حمیدرضا حاجیبابایی، سرپرست هیئت اعزامی گفت: در این دیدار قرار است با مقامات سیاسی و صنعتی جمهوری چک در زمینههای مختلف بحث و گفتوگو انجام شود. وی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران مایل است با جمهوری چک در زمینه «تحقیقات هستهای صلحآمیز» همکاری کند.
حاجیبابایی گفت: چون جمهوری چک یکی از اعضای اتحادیه اروپاست، میتواند نقش مهمی در حمایت از اهداف ایران در راستای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای ایفا کند.
وی اشاره کرد که هیئت اعزامی در این باره با جمهوری چک تنها در سطح کلی صحبت کرده و هنوز به توافق مشخصی دست نیافته است.
تهران اعلام کرده برنامه هستهایاش برای مقاصد صلحآمیز است، در حالی که جامعه بینالمللی معتقد است که ایران خواستار دستیابی به سلاح هستهای است و در همین راستا، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال بررسی این موضوع است.
انگلیس، فرانسه و آلمان که نمایندگی اتحادیه اروپا را در گفتوگو با ایران به عهده دارند، پس از اینکه ایران فرآوری اورانیوم که مرحله پیشزمینه غنیسازی اورانیوم است را از سر گرفت، گفتوگوها را در ماه آگوست به حالت تعلیق درآوردند. از اورانیوم غنیشده هم میتوان برای تولید انرژی هستهای استفاده کرد و هم برای تولید سلاح هستهای.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران گفت که گفتوگوهای بین ایران و اتحادیه اروپا درباره برنامه هستهای ایران تا دو هفته آینده از سر گرفته خواهد شد.
هفته گذشته، سه کشور اروپایی و ایالات متحده اعلام کردند که تلاشهای خود برای ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل را که موجب تحریمهای احتمالی علیه ایران خواهد شد، به طور موقت متوقف کردهاند.
هیئتی از اعضای پارلمانی چک به سرپرستی ولادیمیر لاستووکا رییس اتاق معاونان کمیته روابط خارجی چند ماه پیش از ایران دیدار کردند.
سفر هیئت ایرانی به جمهوری چک به دعوت این استانیسلاو فیشر معاون وزیر امور خارجه این کشور صورت گرفته است.