کد خبر: ۲۹۳۷۶
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۸۴ - ۱۴:۴۰
لاريجاني:

روسيه طرحي برای غنی‌سازی در خارج ایران مطرح نکرده است

آفتاب‌‌نیوز : علي لاريجاني، در ديدار با دكتر نديم عيسي الجابري، دبيركل حزب فضيلت عراق درباره اظهارنظر فرانك والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان که گفته بود منتظر علامتي از سوي ايران براي پاسخ به اين پيشنهاد هستيم كه چرخه‌ سوخت هسته‌اي بسته را منتفي بداند، گفت: من در اينكه اروپا براي انجام مذاكرات مصمم است، ترديدي ندارم. بين سياست‌هاي اعمالي و اعلاني بايد تفاوت قائل شد. آنچه كه به طور رسمي به معاون بنده اعلام شده است، بحث آغاز مذاكرات بوده است و چيزي در اين زمينه‌ها مطرح نيست.

وي در خصوص تعيين زمان و مكان و سطح مذاكرات گفت: ظرف يكي دو هفته آينده مذاكرات انجام مي‌شود.

لاریجانی ادامه داد: براي ايران مهم آن است كه حقوق خودش را در زمينه فن‌آوري هسته‌اي نظير همه كشورهايي كه به اين انرژي دست پيدا كرده‌اند، به دست بياورد. قطعا مذاكرات در اين مسير مفيد است. ما پيش قدم مذاكرات از پيش از اجلاس شوراي حكام قبل بوده‌ايم، اما قطعا متن مذاكرات مربوط به همين موضوع يعني حق مسلم ايران در دستيابي به فن‌آوري هسته‌اي است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به تحركات جديد آمريكا و اسراییل در خصوص بحث هسته‌اي ايران، آن را مهم ندانست و گفت: در گذشته نيز از اين خطرات و تحركات وجود داشته است. هر وقت كه مسير كار به سمت گفت‌وگوهاي سازنده پيش مي‌رود، اين دست امور از سوي آمريكا انجام مي‌شود.

لاریجانی در خصوص اظهارات محمد البرادعي، مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه حل بخشي از مساله‌ هسته‌اي ايران را منوط به حضور آمريكا در مذاكرات كرده است، گفت: ما جلو اظهارنظرها را نمي‌توانيم بگيريم. هر كسي بر حسب مصالحي كه مي‌انديشد، براي حل موضوعاتي كه در صحنه‌ ‌بين‌المللي وجود دارد، مي‌تواند نظراتي ارايه كند، اما چيزي به عنوان نظر رسمي داده نشده است كه تركيب خاصي از مذاكرات صورت گيرد.

وي افزود: با توجه به اين كه جايگاه مديركل آژانس از اهميت خاصي برخوردار است، اما چنين نظري از سوي ايشان به ما داده نشده است و بيشتر جنبه‌ تبليغاتي دارد.

لاريجاني در خصوص اینکه اگر چنين پيشنهادي به ايران داده شود، آيا ايران از آن استقبال خواهد كرد، گفت: بايد ديد مشكل مساله‌ هسته‌اي ايران چيست، آن وقت راه‌حل آن مشخص مي‌شود. مساله هسته‌اي ايران موضوع پيچيده‌اي نيست. ايران خواسته‌ خارق‌العاده‌اي ندارد. نظر ايران اين است كه همان چيزي را كه ژاپن، كره جنوبي و بسياري از كشورهاي ديگر دارند، داشته باشد. ما عضو ان.پی.تی هستيم، بنابراين مي‌خواهيم چرخه سوخت را داشته باشيم، لذا در اين زمينه همه اقداماتي را که لازم است انجام مي‌دهيم.

وي گفت: انتظار ما از جامعه‌ بين‌المللي اين است كه وقت و فرصت سوزي در اين زمينه نكند. براي ايران روشن است كه زمان چگونه مي‌گذرد. ما معتقد به صبر هستيم و مساله را با صبوري به جلو مي‌بريم، اما زمان را حس مي‌كنيم و متناسب با شرايط آينده تصميم مي‌گيريم. مي‌خواهيم از طريق مسالمت‌آميزي حقوق ايران را محقق كنيم و در هر قالبي كه براي رسيدن به چنين هدفي معقول باشد، تلاش مي‌كنيم.

