آفتابنیوز : شهردار تهران از اعلام موافقت رئیس قوهقضاییه برای تبدیل زندان اوین به بوستان عمومی خبر داد.
به گزارش آفتاب، محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه که صبح امروز در بوستان گفتوگو برگزار شد، اظهار داشت: حدود دو ماه گذشته جلسهای با آقای آملیلاریجانی داشتیم؛ وی به بنده اعلام کرد پیشنهاد شهرداری را بررسی کردهایم و آمادهایم شهرداری برای تبدیل مجموعه زندان اوین به فضای سبز وارد مذاکره شود.
وی ادامه داد: قوهقضاییه آماده است تا بخشی از هزینههای این کار را بپذیرد و مجموعه اوین تبدیل به پارک عمومی شود.
پیش از این نیز قالیباف از توافق اولیه با قوه قضائیه برای انتقال زندان اوین به خارج از تهران خبر داده و گفته بود: «شهرداری تهران آماده است که مجموعه زندان اوین را خریداری کند و اگر بناست، جایی را به جای این مکان بسازد تا زندان اوین را به یک مرکز تفریحی تبدیل کند.»
سایت عصرایران نیز در همینباره نوشته است: این خبر به دو سبب مایه خرسندی است و حتی با خواندن و شنیدن آن نیز احساس خوبی به انسان دست می دهد چه رسد به این که این طرح اجرایی شود و شاهد تبدیل این زندان به پارک باشیم اما از یک وجه دیگر هم نباید غافل شد. وجه اول خرسندی، تحقق یک آرزوی ملی است که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی و از 23 بهمن 1357 وجود داشته است. نخستین بار آیت الله سید محمود طالقانی بود که خبر از تبدیل زندان اوین به پارک عمومی داد و پی گیر این موضوع از شهردار وقت تهران بود. او که خود تنها سه ماه قبل از پیروزی انقلاب همراه آیت الله منتظری و با تاخیر به نسبت زندانیان سیاسی دیگر از زندان (قصر) آزاد شده بود و مهم ترین شخصیت انقلاب در تهران به حساب می آمد با رنج حبس و زندان بیش از هر کس دیگر آشنا بود و تبدیل اوین به پارک را یک مطالبه ملی و پاسخ به خواست مردم شهر می دانست. علت حساسیت بر روی زندان اوین به جای زندان قصر نیز به این خاطر بود که در زندان قصر مجرمان و متهمان غیر سیاسی هم نگه داری می شدند اما اوین به خاطر زندانیان سیاسی آن شهرت داشت و خصوصا بعد از اعدام 9 نفر در تپه های اوین با ادعای دروغین مقابله با فرار آنان در 30 فروردین 1354 یادآور تلخی های بسیار شده بود.
این سایت در ادامه مینویسد: وجه دوم این است که سرانه فضای سبز در تهران همچنان کمتر ازاستانداردهای روز دنیاست و شهرداری در کنار ساخت بزرگراه و تونل و پل برای خودروها باید به خود شهروندان و حظ بصری و اوقات فراغت آنان نیز توجه کند. کما این که پل طبیعت و ایده «نگارخانه ای به وسعت یک شهر» با استفاده 10 روزه از فضای تابلوهای تبلیغاتی تهران مورد توجه شهروندان قرار گرفته است. هر نهالی که کاشته شود یک کار مثبت است چه رسد به این که محوطه ای وسیع و مشهور را به پارک تبدیل کنند هر چند که معلوم نیست چقدر از این 43 هکتار در فاز اول تحت پوشش قرار می گیرد.