کد خبر: ۲۸۷۶۰۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۱

رئیس‌جمهور: اساس ایجاد امنیت در دست فعالان اقتصادی است

رییس‌جمهور گفت: راه‌های گسترش همکاری‌های همه جانبه تهران – عشق آباد باید در نشست‌های مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی و مقام‌های عالی دو کشور ترسیم شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در در نشست مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و ترکمنستان، تصریح کرد: امروز همه امکانات برای یک رابطه نزدیک، عالی و برادرانه بین دو کشور و دو ملت فراهم است.

وی گفت: ایران و ترکمنستان اگرچه دو کشور مستقل هستند، اما بین قلوب دو ملت مرزی وجود ندارد؛ چراکه دو ملت از سابقه فرهنگ مشترک دیرین برخوردارند و امروز می‌خواهند روابط خود را به حد اعلا برسانند.

وی ، ملاقات‌ها و مذاکرات میان مقامات ایران و ترکمنستان در این سفر را راهگشا برای آینده روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: انقلاب اسلامی ایران و استقلال ترکمنستان دو رخداد مهم دهه های های اخیر هستند که به دو کشور اجازه تصمیم‌گیری مستقل برای آینده خود را دادند و دو کشور بر مبنای این استقلال، مسیر آینده خود را ترسیم کرده‌اند.

رییس‌جمهور با بیان این‌که «مرز سیاسی نمی‌تواند مرز فرهنگی ایران و ترکمنستان نیز به حساب بیاید»، اظهار کرد: نام ترکمنستان در شناسنامه ایران و نام ایران در شناسنامه ترکمنستان ثبت است و اگر چه امروز دولت‌های ایران و ترکمنستان روابط اقتصادی گسترده دارند و در مسایل سیاسی و موضوعات منطقه ای و جهانی بسیار بهم نزدیک هستند، اما دو ملت به لحاظ فکری و فرهنگی، بیشتر بهم نزدیک هستند و هر دو به فکر صلح، آشتی، دوستی و مبارزه با افراط و ایجاد اعتدال هستند.

وی تصریح کرد: البته هنوز نیاز داریم تا مسیر گسترش این روابط را نسبت به قبل هموارتر کنیم، از همین‌رو در مذاکرات امروز وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور موظف شدند، اعطای روادید بویژه برای تجار و بازرگانان را بیش از پیش تسهیل کنند و از سوی دیگر همکاری‌های مالی و بانکی بین دو کشور بیشتر تسهیل شود، تا مراودات تجاری راحت‌تر انجام گیرد.

وی گسترش روابط بین ایران و ترکمنستان را به سود دو ملت دانست و خاطر نشان کرد: ما هرگز به دنبال سود یک طرفه نیستیم چرا که معتقدیم اگر سود یک طرفه باشد، نه بقا دارد و نه ریشه، بویژه اگر پای روابط دو همسایه در میان باشد.

روحانی با بیان این‌که «با اراده مستحکم دو دولت و همت بازرگانان دو کشور، مصمم به حرکتی نو در عرصه روابط دوجانبه هستیم»، گفت: می‌خواهیم هر آنچه ایران می‌خواهد به عنوان یک همسایه دیرین برای ترکمنستان انجام دهد، قدم به پیش بگذارد و در این اقدام، منافع متقابل به ملت را لحاظ کنیم و متقابلاً دولت، ملت و فعالان بخش خصوصی ترکمنستان نیز با همین نگرش به گسترش همکاری‌ها نگاه کنند.

وی با اعلام این‌که «ایران کاملاً آماده است تا ترکمنستان را به آب‌های آزاد متصل کند»، افزود: امروز ایران از مسیرهای جاده‌ای و ریلی، ترکمنستان را به آّ‌بهای آزاد متصل کرده و خود نیز از مسیر ترکمنستان به آسیای مرکزی، چین و اروپا متصل شده است و به واقع امروز دو کشور دروازه ارتباطی برای رسیدن دو ملت به جهانی وسیع‌تر در شمال و جنوب و شرق و غرب هستند.

وی اظهار کرد: آغوش ما برای سرمایه‌گذاری دولت و بخش خصوصی ترکمنستان در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران و از جمله ساخت راه و خط ‌آهن باز است و متقابلاً آماده هرگونه کمک و مشارکت در ساخت جاده و ریل در ترکمنستان هستیم. همچنین بنادر ایران، راه‌ها، خط آهن، خاک و همه سرزمین ایران در خدمت برادران ترکمن ما برای رشد و پیشرفت این کشور و دو ملت قرار دارد.

رییس‌جمهور با اشاره به پیشرفت‌های کشورمان در عرصه بهداشت و سلامت و با بیان این‌که «امروز حتی از اروپا و برخی از کشورهای منطقه افرادی برای درمان به ایران سفر می‌کنند»، تصریح کرد: ایران در بخش‌های مختلف پزشکی از جمله پیوند اعضا، اعمال جراحی پیشرفته و داروسازی، پیشرفت‌های خوبی کرده و آماده ارایه تجربیات خود به ترکمنستان است.

وی صنایع غذایی، ‌ساخت و ساز، پتروشیمی، کشاورزی و تجهیزات کشاورزی و صنایع غذایی تکمیلی را از دیگر زمینه‌های مناسب برای گسترش همکاری‌های ایران با ترکمنستان برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز مسیرهای فراوانی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد و آنچه در تحقق این هدف مهم است، اراده سیاسی دولت‌هاست که در حد کمال وجود دارد؛ دو دولت برای گسترش روابط عزم جدی دارند ولی کار اصلی در این میدان بر عهده شما فعالان اقتصادی می‌باشد.

وی گفت: این شما بخش فعالان خصوصی هستید که باید روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور را غنی‌تر کنید و شرایط را برای منطقه‌ای امن‌تر فراهم آورید. امنیت، محصول اشتغال و رابطه سالم ملت‌ها با یکدیگر است و ما و شما باید با یکدیگر علیه هر چه که امنیت را به خطر می‌اندازد، همکاری کنیم.

روحانی با تأکید بر این‌که «اساس ایجاد امنیت در دست فعالان اقتصادی است»، اظهار کرد: در تاریخ هم تجار نقش مهمی در ارتقاء سطح روابط سیاسی و فرهنگی ملت‌ها داشتند و امروز باید دوباره آن نقش را احیاء‌ کنیم.

وی در پایان با بیان این‌که «جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های علمی و فناوری و در علوم بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی جزو ده کشور برتر جهان است و دانشگاه‌های معروف و قدرتمندی به لحاظ علمی دارد» گفت: آمادگی کشورمان را برای در اختیار نهادن تجربیات علمی کشورمان به همسایگان از جمله ترکمنستان اعلام کرد.

قربانقلی بردی محمداف رییس‌ جمهوری ترکمنستان نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در همه عرصه‌ها همکاری‌های نزدیک و گسترده‌ای با یکدیگر دارند، گفت: دو دولت برنامه‌های استراتژیکی نیز برای گسترش همکاری‌ها و روابط خود طراحی کرده‌اند که تحقق این برنامه‌ها با توجه به عزم جدی دولتمردان دو کشور و ظرفیت‌های اقتصادی و همت فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور دور از دسترس نیست.

رییس‌جمهور در حاشیه این مراسم یک دستگاه اتوبوس VIP عقاب ساخته شده در کشورمان را به عنوان نماد صنعت، یک مجسمه سنگی سر اسب سفید را به عنوان نماد معدن و یک دوره آثار شاعر معروف مختوم قلی را به عنوان نماد پیوند فرهنگی دو ملت به رییس‌ جمهوری ترکمنستان اهدا کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین