آفتابنیوز : به گزارش نسیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با کارکنان زن مجلس به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: در این دیدار باید از خدمات شما و اینکه خیلی با متانت کار خود را دنبال میکنید، تقدیر و تشکر کنم از طرف دیگر در مجموع گزارشاتی که از اقدامات و تلاشهای کارکنان مجلس به من داده می شود، نشان دهنده آن است که کارکنان زن در مجلس با تمام توان در جهت انجام امور و وظایف تلاش میکنند و امیدوارم این مسیر در سال 94 هم ادامه یابد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اهمیت جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: رسول اکرم (ص) در روایات متعدد حضرت علی (ع) را به عنوان حلم مجسم، امام حسن (ع) را به عنوان سخای مجسم، امام حسین (ع) را به عنوان کسی که در زندگی خود و در تمام صحنهها حریم دار و با اخلاق بوده، معرفی کرده است. از طرف دیگر پیامبر حضرت فاطمه (س) را به عنوان حسن و زیبایی مجسم معرفی می کردند و می فرمودند که حضرت زهرا (س) در میان همه انسان ها فرد با کرامتی است.
او ادامه داد: قطعا برای زنان کشور ما یک افتخار است که الگویی مانند حضرت فاطمه (س) دارند که پیامبر (ص) وی را در میان همه انسانها به عنوان حسن و زیبایی مجسم و دارای فضیلت مطلق معرفی میکردند. از این رو امیدوارم گفته و سیره ایشان همیشه مدنظر همه افراد علاقمند به اهل بیت باشد.
دلایل انتخاب نام امساللاریجانی با اشاره به انتخاب سال 94 به عنوان دولت و ملت، همدلی و همزبانی از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: یکی از دلایل انتخاب این شعار برای امسال وضعیت بین المللی به ویژه موضوع مسئله هسته ای کشورمان است، زیرا موضوع هستهای به اندازه کافی در ذات خود پیچیدگی دارد البته علی الظاهر نباید در این حوزه به شرایط کنونی میرسیدیم اما در صحنه بین الملل همواره قدرتمندان به دنبال دردسر سازی هستند کما این که شما میبینید مردم مظلوم یمن که به دنبال تعیین سرنوشت خود بودند امروز دچار چه مشکلاتی هستند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: از طرف دیگر مردم فلسطین نیز در دهههای اخیر دچار مشکلات بسیاری بودند که این موضوعات درباره ایران هم صدق میکند زیرا ملت ایران به دنبال صیانت از دستاوردهای بومی خود در حوزه انرژی هستهای است، در این رابطه کشورهای غربی گاها ما را نصیحت میکنند که انرژی هسته ای چه فایدهای برای کشور شما دارد. در این جا من باید در جواب بگویم که ما نیازمند نصایح آنها نیستیم زیرا راه خودمان را میتوانیم تشخیص دهیم.
وی با بیان اینکه کشورهای غربی هیچ وقت نمیخواهند شرایط منطقه آرام باشد، افزود: به هر حال مسئله هسته ای چالشی است که ایران در طول یک دهه اخیر با آن روبرو بوده و با توجه به زوایای مختلف آن در شرایط کنونی احتیاج به مقاومت، درایت و تدبیر دارد. از طرفی دیگر فرمایشات و نکات رهبر معظم انقلاب در جلسه اخیر بسیار دارای اهمیت بود و حکایت از آن دارد که درباره مسئله هسته ای و راهحلهای این حوزه نباید عجولانه قضاوت کرد و باید این موضوع را در یک بستر آگاهانه پیش برد.
مسئله هسته ای را دستمایه سوءاستفاده دیگران نکنیدلاریجانی ادامه داد: من به همه کسانی که علاقمند به سرنوشت ایران هستند توصیه میکنم که در مورد موضوعات ملی به ویژه مسئله هستهای با دقت و توجه و در جهت حفظ منافع کشور کار کنند. البته گاهی ممکن است یک اظهار نظر برای حریف یک موقعیت جدید ایجاد کرده و با آن بر ایران فشار بیاورد، از این رو ما برای ایضاح موضوع نباید شرایطی را به وجود آوریم که دیگران از آن سوءاستفاده کنند، بنابراین در شرایط کنونی حل این موضوع بیش از هر چیز به همگرایی و همزبانی ملت و عوامل حکومت نیازمند است تا انشاالله در مسیر مذاکرات آنچه که برای ملت ایران خیر است حاصل شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به وضعیت آشفته منطقه گفت: من تصور نمیکنم که در طول یک دهه اخیر هیچ زمانی وضعیت منطقه مانند امروز پر التهاب و بحرانی بوده باشد زیرا در شرایط کنونی تروریستها شرایط منطقه را عصبی کرده و زندگی را بر ملتهای مسلمان سخت کردهاند و به جای درگیری با دشمنان اسلام این تلاطم و بحران را به درون خانواده اسلام برده اند که نتیجه این قطعا کاهش قدرت امت اسلامی خواهد بود.
تحلیل وضعیت امروز خاورمیانهاو با اشاره به حمله اخیر عربستان به کشور یمن گفت: قطعا در این اتفاق هم کشوری که حمله کرده و هم کشوری که مورد حمله قرار گرفته، دچار مصرف انرژی و منابعش میشود که این در نهایت موجب تضعیف امت اسلامی خواهد شد، از طرفی دیگر این اقدامات با شرع و عقل سازگار نیست زیرا در شرایط کنونی منابع کشورهای اسلامی محدود است، حال به جای حمایت از کشورهای مسلمان نیازمند، انرژی خود را صرف کاهش و سایش آنها میکنیم.
لاریجانی با اشاره به وضعیت عراق، سوریه و لیبی گفت: همچنان شاهد هستیم که شرق ایران و کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان دچار بحرانهایی است، از این رو همه این اتفاقات و حوادث موجب میشود که ما درک بهتری از مسائل داشته باشیم. البته در اینجا باید از تصمیم اخیر پارلمان کشور دوست و همسایه پاکستان درباره نپذیرفتن مشارکت در حمله به یمن تشکر کنم زیرا ورود به این جنگ حتما ضررش برای کل کشورهای اسلامی است، از این رو هم اکنون ملت ایران با توجه به مسائل مطروحه باید با بصیرت نسبت به شرایط منطقه توجه کند.
او ادامه داد: قطعا بحران های منطقه بر روی امنیت تمام کشورها اثر می گذارد از طرفی دیگر مسئله اقتصادی کشور نیز دارای اهمیت بسیاری بوده زیرا شرایط اقتصادی کشور هم از نظر تورم و بیکاری یک شرایط ویژه است به طوری که کشور در سال های اخیر با یک وضع نابسامان روبرو بوده است.
چرا رشد اقتصادی کشور منفی شد؟رئیس مجلس با تاکید بر اینکه منفی شدن رشد اقتصادی کشور یک علامت بسیار بد و یکی از عوامل تاثیرگذار بر تورم در کشور است گفت: بخشی از این مشکلات به علت نبود تدبیر در مسائل اداری و مدیریتی بوده و برخی نیز به علت تحریم ها بوده اما خوشبختانه شرایط کنونی کشور وضع سامان بهتری پیدا کرده است.
او با اشاره به نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام و بررسی سیاست های کل برنامه ششم توسعه گفت: در نشست امروز موضوع رسیدن کشور به نرخ رشد 8 درصدی در پایان برنامه ششم مورد رسیدگی و بررسی قرار گرفت در این رابطه باید گفت که اگر متوسط نرخ رشد در طول سال های گذشته را حدود 4.5 درصد در نظر بگیریم قطعا با تلاش می توانیم به رشد 8 درصدی برسیم این رویکرد و برنامه افق بسیار خوبی است البته تحقق آن به تدابیر اقتصادی بسیار متوازن، دقیق و عاقلانه همچنین همگرایی داخل کشور نیاز دارد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه مسئله توسعه کشور امری دستوری نیست گفت: قطعا تحقق این موضوع نیازمند همگرایی و وحدت و از بین بردن مسائل حاشیه ای است از طرف دیگر رشد 8 درصدی برای ایران در پایان برنامه ششم توسعه رشد کمی نیست که قطعا باید برای رسیدن به این مسئله الزاماتی را در نظر بگیریم که یکی از این محورها مردمی شدن اقتصاد است.
او ادامه داد: در این رابطه اقتصاد کشور پس از انقلاب در برخی اوقات حالت نیمه دولتی به خود گرفت که این موضوع به نفع کشور نبود از این رو اگر به دنبال شکوفایی اقتصادی هستیم باید در جهت اقتصاد مردمی حرکت کرد از طرف دیگر در نشست امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام یک بند بسیار مهم مورد بررسی قرار گرفت که آن لزوم کوچک و چابک شدن دولت بود البته این موضوع بارها در برنامه های پنج ساله آمده بود اما تا کنون متأسفانه محقق نشده است.
دولت قبل همین اواخر 500 هزار کارمند استخدام کردرئیس مجلس گفت: قطعا باید تأسف خورد وقتی که دولت قبل در همین اواخر حدود 500 هزار نفر را به دولت اضافه کرد البته ممکن است با این اقدام 500 هزار نفر شاداب شوند اما وقتی بدنه دولت حجیم شود اعتبارات را باید از جیب همه ملت برای آنها خرج کرد همچنین براساس آمارها در سال 93 کل بودجه جاری و عمرانی کشور 180 هزار میلیارد تومان بود که از این اعتبار حدود 150 هزار میلیاردتومان برای مصارف جاری صرف می شد و تنها 30 هزار میلیارد تومان برای بخش عمران هزینه می شد که این موضوع نشان دهنده حجیم بودن بدنه دولت بوده و نتیجه آن این است که کشور هیچ وقت به رشد قابل قبول نمی رسد.
او گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب امیدوارم عموم ملت به ویژه دولتمردان دستورالعمل ویژه ای را برای تحقق این منویات به کار گیرند همچنین همه باید عزم خود را برای حمایت از تولید کشور جزم کنند.