که فعالان اقتصادی با شبکه بانکی یا بالعکس دچار چالش هستند که می‌تواند در این مرجع به‌‌عنوان یک مرکز تخصصی داوری نیز مد‌نظر قرار گیرد. حتی می‌تواند رای مشورتی داده شود که این آرا در مراجع تخصصی کشور مانند بانک مرکزی، وزارت دارایی، نهادهای نظارتی و ... قابلیت استناد داشته باشد.

چه عاملی باعث شد که در انتخابات اتاق شرکت کنید؟

نکته بسیار مهمی که مرا به شرکت در این انتخابات واداشت این بود که من از یک انجمن مردم‌نهاد (مجموعه خیرین مدرسه‌ساز) شروع کردم و ارتباط را با مجموعه فرهنگیان در سال‌های مختلف حفظ کردم و در حال حاضر هم به‌عنوان نماینده فرهنگیان معرفی شده‌ام. در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات خاصی که در حوزه تولید و صنعت و سیستم بانکی ایجاد شده، فاصله زیادی بین نظام بانکی و فعالان اتاق پیش آمده است. من در جلسه‌های بسیاری شرکت کردم؛ در حوزه نظام بانکی بحث‌های زیادی مطرح می‌شد. من به تجربه دریافته‌ام که تنها راه این مساله،‌ برقراری تعامل بیشتر بین شبکه بانکی و نظام تولید، تجارت، بازرگانی و بخش‌های مختلف اقتصادی کشور است. شورای گفت‌وگو که بین دولت و بخش خصوصی شکل گرفته، نشان‌دهنده نیاز به شکل‌گیری گفت‌وگوی بیشتر بین حوزه بانکی و بخش خصوصی است.

عملکرد اتاق بازرگانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اتاق‌های بازرگانی از جمله تشکل های مردم‌نهاد محسوب می‌شوند. شرکت در آنها هم داوطلبانه و هم افتخاری است و نقش آنها در جامعه روزبه‌روز برجسته‌تر می‌شود. انتظارات و توقعاتی که پنج یا 10 سال پیش از اتاق بازرگانی وجود داشت، با توقعات امروز متقاوت است. برای بررسی عملکرد اتاق‌ها باید ظرف زمانی را در نظر گرفت. کسانی که در اتاق بازرگانی تهران و ایران و اتاق‌های سراسر کشور بودند . من به‌طور مستقیم با آنها در ارتباط بودم و در جلسه‌های اتاق‌های استانی بسیاری شرکت نمودم.  تلاش خود را می‌کردند و توانستند جایگاه مناسبی برای اتاق در اقتصاد ایران ایجاد کنند اما هنوز تا جایگاه مطلوب فاصله است.

چه جایگاهی مد نظر شماست؟

  با توجه به نیازهای امروز و مقتضیات محیط، نقش متقاوتی از اتاق انتظار می‌رود. در مقررات ایران، جاهای مهم و حساسی برای اتاق پیش‌بینی شده است؛ چراکه نظام جمهوری اسلامی، نظامی مردمی است و مردم‌سالاری جزئی از ذات نظام جمهوری اسلامی است. به همین دلیل در مجلس و در دولت‌های مختلف، تلاش شده تا نقش این نوع نهادها پررنگ‌تر شود. به‌طور مشخص تصویب قانون بهبود مستمر کسب‌وکار یکی از دستاوردهایی است که در دوره گذشته توسط مجلس انجام شد و از دل آن شورای گفت‌وگو شکل گرفته است. هرچند نقاط ضعفی دارد و می‌تواند بهبود یابد ولی این پایه‌ها ناشی از تفکری است که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد. در حوزه‌های مختلف هم این موضوع وجود دارد و تشکل‌ها، گروه‌های صنفی، انجمن‌های علمی و تخصصی در حال رشد و توسعه در کشور هستند. حتی منابع و کمک‌هایی برای برخی از آنها در بخش‌های مختلف پیش‌بینی شده است که البته جای بهبود و تکامل دارد.

یعنی با گفت و گو مشکلات حل می شود؟

 خیر،  تنها گفت‌وگو کافی نیست و باید لوازم، مقتضیات و ضوابط تخصصی مربوطه هم در آن دیده شودو پس از  آماده سازی ذهنی ، مسیر را هم برای هدایت ترسیم کرد و در مرحله اجرا هم مشارکت کرد. از همین لحاظ فکر کردیم شاید با حضور اتاق بتوان این موضوع را تحکیم بخشید و در نتیجه این فرآیند موقعیت بهتر و پایدارتری پیدا کند.

 نقش اتاق در توسعه بازارهای مالی چه می‌تواند باشد؟

تجربه گذشته اتاق این را گوشزد می‌کند که این بخش و همچنین نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. بسیاری از بانک‌های بزرگ کشور، خصوصی هستند و تعداد آنها از بانک‌های دولتی بیشتر است و احتمال دارد در آینده تعداد بانک‌های دولتی کمتر هم بشود. این اتفاق به دنبال اجرای سیاست‌های اصل 44 افتاده است. بسیاری از بانک‌ها در بازار سرمایه هستند و حساسیت فوق‌العاده‌ای دارند. اگر جریان نقدی و مالی کشور به سمت بازار سرمایه و بازار پول جهت داده شود، یقینا شرایط بهتری برای توسعه کسب‌وکار در کشور فراهم می‌شود. این موضوع مهم دیگری است که مجموعه‌ای در اتاق بازرگانی می‌تواند به آن بپردارد. بنابراین،  این مجموعه می‌تواند به تعامل، رفع اختلاف‌ها و داوری‌ها و همچنین توسعه، تحقیق و تقویت جریان‌های مالی به بازار سرمایه و پول کمک کند. بنابراین نقش و اهمیت اتاق بازرگانی نسبت به گذشته متفاوت شده است و باید ضمن احترام به دستاوردها، فعالیت‌ها، اقداماتی افرادی که در گذشته در اتاق کار کردند، باید برای تکامل و تغییر هم آمادگی لازم ایجاد شود و این ساختار خود را با مقتضیات روز تطبیق دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
0
1
ایشان نفوذی در نظام بانکی هستند نه بانکی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
0
0
برای اینکه هنوز به دست آقا زاده ها نرسیده به محض رسیدن ...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین