آفتابنیوز : حزب «اتحاد ملت» نیامده زیر فشار مخالفان دولت رفت، مخالفانی که از اساس تشکیل این مجموعه را مغایر با قانون میدانند. موج توصیهها به این مجموعه نشان از یک نگرانی عمیق در بین اصولگرایان دارد؛ نگرانی از توفیق اتحاد ملت. محمدرضا تابش، نماینده اصلاحطلب مجلس حملات اصولگرایان به تاسیس این مجموعه جدید را حاصل «تسویهحسابهای سیاسی و جناحی» میداند و در گفت و گو با «خرداد» تاکید میکند که فصل بهبود شرایط سیاست داخلی هم از راه رسیده است. فصلی که آغاز آن آغاز نگرانیهای جدیتر مخالفان دولت خواهد بود.
به گزارش آفتاب، محمدرضا تابش درباره دلایل موضعگیریهای منفی اصولگرایان دربرابر تاسیس یک مجموعه جدید اصلاحطلب میگوید: «حملاتی که به تاسیس حزب «اتحاد ملت» میشود متاثر از تسویهحسابهای سیاسی و جناحی است و هیچ مبنای حقوقی و قانونی ندارد. افرادی که موسس این حزب هستند از افراد خوشنام و سابقهدار هستند که برخی از آنها هم در رژیم قبل از مبارزان انقلابی بودند و تعداد بیشتری از آنها هم بعد از انقلاب در عرصههایی مثل دفاع مقدس حضور داشتند.»
اصولگرایان معتقدند عضویت برخی از اعضای این مجموعه در تشکلهایی چون جبهه مشارکت بایستی مبنایی برای مجوز ندادن به «اتحاد ملت» میشد. محمدرضا تابش اما تاکید میکند: «اینکه کسی در حزب مشارکت یا هر حزب دیگری بوده و الان نمیتواند عضو یک حزب جدید بشود در هیچ کجای قانون نیست. اگر کسی جرمی داشته باشد و با محکومیت و ممنوعیت مواجه باشد و یا اینکه حزبی طبق منحل شده باشد و اصراری بر بازگشایی آن باشد، میتوان ایراداتی را نسبت به فعالیت سیاسی افراد داشت. در صورتی که الان در شرایطی ایراد میگیرند که موسسین این حزب نه هیچ محکومیت و ممنوعیت قانونی دارند و نه حتی هنوز توجیه قانونی قابل قبولی برای انحلال مشارکت و سازمان مجاهدین ارائه شده است. هنوز حتی بحث چگونگی انحلال آن دو مجموعه و حکمی که صادر شده است هم زیر سوال است و ابهام دارد و هیچ مرجعی ابهامات را بر طرف نکرده است.»
او در گفتوگو با خرداد ادامه میدهد: «وقتی جبهه پایداری میتواند مجوز بگیرد و قبل از گرفتن مجوز هم بیش از دو سال فعالیت رسمی دارد، چرا همین شرایط نمیتواند برای دیگران باشد؟ در حالی که موسسین اتحاد ملت در مقایسه با اعضای جبهه پایداری از سابقون سیاسی هستند.»
تابش در پاسخ به سوالی درباره تاثیر حزب اتحاد ملت در مناسبات سیاسی جریان اصلاحات هم میگوید: «اصلاحطلبان چون پایگاه اجتماعی خوبی دارند قطعا حضور تشکیلاتی مثل "اتحاد ملت" میتواند به انسجام سیاسی هم در جمع فعالان اصلاحطلب و هم در میان پایگاههای اجتماعی این جریان کمک خیلی زیادی بکند. این مسالهای است که رقبای سیاسی از آن واهمه دارند و میدانند که اتحاد ملت خیلی سریع میتواند هواداران خود در سراسر کشور را جمع کند و تاثیرگذار باشد.» او تاکید میکند: «اتحاد ملت از نابترین نیروهای اصلاحطلب هستند و قطعا میتوانند به وفاق عمومی در طیف هوادار جریان اصلاحات کمک زیادی بکنند.»
تابش در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعات سیاست داخلی و انتقادات اصلاحطلبان اشاره کرده و بر آغاز تغییرات در این حوزه تاکید میکند. او معتقد است: «آن چیزی که در جریان تاسیس حزب اتحاد ملت مهم است که به آن توجه شود، رویکرد دولت و وزارت کشور است. اصلاحطلبان انتقاداتی را به برنامههای دولت در سیاست داخلی داشتند که الان به نظر میرسد کم کم باید دامنه این انتقادات کاهش پیدا کند.»
وی ادامه میدهد: «حقیقتا برخی موضعگیریهای وزیر کشور در و اقدامات این وزارتخانه در ماههای اخیر جای تقدیر دارد. آقای رحمانی فضلی با صراحت مسایلی را از قبیل پولهای کثیف مطرح کردند که حقیقتا یک معضل است و پای آن ایستادهاند و یا مثلا در جریان تاسیس حزب اتحاد ملت علیرغم فشارهایی که بود طبق قانون عمل کردند و بر اثر فشارها از اجرای قانون عقب ننشستند.»
تابش با اشاره به اینکه «هنوز مشکلات سیاست داخلی ما زیاد است و از جمله مساله خودسرها و نیروهای تندرو است که وزارت کشور باید برای آن کاری کند»، میافزاید: «اما همین تحولات چند وقت اخیر و از جمله تاسیس اتحاد ملت نشان میدهد که روند تغییرات مثبت در سیاست داخلی هم شروع شده است و ما امیدواریم که ادامه داشته باشد. به هر حال دولت یکسری مسایل ضروری مثل سیاست خارجی و یا خروج از وضعیت بد اقتصادی را بعد از روی کار آمدن در اولویت دستور کار خود قرار داده بود و این هم با توجه به شرایط کشور طبیعی بود. الان که وقت رسیدگی به حوزه سیاست داخلی رسیده این تحولات اخیر نشانه خوبی است و اصلاحطلبان هم قطعا اگر انتقادی دارند، اما مثل همیشه اصلیترین حامی دولت خواهند بود و در این فرآیند پشت دولت را خالی نمیکنند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه «رقیب دوست دارد که پروژه عبور از روحانی در میان اصلاحطلبان کلید بخورد تا از این شکاف استفاده کند و بتواند قدرت خود را حفظ کند»، تاکید میکند: «اما اصلاحطلبان باتجربهتر و عاقلتر از این هستند که چنین کاری کنند و این خواب رقبای سیاسی تعبیر نخواهد شد.»
وی در پایان میافزاید: «با تحولات اخیر و افقی که دولت پیش رو خود ترسیم کرده من میتوانم بگویم که فصل سر و سامان دادن به سیاست داخلی هم از راه رسیده است و در باید چشم انتظار تحولات مهمتر و مثبتتر باشیم.»