آفتابنیوز : سرویس سیاسی- آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلت نظام در دیدار با علی اکبر ولایتی رئیس و معاونین مرکز تحقیقات استراتژیک، با اشاره به اتفاقات یمن و تحلیل تاریخ الحوثیها و فرقههای شیعی آن کشور، گفت: موقعیت جغرافیایی یمن با دو هزار شصت کیلومتر ساحل و دسترسی به آبهای آزاد دنیا و تنگه 24 کیلومتری باب المندب در منطقه بسیار مهم و حمله عربستان به این کشور به دلیل اشتباه محاسباتی مسؤولان این کشور، قابل تأمل است.
به گزارش آفتاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ویرانی زیربناهای یک کشور اسلامی را تأسفبار و باعث افزایش نا امنیهای قومی و مذهبی در منطقه خواند و خاطر نشان کرد: اگر این جنایات ادامه داشته باشد، آتش آن دامان اکثر کشورهای منطقه بویژه خود عربستان را میگیرد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به برنامه ششم و وظایف مجمع تشخیص مصلحت و سازمانهای زیرمجموعه آن برای بررسی دقیق بندهای آن، اظهار کرد: با توجه به سند چشمانداز 20 ساله و سیاستهای کلی که تقریباً در همه بخشها داریم و با نگاه به شرایط فعلی کشور، باید قانونی نوشته شود که عقبافتادگیهای سالهای اخیر جبران شود.
وی با اظهار خرسندی از وجود شخصیتهای محقق و اندیشمند در مرکز تحقیقات استراتژیک، گفت: انتظار نسل فرهیخته و مردم از مرکز انجام کارهای جاودان برای تاریخ ایران است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت کاربردی شدن تحقیقات راهبردی، افزود: مردم و جامعه باید آثار علم و دانش را در ابعاد مختلف زندگی خود ببینند.
هاشمی رفسنجانی تحقیق راهبردی درباره محل نگهداری نقدینگی بالای جامعه را که به تورم لجام گسیخته طی سالهای اخیر انجامیده مهم دانست و اظهار کرد: باید از این موجودی که سرمایه فردی و اجتماعی مردم است، در جهت اتمام طرحهای نیمه تمام و احیای صنعت، کشاورزی و اقتصاد کشور استفاده کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری تشبیه نقدینگی کشور و وجود آنها در بانک به منبعی که از یک طرف نقدینگی وارد و از طرف دیگر خارج میشود، گفت: سؤال مهم این است که نقدینگی خروجی بانکها کجاست؟ و چرا در زمینههای مفید و مولّد کشور بکار گرفته نمیشود.
وی با طرح این پرسش که «آیا جایی غیر از بانکها برای وجود پولهای مردم وجود دارد؟»، اظهار کرد: اگر سیستم بانکی کشور موجودی خود را در اختیار کارهای زیربنایی بگذارد، سود بانکها در اختیار کشور و رونق اقتصادی قرار میگیرد.
هاشمی رفسنجانی در مورد مذاکرات هستهای و بیانیه لوزان سوئیس نیز خاطر نشان کرد: شواهد بسیاری نشان میدهد که غربیها و آمریکا بیش از ایران نیاز به توافق دارند و باید از این فرصت در جهت تأمین منافع ملی و تحکیم پایههای نظام استفاده کرد.