علي لاريجاني همچنين در پاسخ به پرسشی مبني بر موضوع چگونگی در اختیار گذاشتن سهام به عموم مردم گفت: اين موضوع در دولت مطرح شده است و متعاقب طرح رييس جمهور كشورمان اعلام شد كه براي گرفتن بهانه‌ها از دست ديگران و شفافيت برنامه‌هاي هسته‌اي ايران، بخش خصوصي و دولتي در داخل و خارج مي‌توانند در كارخانه غني‌سازي ايران سهيم باشند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اين كه آيا جزييات طرح پيشنهادي دكتر محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهور و شرايط اعطاي سهام به نمايندگان بخش خصوصي و دولتي در داخل و خارج توضيح داده شده است، گفت: ضوابطي را سازمان انرژي اتمي براي اين امر تدوين كرده است و جزوه‌اي در اين باره مدون شده است كه به زودي براي بخش خصوصي و دولتي داخل و خارج اعلام خواهد شد. اين امكان براي درصدهايي از مشاركت اين شركت‌هاست. بر اساس اين طرح، مقررات تصويبي و تقنيني كار انجام شده است.

وي در خصوص حضور روسيه در مذاكرات به عنوان طرف چهارم و احتمال ارايه پيشنهادي از سوي اين كشور براي غني‌سازي در خارج از خاك ايران گفت: هيچ شرط و يا پيشنهادي در اين مورد مطرح نيست.

لاريجاني در پاسخ به پرسشی درباره مطرح شدن اخباري مبني بر خريد سيستم‌هاي ضد موشك ايران از روسيه، گفت: همكاري‌هاي ايران و روسيه در زمينه‌ مسايل تسليحاتي مساله‌ پيچيده‌اي نيست و در گذشته هم مطرح بوده است و در اين مساله منعي هم وجود ندارد. ما به بسياري از كشورها هم سلاح مي‌فروشيم و هم از آنها سلاح مي‌خريم. اينكه هر گونه تحرك ايران زير ذره‌بين قرار گيرد و در موردش بحث شود، لزومي نمي‌بينيم كه در اين مورد پاسخ دهيم.

لاريجاني در پاسخ به پرسش دیگری مبني بر اين كه آيا هنوز نمي‌توان از محتواي نامه‌ شما به وزراي خارجه سه كشور اروپايي مطلع شد، گفت: آرام آرام مي‌توان در اين مورد صحبت كرد.

وي در اين باره افزود: ما در نامه توضيح داديم كه چه مسيري از مذاكرات طي شد و اشكالاتي كه در اين مسير وجود داشت را كالبد شكافي كرديم. در عين حال در نامه گفتيم كه منهاي مشكلات، اگر در چارچوبي خاص كار ادامه پيدا كند، ما براي مذاكرات آمادگي داريم به شرط آن كه زمان، چارچوب و هدف مشخصي داشته باشيم.

لاريجاني يك بار ديگر در پاسخ به پرسشی مبني بر اين كه چرا روسيه قبل از اينكه طرحي وجود داشته باشد، موضوع پيشنهادش به ايران را رسانه‌اي و تبليغاتي کرده گفت: در سفر مشاور عالي امنيت ملي روسيه به ايران مطرح شد كه هيچ طرحي از سوي روسيه به ايران وجود ندارد. نبايد ايراد را به روس‌ها گرفت كه چرا پيشنهادشان را قبل از ارايه تبليغاتي كردند، چرا كه اساسا از سوي روسيه طرحي وجود نداشته است.

وي گفت: البته انگيزه‌هاي تبليغاتي در دنيا وجود دارد كه مي‌خواهد مساله‌ طرح روسيه را بزرگنمايي كند، بايد جست‌وجو كرد كه چرا برخي به دنبال چنين سوژه‌سازي‌هايي هستند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به اين پرسش كه آيا از سوي ايران طرحي براي ارايه به اروپا در مذاكرات آينده وجود دارد، گفت: قطعا طرحي وجود دارد، اما در حال حاضر قابل بيان نيست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین