آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: یک نماینده مجلس ششم میگوید: در انتخابات مجلس خبرگان آقای هاشی نشان دادند که مرعوب جوسازیها نشدهاند و نقشی که ایفا کردند قابل تقدیر بود چون صحنه رقابت را در این مجلس علنی کردند.
احمد شیرزاد، تحلیلگر مسائل سیاسی در تحلیل نتیجه انتخابات مجلس خبرگان به آفتاب گفت: اعضای مجلس خبرگان مشخص کردند که به آیت الله یزدی تمایل داشتند و پدیده جدید قابل بحث در این مورد ورود بحث اقلیت اکثریت و فراکسیون به مجلس خبرگان بود، هرچند ترجیح ما این بود که آیت الله هاشمی انتخاب شوند.
این نماینده مجلس ششم با تاکید بر اینکه مجلس خبرگان از مجلس آسمانی تبدیل به مجلس زمینی شده است، توضیح داد: تصوری که نسبت به مجلس خبرگان وجود داشت این بود که مجلسی متشکل از روحانیون است و جایگاه والایی دارد در نتیجه از روال مجالس دنیا است مبرا است.
او با اشاره به اینکه اعضای این مجلس در انتخابات اخیر تعارف را کنار گذاشتند، افزود: در شرایط فعلی امکان رقابت اکثریت و اقلیت و رقابت پذیرفته شده است و امیدوارم به همین ترتیب اصل رقابت به رسمیت شناخته شود.
او در ارزیابی پیروزی آیتالله یزدی نیز با تاکید بر اینکه "به نفع آقایان بود که آیت الله شاهرودی میماند و ما در مجلس خبرگان رهبری کمتر شاهد رقابت جناحی بودیم"، گفت: آیت الله یزدی کاندید شدند تا آیت الله هاشمی را به اصطلاح زمین بزننند اما به دید من در مجموع آیت الله هاشمی موفق شد چراکه توانست اصل رقابت را رسمیت دهد.
او همچنین درباره نامزدی آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان، گفت: ایشان آگاهانه اقدام کردند و احتمال شکست هم میدادند و اتفاقا با همین رویکرد اقدام ایشان قابل تقدیر است چون نشان دادند از باختن نمیترسند.
شیرزاد در پایان با بیان اینکه شکست در انتخابات خبرگان برای هاشمی اهمیت ویژهای داشته است، گفت: ایشان موفق شدند اصل رقابت را به خبرگان راه دهند.
رقابت معناداری در خبرگان شكل گرفت
به گزارش آفتاب، آیتالله یزدی شاید غیرمحتملترین گزینه برای نامزدی انتخابات خبرگان بود، اما از بین چهار کاندیدا بیشترین رای را آورد. موضوعی که از نظر عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاحات هدایتشده تا در مقابل آیتالله هاشمی رفسنجانی و به عنوان فردی که مخالفان او نیز با آن موافق هستند بر کرسی ریاست بنشیند.
ناصری درباره انتخابات مجلس خبرگان میگوید: این اتفاق خوبی نبود و از نظر من غیرقابل پیشبینی هم نبود. به این دلیل که معتقدم جریان مخالف دولت و جریان مخالف روند فعلی که چه در قوه مجریه، چه بخشی در مجلس و چه بخشی بیرون از آن سعی دارد که کشور را به آرامش و تعادل برساند و در راس اینها هم موضوع پرونده هستهای است که در حال به سروسامان رساندن آن است؛ در پشت پرده این موضوع حضور داشته است.
مدیرعامل سابق خبرگزاری ایرنا توضیح میدهد: جریانی مخالف این روند آرامش و تعادل کشور هستند که نسبت به مجلس خبرگان فعال بودند تا آقای هاشمی این مقام را به عهده نگیرد. این همان جریانی است که چند سالی است علیه آقای هاشمی رفسنجانی در حوزههای مختلف فعالیت میکند و دست به تخریب آقای هاشمی زده است. در انتخابات مجلس خبرگان هم همین گروه موفق شده است که طبیعتا در مجلس و خارج از مجلس خبرگان هم حضور فعال دارند.
عضو شورای مشورتی اصلاحات درباره انتخاب شدن آیتالله یزدی به عنوان رئیس مجلس خبرگان به آفتاب میگوید: البته از این جهت که فردی مانند آقای یزدی که تا حدودی به آقای هاشمی نزدیک است و متفاوت از دیگرانی که مطرح بودند است، انتخاب شدهاند، خوشحال هستم؛ اما به هر حال رقابت معناداری بود و پیامی بود که به نحوی دوباره برای بار چندم به آقای هاشمی رفسنجانی داده شد.
عضو بنیاد باران درباره احتمال نامزدی محمد یزدی برای ریاست خبرگان میگوید: شاید آقای یزدی کمتر از بقیه به عنوان کاندیدا مطرح بودند. احتمال حضور افرادی مانند آقای جنتی و آقای مصباح به عنوان نمایندگان همان جریان تند مخالف آقای هاشمی وجود داشت و آقای هاشمی هم به عنوان فرد منتسب به خود و همراه با دولت مطرح بود.
ناصری تاکید میکند: اما به نظر من این یک تصمیم بود که بیرون از خبرگان گرفته شد که فرد سومی بیاید. فرد سومی که تا حدودی هر دو جریان به ریاست خبرگان به وسیله او رضایت دهند. آقای یزدی میتواند در غالب تعریف این نفر سوم بگنجد تا در حدودی هر دو جریان را راضی کرده باشد.
البته این ریاست احتمالا یکساله خواهد بود.